mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Vil du give også give dine børn den tryggeste opvækst?

image

Nogle gange, kan noget så simpelt som en reklame få mig helt op i det røde felt over hvor mega-manipulerende de kan – eller i hvert fald forsøger – at være.

Vil du også give din børn den tryggeste opvækst? – Midt i alt det grønne og tæt på byen” Sådan en reklame, har facebook tilsyneladende regnet ud, rammer temmeligt præcist ind hos mig, som forbruger. En reklame, som jeg på så mange plan bliver både stødt og irriteret over, selvom den ved første øjekast, kan synes både harmløs og positiv.

Vil du OGSÅ give din bør den tryggeste opvækst” – det udsagn eller spørgsmål, indikerer at der rent faktisk er nogen, som IKKE ønsker at give deres børn den tryggeste, eller måske sågar overhovedet en tryg opvækst. Uden at kunne udtale mig på andres vegne end mine egne, vil jeg tillade mig at påstå at ikke én eneste forælder i dette land har et ønske om at give sit barn en utryg opvækst, til trods for at der desværre findes nogle, for hvem det er yderst vanskeligt at tilbyde barnet en tryg opvækst i kraft af forskellige problematikker.

Så ja, selvfølgelig ønsker jeg at give mine børn den tryggeste opvækst.

Midt i alt det grønne og tæt på byen”. Tilsyneladende det allerbedste sted at få en tryg barndom. Med store græsarealer og en hurtig tur med metroen ind til København.

Problemet er bare, at jeg på ingen måder køber den. Jeg tror ikke, at en tryg barndom er betinget af hvor man bor. Jeg tror hverken de store grønne arealer eller det faktum, at byen ligger lige rundt om hjørnet, er definerende i forhold til at få en tryg opvækst.

For mig at se, er denne forestilling om “den trygge opvækst” noget elitært braller, som hentyder til, at alle vi, som ikke engang har overvejet at flytte til nybyggeriet i Ørestaden, ikke ønsker det bedste for vores børn. Luk røven, siger jeg bare! Nu har jeg haft børn både midt i København, i forstaden til København, i Sønderjylland og nu også i et brokvarter i København. Vidt forskellige steder, med vidt forskellige mennesker, vidt forskellige udfoldelsesmuligheder og fuldstændigt lige trygge børn.

Mine børn finder ikke tryghed i deres omgivelser; de finder tryghed hos Thomas og mig – og i den kærlighed vi giver dem og hinanden.

De bliver hverken mere eller mindre trygge af, at vi hverken har lyst eller råd til at bo i rækkehus i Ørestaden – eller noget som helst andet sted, for den slags skyld. De er trygge fordi de ved de er elsket. De har en fast hverdag og et liv fuld af kærlighed, omsorg, kys, kram og leg. Noget som ikke adskiller sig, uanset hvor i landet man bor.

Jeg tror ikke børn har bedre af at vokse op det ene sted, frem for det andet. Børn har det godt, der hvor de voksne har det godt. Dér hvor vi voksne har tid, lyst og overskud til at være de gode forældre jeg er overbevist om, at vi alle drømmer om at være.

Så kære reklame – din hvide pil skyder langt, langt over mål og hvis jeg skal være helt ærlig, så er jeg, med den dagsorden du lægger for dagen, glad for, at jeg ikke bliver din nabo.

Skriv din kommentar

Kommentarer (14)

  1. Lige mine tanker!! Og i øvrigt spændende at høre dine overvejelser, når man nu lige har fulgt med i din flytning (fra hvad jeg vil betegne som “landet”, og det er hverken negativt eller positivt ladet) og til byen (det samme).

  2. Jeg er så enig med dig. Det er så ligegyldigt hvor hjemmet er bare der er hjerterum, kærlighed og fællesskab i familien.

  3. Jeg er helt og aldeles enig i dit indlæg. Og så synes jeg faktisk reklamen som du beskriver den, jeg har ikke set den, er ret falsk (eller hvad man nu kan sige) For ja her er virkelig dejligt her i ØrestaD, og vi har elsket at bo her de 4 år vi gjort det. Men nu hvor min søn er 4,5 år gammel ja så savner jeg faktisk muligheden for at han kan gå ned i en lukket gård og lege uden konstant at være angst for at han ville blive væk. Det kan man inde i “centrum”. Herude kan jeg faktisk slet ikke forestille mig hvornår jeg vil turde at lade ham gå ud på egen hånd . Han kan jo i realiteten gå lige præcis hvorhen det skal være. Så nej græsset er efter min mening ikke grønnere eller mere trygt herude i Ørestad.

  4. Kunne ikke være mere enig med dig. Elsker dit indlæg. Jeg er opvokset i en familie, som også har fungeret som plejefamilie. Og jeg har set netop det du skriver om ske når der var trygge rammer i hjemmet. Ikke i form af penge eller placering, men med kærlighed, faste hverdags rutiner, åbenhed og respekt. Jeg er chokeret over den reklame, den er da helt ved siden af, og hvad er det for er budskab at sende?

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven