mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Om et fesent tøjbyttemarked!

image

Uden at skulle lyde som et værre brokkehovede, vil jeg starte med at sige at I piger fra Jylland ikke gik glip af det store til det stortopblæste Fashion Exchange i dag. Ingenlunde, faktisk.

Da jeg kom, var der hundredevis af meter kø, med velklædte kvinder i alle størrelser, faconer og aldre. Yay, tænkte jeg! Der må virkelig gemme sig en masse lækkerier når man først kommer indenfor murene til det store byttemarked.

Muligvis var der både lækkert, rent og smart tøj i de mange utilnærmelige bunker af tøj, men det krævede lange arme og skarpe albuer overhovedet at kunne nærme sig de bunker, hvor der af og til blev læsset lidt ny oven på. Mit indtryk var, at hovedparten at tøjet var bedst regnet til udsmidning eller eventuelt en genbrugscontainer. Faktisk vil jeg gå så vidt, som at sige, at jeg til enhver tid vil anbefale mine veninder – og Jer – at smutte forbi den lokale genbrugsbiks i stedet. Tag lidt kluns under armen og se det som et Fashion Exchange. I genbrug er der trods alt nogle flittige damer, som har sorteret i tøjet og smidt det uduelige ud.

Jeg snuppede lidt tøj derinde; måske mest bare for ikke at gå tomhændet derfra. Eneste fund jeg gjorde, var den skønne sweat jeg har på, på billedet ovenfor. Den er fra Zara og har formentlig ikke kostet hverken det hele eller det halve af, hvad jeg kunne have fået for mit tøj, hvis jeg havde solgt det. Men det er fint. Jeg håber at nogle damer får glæde af det tøj jeg havde med – og så håber jeg faktisk, at der sidder nogle med en lillesmule røde ører, over at have haft SÅ meget plettet, hullet, falmet og på andre måder ødelagt tøj med.

Mine shorts er forøvrigt mine yndlings; de er fra Pieces og lignende kan købes HER. Skoene er New Balance og kan findes i en masse varianter HER (affiliate link)

Skriv din kommentar

Kommentarer (12)

 1. Helt enig! Jeg ankom 10.45 og stod i kø indtil 12.20, før jeg kom ind – men holdt ud, fordi jeg glædede mig til at se, hvad der fandtes inde bag teltdugene. Den pose tøj, jeg selv medbragte, var sirligt vasket og foldet, og intet at tøjet havde nogen skader… Skuffelsen var stor, da jeg endelig kom ind, og der nærmest ikke var noget tøj på hverken borde eller stativer – og dét, der var, var nærmest alt sammen ubrugeligt (beskidt, hullet, fnuldret osv). Det såkaldt donerede tøj kunne man kigge længe efter – der er nok nogle stykker, som har tømt stativerne til at starte med… Jeg synes virkelig, det er så dårlig stil. Jeg havde en fyldt bærepose med, og jeg ville hellere have beholdt indholdet af den end have noget af det tilgængelig tøj med hjem, så jeg forlod markedet tomhændet og virkelig skuffet.

 2. Ih, hvor har du dog evigt ret! Var også så skuffet. Var derinde sidste år og der fandt jeg en masse gode ting, men i år, var der sku ikke meget at råbe hurra om.
  Jeg stod i kø i næsten en time og fandt, som du også skriver kun noget fordi jeg ikke ville gå tomhændet hjem.
  Hvem pokker tager underbukser med? det sguda for klamt….

 3. jeg var der sidste år og har ikke planer om at komme der igen. jeg havde desværre helt samme opfattelse af arrangementet sidste år. Dødskuffende. Jeg lagde tøj ved indgangen for mange penge og gik tomhændet derfra

 4. Jeg havde det på samme måde.
  stod i kø i en time og kom ind 12.30 til hullet og plettet tøj.
  Men det tøj jeg kom med havde jeg alligevel afleveret hos en genbrug hvis det ikke var for dette arrangement, så jeg så det bare som en chance.
  Man har alligevel ikke tabt andet end sin tid, og man har givet den op for bæredygtighed. Man kan jo aldrig vide hvad andre har taget med, så selvom jeg var lidt skuffet er det nu ikke noget jeg kan bruge synderligt meget energi på 🙂

  1. Du har fuldstændigt ret i, at det ikke er værd at bruge energi på. Alligevel synes jeg nu det er temmeligt fint hvis der kommer lidt fokus på hvad man rent faktisk kan tillade sig at give videre og hvad der bør smides væk. En disciplin jeg i dag oplevede at mange ikke mestrer.

 5. ikke alt tøj er velegnet til genbrug, derfor har jeg afleveret det meget slidte tøj i HMs containere, så de kan genanvende det i tøjproduktion – mine børns slidte leggings, tshirts osv. jeg blev overrasket at jef fik et rabatkupon for det i hm 😉

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven