mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Om præ-angst, studiestart og skoletaskeinspiration

31304_124199450946935_4943777_n

Få minutter efter jeg havde forsvaret min bachelor på jordemoderuddannelse, tog min gode veninde dette billede. Overvældet, glad og temmeligt urutineret ud i at posere foran et kamera. 

Om to uger og en weekend starter mit nye liv som studine; seks år efter jeg stod med mit uddannelsesbevis fra jordemoderuddannelsen i hånden og svor, at jeg aldrig skulle lave andet i resten af mit arbejdsliv, end at være jordemoder.

Jeg er ikke sikker på, om jeg overhovedet kan huske hvordan man gør. Bevares, det er noget med at læse en hulens masse bøger, lytte til en masse kloge lærere og begrave sig i viden, man ikke anede eksisterede, men som på forunderlig vis, printer sig ind og bliver en del af hverdagen.

Jeg glæder mig, men er samtidig også nervøs for, om det nu overhovedet er det rigtige for mig. En slags præ-angst, som sniger sig ind, og prøver på at bilde min hjerne ind, at jeg alligevel ikke har lyst til at studere psykologi. Det har jeg. Men jeg har samtidig også enormt meget lyst til en hel masse andet. For eksempel til at være sammen med min mand og mine børn hele tiden. Som jeg af gode grunde ikke kan, når jeg skal studere.

Jeg husker tydeligt min ambivalens i min første barsel, da jeg stod overfor at skulle starte op på job igen. Det var enormt hårdt på den ene side at glæde sig til at komme tilbage til det job jeg dengang elskede og samtidig have allermest lyst til at gå hjemme, sammen med min familie hele tiden. Jeg var splittet indeni og kunne ikke finde et godt ståsted. Faktisk gik det sådan, at jeg aldrig rigtigt fandt mit ståsted og vi – som I der har fulgt med længe ved – flyttede fra København til Sønderjylland, hvor jeg i samme ombæring lagde mit jordemoderhverv på hylden.

Med dét i bagagen bliver jeg nervøs for, hvordan det kommer til at gå denne gang. Jeg håber det bliver godt og jeg har besluttet, at jeg må begynde at forberede mig. For eksempel skal jeg have mig en skoletaske, som jeg tænker er et godt sted at starte. Jeg overvejer én af disse. Egentlig er jeg mest vild med skuldertasken, men jeg tænker, at jeg måske bliver gladere for – i længden – at have en taske som både kan komme på ryggen og i cykelkurven, uden at den skal proppes sidelæns ned.

image

Brun skuldertaske HER// Brun lædertaske med slidt look HER // Grå rygsæk HER // Brun lædertaske med snøre i toppen HER (affiliate links)

Udover tasken, er jeg forøvrigt temmeligt meget på bar bund i forhold til hvad jeg bør anskaffe mig. Bruger man overhovedet papir og blyant mere? Scheisse, jeg føler mig pludseligt mucho, mucho gammel!

Skriv din kommentar

Kommentarer (17)

 1. Hej Cana. Som en rutineret psykologistuderende på KU og nu snart mor til to kan jeg kun anbefale dig en rummelig taske med plads til store kompendier, computer OG madpakke stort tillykke med at du er kommet ind – det er et fantastisk studie. Gør dig selv den tjeneste at få passet ungerne i studieopstartsugerne så du kan deltage i så meget som muligt at alt det sociale introhalløj – det blir du glad for senere det bliver pivhårdt, men jeg håber at du synes at det er ligeså spændende som jeg gør

  1. Hej Lærke,
   Tak for rådene! Og gud – madpakke! Det havde jeg komplet svedt ud at jeg selvfølgelig også skal have plads til i tasken 😀

 2. Hej Cana 🙂 med hensyn til skoletaske kan jeg klart anbefale den grå, da jeg selv har den 🙂 Den kan fås i flere forskellige størrelser, og farver. Der er god plads til både bøger og computer, også er den behagelig og havde på ryggen :)my

 3. Det er helt normalt at føle sådan – jeg gjorde i dén grad også dengang jeg startede. Man falder lynhurtigt til. Jeg vil desuden anbefale dig at spare penalhuset væk, og i stedet væbne din skoletaske med en kuglepen og en overstregningstus. Så er du godt kørende 😀

 4. Bærbar!!! Sad som en af de eneste første dag på uni, efter 13 års pause fra studier, med papir og blyant. Duer ikke!

 5. Som temlig rutineret studerende og mor til 2, kan jeg kun bekræfte din mistanke om at du SKAL have en rygsæk, så du ikke slæber dig selv skæv + at du har en hånd fri til hvert barn. Rygsækken skal passe til din ryg og din computer, og diverse andre ting man slæber rundt på. Jeg har en (knap så lækker men yderst praktisk) haglôfs node
  Pøj pøj!

 6. Fra en der skal til sit specialeforsvar på torsdag:

  Papir og blyant kan bruges, men bærbar. Eller iPad er nok det vi bruger mest. – personligt havde jeg aldrig mine bøger med til forelæsningen,(jo en enkelt (WHO
  Icd 10 – psykiske diagnoser) du bliver stort set aldrig spurgt om at slå op i en bog under forelæsningen. Derudover kommer meget af det litteratur du skal læse også som forskningsartikler. Mit bedste tricks må være dropbox og facebook. – især hvis din årgang oprettet en fælles dropbox og en Facebook side. Så er der altid er sted hvor man kan få hjælp og dele artikler og andet materiale.

 7. Det med papir og blyant vs computer er vist en smagssag. Jeg brugte papir og blyant i mine 2 år på serviceøkonomen og egentlig også på HF. Jeg har det bedst med papir. Også selvom det fylder det mere. 🙂 Men jeg er også mest tilbøjelig til at lave alt muligt andet på min bærbar end at tage noter. Som fx at tjekke blogs.

  Jeg vil også helt klart anbefale en rygsæk! Jeg havde begge dele og der kunne bare ikke være det samme i min skuldertaske som i min rygsæk.

  Held og lykke! Jeg er sikker på, at du nok skal finde dig til rette og som Lærke skriver; Deltager i ALT det sociale du kan de første par uger – det gør altså studietiden lidt lettere. 🙂

 8. Åh, bare det var mig der skulle starte på studie. Jeg er blevet optaget på mit drømmestudie, men bliver nok nødt til at takke nej, da det med økonomien ikke kan følge mig. Det må være så skønt at kunne få lov til at fordybe sig i det der interesserer en, god fornøjelse:-)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven