mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

En koncert, en udsigt og DM i hotdogs

image

Foruden at befinde mig løbende, med mine to drenge ved min side, ned igennem Nyhavn i silende regnvejr, så var jeg i går til  koncert i Skuespilhuset. En børnekoncert, hvor der på fineste manér, blev både sunget, spillet, fortalt og tegnet, imens både børn og voksne blev tryllebundet af den gode historie og de medrivende sange.

Det var min Thomas og Carl Quist-Møller der stod for koncerten, i anledning af, at Thomas har skrevet en alletiders børnebog, som udkommer i starten af næste år, og som Carl, der blandt virkelig meget andet, har tegnet Jungledyret Hugo, har lavet illustrationer til.

Til bogen medfølger en cd med de sange som Thomas og Carl altså nu præsenterer et par forskellige steder rundt i landet i de kommende uger. I går altså i skuespilhuset, hvor jeg havde taget mine drenge, en veninde og et par af hendes børn, under armen og troppede op i de smukke, smukke lokaler, som – selv backstage – er eventyrlige og fantasifordrende. Døre med påskrifter som “Parykker” og toiletter med usædvanligt godt sminkelys (som jeg selvfølgelig dokumenterede med et toilet-selfie, som kom på instagram @cbuttenschon) og sofagrupper med udsigt til vandet og overdådige lysekroner i loftet. Et kreativt mekka, hvor jeg forestiller mig at den danske skuespiller-elite må vold-trives. Det ville jeg i hvert fald gøre, hvis jeg kunne give den gas, som en anden Sofie Lassen-Kahlke på de skrå brædder.

På gulvet foran scenen var dækket op med små siddepuder til børnene, som gjorde stemningen dejligt uformel, med udsigt over vandet til den smarte Papirø, som alle falder i svimer over, og som jeg i virkeligheden er skiftevis pinlig og ærgelig over, at jeg endnu ikke har besøgt.

Børn er vidunderlige til koncerter. De sidder, ligger, står, piller næse, måber, synger og danser efter forgodtbefindende, uden tanke på, at koncerten ikke udelukkende spilles for dem. Det var vidunderligt! Og tilmed gratis.

I dag spiller Thomas og Carl til Food Festival i Aarhus klokken 14-nul-dut og jeg vil hermed anbefale alle aarhusianere med børn i alderen 3-10 år, at slå et smut forbi til en lille times virkelig god underholdning, for både børn og voksne. Så kan man lige skynde sig at rende videre til DM i hotdog bagefter, for at sætte tænderne i nogle formentlig usædvanligt veltillavede hot’ere. Det ville jeg i alle tilfælde have gjort, hvis jeg var i Aarhus.

Ja ja, pral pral pral – men ved I hvad? Det passer. Han ér god, ham Thomas. Og jeg spår, at hans nye bog og børneplade, bliver et kæmpe, kæmpe hit, fordi begge dele er gode, både til børn OG til voksne.

Skriv din kommentar

Kommentarer (5)

 1. Den bog og den præsentation kunne jeg godt tænke mig at dele med mine børneunger – kan du fortælle, hvor de kommer og spiller?

 2. Lyder fantastisk – husker selv, da jeg fik et glimt af en backstageverden, der var helt igennem skør, smuk og kaotisk. Blev booket som påklæderske, til den italienske Opera-kompani La Scala, fordi kravet om personale var blevet misforstået, og trods min (mildest talt) manglende erfaring, måtte de tage sig til takke. Men hold da op, et ragnerok. Kostumer, rekvisitter og parykker med tal og numre, kulisser der bliver fragtet rundt, italienske skænderier ink fager hvor end mand går, fjerkapper der skal føntørres, mænd i tricot der strækker ud i hobetal, balletbørn der skal trækkes i vinger, selvsminkende hysteriske fruer i et anfald, sangprøver på gangen og … Nårh ja, en tolk. Til hele holdet. Fordelt på 3 etager.

  Det var simpelthen så sjovt, uvirkeligt og skægt at være en del af, bare for en stund!
  Og lyder til du også nyder et kig ind, i den verden 😀
  Håber og tror også på, det bliver et hit med det nye.
  God madfest til jer to idag!

  – Anne
  http://www.venterpaavin.blogspot.com

 3. Så dem sammen med mine to tøser (2 og 5 år) til Århus festuge sidste weekend. Det var SÅ hyggeligt og en rigtig god oplevelse; solskin på amfisenen, historie, tegninger, musik, børn der dansede og super god stemning. Vi gik glade derfra -så hils din mand og tak ham og Carl! 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven