mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Kan man virkelig tjene penge på at blogge?

Siden jeg offentliggjorde mine planer om at brødføde min lille familie ved at blogge, har en  hel del spurgt, hvordan pokker man da kan tjene penge på at sidde foran computeren og skrive stolpe op og stolpe ned om sit eget liv, som det er tilfældet for mig.

3ZKUXI6B8F

Der er nogle forskellige måder at tjene penge på, men primært er der:

Reklamebannere

De der reklamer som blandt andet altid er i toppen af indlæggene; dem tjener jeg penge på. Jeg har ingen indflydelse på hvilke reklamer der er der og de er på ingen måder sammenkædede med mit øvrige indhold. Jeg kender ikke de reelle satser, men jeg vil skyde på at jeg får et sted imellem 5-10 kroner pr 1000 klik der er på min blog, som på en måned selvfølgelig bliver til en lille sjat, men på ingen måder nok til hverken mad eller husleje.

Affiliate links

Ofte når jeg linker til forskellige webshops, er det såkaldte affiliate links, hvor jeg, hvis nogen shopper efter at have klikket på mine links, modtager imellem 3-15% af den samlede pris der shoppes for; selvfølgelig helt gratis for dem der shopper. Derfor er der altid dobbeltglæde for mig, hvis I køber via mine links. Jeg bliver enormt glad og stolt over, at I bliver inspirerede og kan lide de samme ting som jeg – og får jeg ovenikøbet et par skillinger. Fx hvis I køber et par jeans til 400 kroner hos boozt.com, som er én af de shops med mellemhøj kommision for mig, så får jeg 40 kroner lige ned i foret, så det bliver jeg selvfølgelig glad for, hvis I gør. Både på Jeres og på mine vegne 🙂

Sponsorerede indlæg

Af og til hænder det, at virksomheder ønsker at gøre lidt ekstra reklame for sig selv, ved at annoncere. I gamle dage foregik det primært i dagblade, aviser, magasiner – eller for de store drenge – i radio og tv. I dag er blog-kanalen blevet en vigtig medspiller i virksomheders branding og markedsføring. På blogs kan virksomheder naturligvis ikke selv bestemme (i alle tilfælde ikke på mine blogs!) hvad de gerne vil have man skal skrive, men de kan være sikre på, at deres produkter får opmærksomhed og i de fleste tilfælde vil de få gode anbefalinger drysset ud til mange læsere.

For mig, er det essentielt at jeg udelukkende siger ja tak, til at lave sponsorerede indlæg, som jeg på forhånd forventer, at jeg kan skrive noget pænt om. Jeg er ikke ude på at gøre dårlig reklame for nogen, men jeg er selvfølgelig samtidig stadig fuldkommen ærlig i mine beskrivelser og vurderinger af de forskellige produkter jeg skriver om, hvorfor det er enormt vigtigt for mig, at jeg kun tager virksomhedssamarbejder ind, som jeg har en forventning om, at jeg kan stå inde for.

Jeg vil gætte på, at et sponsoreret indlæg – afhængigt af bloggens størrelse og læsertal typisk koster imellem 3.000-10.000 kroner. Til en sammenligning vil jeg gætte på at en helsides annonce i en ugeavis med et mellemstort oplag, formentlig – som minimum –  koster 15.000. Ja, jeg ved godt hvad jeg ville vælge, hvis det var mig, der havde en virksomhed, der ønskede god, billig og ikke mindst virksom markedsføring 😉

De sponsorerede indlæg er dér man som blogger – i hvert fald i min kategori – primært tjener sin løn hjem. Samtidig er de, i hvert fald for mig, også de mest interessante at skrive, fordi jeg synes det er så vigtigt, at indlæggene skal fortælle om det produkt de handler om, samtidig med at de selvfølgelig stadig skal være spændende at læse – også for dem, som falder udenfor målgruppen i forhold til et givent produkt.

Derfor forsvinder de ingen steder hen – faktisk håber jeg, at der med tiden vil komme en lille smule flere til; så skal jeg nok gøre mit allerbedste at gøre dem sjove, gode og læseværdige for alle.

Jeg er ingenlunde ekspert på området og muligvis er der mange andre – og måske bedre – måder at tjene penge ved at blogge på, men ovenstående er dem jeg kender til og gør brug af og som jeg håber kan give mig indtjening nok til, at jeg kan dedikere al min arbejdstid til at blogge, for det er jeg, hånden på hjertet, ganske, ganske pjattet med!

Skriv din kommentar

Kommentarer (13)

 1. Skønt job at have – og du gør det godt. Beundre din måde at skrive på. Og når du skriver sponserede indlæg, er de troværdige og kan fornemme at det er et produkt du selv synes om 🙂
  Så bliv endelig ved med det 😉
  😉

 2. Hej Cana. Det jeg elsker ved dine indlæg er, at man som udgangspunkt slet ikke lægger mærke til om indlægget er sponsoreret eller ej.
  Du er dygtigt til at få flettet tingene ind i jeres hverdag, så det bare bliver en naturlig del af dine beretninger!
  Tak for skøn humor og inspiration i hverdagen! Kh Lone / DoodleMor

 3. Jeg elsker din finurlige måde at skrive på og ofte også din tilgang til tingene du skriver om. Det er rart at du ikke altid går med strømmen. Både fordi der er nogle ting, som er vigtige at blive nævnt, men også fordi at jeg til tider føler at jeg bare er normal. I den forstand at jeg tænker, at det ikke kun er mig der går eller tænker på den måde. Så mange tak for det. At der så dukker nogle reklamer og links op, det er jo hvad man kan forvente, hvem ville ikke udnytte de muligheder der er. Jeg lapper historierne i mig og filtrere i den øvrige information. Mange tak for god underholdning og nogle gange stof til eftertanke.

  1. Det er godt at læse, at du manøvrerer let henover det du ikke finder relevant! Og tak for de virkelig søde ord 🙂 KH

 4. Det er garanteret en super fed måde at leve på, selvom at man nok ikke tjener millioner 😉 Du er altså super god til at flette tingene sammen!

  1. Hvor er du sød! Tak, Tasja – og du har helt ret; det er ikke nogen guldgrube, men det er fanderme dejligt!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven