mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Jeg skal ikke være psykolog

image

Dette er, på mange måder, et svært indlæg at skrive. Mest fordi jeg véd hvor meget I har heppet på mig, igennem hele min rejse mod at være blevet optaget på psykologi på Københavns Universitet.

Det har været en rutchebanetur uden lige, hvor jeg af og til (næsten) har revet håret ud af mig selv over den motiverede ansøgning, til dage hvor jeg følte mig som en anden lille Pippi Langstrømpe. Jeg har gjort mit bedste og brølet op om, hvor motiveret jeg var og hvor vidunderligt alt dog ville være, når jeg forhåbentligt kom ind på uddannelsen. For sådan havde jeg det.

Sådan har jeg det bare ikke mere.

Der er sket meget, både siden jeg søgte ind på uddannelsen og i særdeleshed efter jeg er kommet ind. For eksempel har jeg mistet det job, som i første omgang fik mig til at ville tage uddannelsen. Det job, som ville betale en stor del af uddannelsen, fordi de, indtil det blev en realitet, så det som en god fremtidsinvestering. Døren blev smækket i og mine forhåbninger til fremtiden blev ændret.

Derfor har jeg besluttet, at jeg ikke vil studere psykologi. I hvert fald ikke lige nu.

Jeg har besluttet, at jeg – i stedet for at spænde mig selv mere end bare almindeligt hårdt for, med både fuldtidsstudie, fuldtidsblog/arbejde og et familieliv, hvor jeg i perioder er meget alene med børnene – meget hellere vil give mig selv lov til at nyde den mulighed der er dumpet ned i min turban, i kraft af min blog. Jeg vil ikke have en 60-timers arbejdsuge, hvis jeg kan nøjes med 30 timer. 30 timer, som jeg sågar selv kan tilrettelægge, fordi jeg er min egen – meget familieorienterede – chef.

Beslutningen blev endeligt truffet, da jeg for nogle dage siden fik en besked fra vores rus-vejledere, hvor de blandt andet skrev: “…Vi ved I glæder Jer til alt det nye I skal til at igang med…” Imens jeg sad, følelsesforladt og tænkte nej. Nej, jeg glædede mig ikke. Jeg havde faktisk ikke lyst. Jeg HAR ikke lyst. Uagtet hvor meget jeg tidligere har haft det.

Jeg har derimod lyst til at være sammen med mine børn, min mand, mine veninder og med mig selv. Jeg har lyst til at have tid til at prioritere de ting, der for alvor betyder noget i mit liv lige nu. Jeg har lyst til at investere i kærlighed. Jeg har lyst til at nyde den mulighed jeg har fået stukket i hånden, om at have verdens bedste arbejde og al den tid i verden mine børn har brug for.

Derfor skal jeg ikke være psykolog. I hvert fald ikke lige nu.

Fremtiden ligger åben og jeg ved med mig selv, at jeg har truffet den helt rigtige beslutning.

Skriv din kommentar

Kommentarer (79)

 1. Tillykke Cana med at følge dit hjerte. Det er det vigtigste. Held og lykke med fremtiden og glæder mig hverdag til at læse om dit liv og færden. Knus

 2. det vigtigste og eneste rigtige at gøre, er at lytte til sit hjerte ❤️. Et studie kræver så ufattelig meget tid og energi, så det kræver lysten og engagementet er der til fulde. Så meget stor respekt for dit valg ❤️

 3. Kære Cana,
  Hold kæft hvor er du sej, det er sgu en modig beslutning du har taget, godt gået !!
  Lige en side bemærkning, næste gang du parkerer lige uden for vores vindue i Præstøgade, så bank lige på, så giver jeg er stort kram 🙂

  1. Tak! Og for pokker, så bor du lige overfor Peters dagpleje, så jeg kommer slentrende forbi er par gange om dagen og er klar til krammer! 😀

 4. Det er altid vigtigst at følge sit hjerte; især når det gælder studie. Ellers kører man bare død i det, og det er der ingen, der får noget godt ud af. Så det lyder virkelig som om, du har taget den rette beslutning – og måske en dag? Ellers kan du da i hvert fald altid glæde dig over, at du rent faktisk har været optaget på studiet. Det er ret sejt i sig selv 🙂

 5. Det kræver en masse mod at tage så stor en beslutning, især når det har optaget så meget af ens tid det sidste lange stykke tid. Det er fedt at du finder ud af det nu, før du starter, end at du når at starte og halvvejs igennem finder ud af at det har du faktisk ikke lyst til nu. Nu kan en anden måske få lov til at få din plads og være med fra start af 🙂

  Jeg har også lige taget en uddannelse og nu hvor jeg er færdig og er i gang med arbejdet, så sidder jeg og vil søge ind på en anden uddannelse i en lidt anden retning, fordi jeg egentlig ikke tror det her er det jeg skal lave resten af mit liv. Sådan forandre tingene sig altid, men så er det godt man har folk omkring sig som støtter en i det man vil 🙂

  Og så synes jeg forresten at din blog er helt fantastisk og jeg er herinde dagligt! Så at du vælger dette som dit arbejde er jeg rigtig glad for 😀

 6. For sytten søde svedsker da!!! Sikke en beslutning at have taget. Jeg sidder og bliver sådan lidt stolt af dig, og det helt uden at kende dig og selvom det måske lyder forkert. Men vi gør igennem livet rigtig mange ting, fordi vi føler at det bør vi gøre, af den ene eller anden grund. Og det slider, ikke kun én selv op, men også ens famile. Jeg syntes det var så fedt, da du blev optaget, men jeg synes det er FANTASTISK, at du har mærket efter og valgt ud fra det. Jubiiii for de gode beslutninger.❤️

 7. Det er så vigtigt at mærke efter og selvfølgelig skal du vælge det der giver den bedste mavefornemmelse. Så held og lykke med det nye du skal i gang med ift blog og familie. Jeg er sikker på at det bliver super godt.

 8. Sejt, er det ord der først falder mig ind, ikke over at du vælger dit psykologistudie fra, men over alt det du vælger til 🙂

 9. Super godt gået Cana! At følge sin mavefornemmelse er det bedste man kan gøre! Og du er sej ligemeget hvad du vælger! Knus Iben

 10. Du er en utrolig sej og modig kvinde, Cana – jeg har vildt meget respekt for din beslutning. Det er det det føles rigtig for dig nu, og så er det det du skal gøre. Dit skema, lød nu også ualmindeligt hårdt spændt – det ku da få enhver til, at knække nakken. Man skal aldrig gøre noget, der gøles forkert for en selv, fordi andre måske har nogle forventninger.
  Min søn, der ville være blevet kanditat i Informationsvidenskab og kulturformidling, om et år, ha også meddelt, at det er ikke det han brænder for, så nu vil han arbejde et år, og så starte på en ny kandidat i kunsthistorie, til næste år, og det støtter jeg, selvfølgelig, 100% Så, Cana – go for it, og lev dit liv, bedst muligt ❤️❤️❤️

 11. Du havde at mål, gjorde alt for at komme derhen. Og då du så nåede målstregen, var det bare en anden vej der var mere rigtig.
  Det er så stærkt gået, at stå ved at det ikke var det du skulle lige nu. Døren er jo ikke endeligt lukket, kommer lysten, tiden og overskuddet til at tage en ny uddannelse igen, så søger du da bare igen.

 12. Ahj hvor er det fedt at du vælger ALT det DU har lyst til og ikke det du måske “bør” – SÅDAN. High five for det 🙂
  Også er der måske plads til en anden på studiet, som brænder for det lige nu.
  Nyd dit liv og din familie 😉 – og go´ weekend.

 13. Jeg syntes din beslutning er rigtig sej! Først tænkte jeg åh nej, hvorfor vælger hun det fra. Jeg drømmer selv om at blive psykolog, men må nok erkende at det er en anden vej, som jeg skal gå. Drømme kan ændre sig, men familei er bare og bliver vigtigst.

 14. Kære Cana.
  Du for så meget respekt herfra for din beslutning ♥ Sådan seje kvinde.
  Lige præcis de tanker og følelser du beskriver, havde jeg for et år siden. Av de kommer lige til overfladen.
  Troede at jeg med tre børn og fuldtidsjob som sygeplejerske lige kunne tage en diplomuddannelse i ledelse også. Jeg gik i gang, men min krop sagde fra.
  Så synes bare det er så godt, at du trækker håndbremsen i tide og virkelig mærker efter.
  Mange kram Marianne /Sønderborg

  1. Tak, Marianne 🙂 Diplomuddannelsen i ledelse er nu også enormt både spændende og givtig, synes jeg – men du har fuldstændigt ret i, at det skal harmonere med familielivet 🙂

 15. Tillykke med din beslutning – man skal nemlig gøre det man føler er det rigtige 🙂 Og så er der vil ‘Tre gode grunde’ til at sige nej tak til studiestart 😉 God blogvind fremover ❤️

 16. Flot at du står ved din besluting – når du kan mærke det så tydeligt, så skal du sgu heller ikke gøre noget du ikke vil!
  Jeg ville ønske jeg havde lyttet til den lille stemme, der for 3 år siden sagde det samme til mig – så ville jeg med stor sandsynlighed ikke sidde med en snarligt færdig folkeskolelæreruddannelse, og et ønske om aldrig nogensinde at skulle være folkeskolelærer – men måske have givet mig selv muligheden for at prøve at rejse, at kigge på andre uddannelser og være gladere.

  1. Åh Nana, jeg håber at du alligevel kan finde en glæde ved din uddannelse, som jeg tror kan bruges til en hel masse andet end lige at være lærer 🙂

 17. Virkelig dejligt indlæg Cana – det er SÅ vigtigt at mærke efter i sin mave. Jeg går også med karriere skifte planer, men forude venter (forhåbentlig) endnu en barsel, så venter lidt endnu med den endelige beslutning. jeg ønsker dig alt det bedste!

 18. Tillykke med en af de bedste beslutninger man kan tage! Den der er taget når man føler ekstra godt efter! Sejt og godt for dig og helt sikkert også for din familie

 19. Wauw jeg tager hatten af for din beslutning! Kender alt til at ændre mening – og det er der bestemt ingen skam i. Det svære er at være åben omkring det og gøre noget ved det. Skide god beslutning, søde Cana! glæder mig at du kan få en hverdag, som du allerhelst vil have den ❤️ Pøj pøj med det

 20. det var da bare så godt at høre. Ja jeg har tænkt , at den pige da vist brænder lyset i begge ender. Med børn, en mand der rejser meget, og livet der skal leves. Jeg er så glad for at høre at du bremsede op i tide og vendte tilbage til stien med livets kerneværdier, nemlig din e tætteste relationer. Jeg håber at andre kvinder her på bloggen kan blive inspireret til at tænke over job, uddannelse en ekstra gang. Vores børn er kun små en gang, og de skal dælme nydes , krammes og forkæles på fuld tid. Så rigtig godt gået, og tro mig de bliver teenagere og så bliver forældre nederen og så har du alle muligheder igen til at uddanne dig til hvad som helst, og så gøre det fordi lysten bare er der.. Kh

 21. Studiet vil altid være der…. Det eneste vi aldrig får igen er den tid der er gået. Så respekt til dig for at vælge tiden. Tiden til at nå og nyde det hele lige nu. Dine børn bliver større og så kommer derigen mere tid til alt det andet.

 22. Jeg synes det er super sejt af dig. Det er vigtig at være tro mod sig selv,ellers er studie,job,kærlighed mm dømt til at mislykkes. Ønsker dig det allerbedste fremover

 23. Jeg syntes det er sejt at følge sit hjerte og mærke efter hvad som virkelig i aller sidste ende betyder noget. Det kunne jeg selv godt lære en del af. Det er modigt og turde at tage sådanne beslutninger som du har gjort undervejs.. Er glad for at følge med i din blog, du får livet med mand og en travl tid med små børn til at handle om alt andet end banaliteter, men snarere at gøre de små hverdags oplevelser til en fest.. Og hurra for det, jeg finder de ihvertfald inspirerede. Kh Pernille.

 24. Så rigtig så rigtig. Er selv blevet fritstillet fra mit job pga div kedelig trælse ting. Nå men alle har så travlt med fin nu et job. Jeg har 2 børn lidt ældre end jeres men de har altid se en træt ud kørt mor. Nu har jeg overskud hele familien har smil på fra morgen til aften. Jeg har også valgt hvad der er bedst for min familie

 25. Fantastisk at komme frem til den beslutning. Jeg minder ofte mig selv om at tiden med mit barn aldrig kommer igen, nyd din tid med dine børn. Man kan altid vider uddanne sig, når børnene er blevet større <3 god beslutning og godt du passer på dig selv og din familie 🙂

 26. Det der er simpelthen skrevet af en mega stærk kvinde. Det er bare så stærkt af dig at sige fra når du kan mærke at det ikke er det rigtige alligevel, også selvom det på et tidspunkt var drømmen ligenu, så kræver det en modig stærk kvinde at sige “nej tak ikke alligevel”. Du har min dybeste respekt Cana. Held og lykke med at være blogger med familien som første prioritet. Du er for sej.

 27. Du er simpelthen for sej!!
  Det du lige har gjort, kræver så meget mod og selv indsigt!
  Det kunne så mange lære af..

 28. Hatten af for dig og din ærlighed.
  Du er altså virkelig sej, sej fordi du kaster dig ud i virkelig store ting, med gode og gennemtænkte overvejelser, men især sej fordi du tør ændre mening, eller det tør de fleste måske, men du står ved det også selvom det ikke var hvad andre forventede 🙂 hurra for at prioritere familien og dig selv 🙂
  Hav en super dejlig weekend

  -Karina

 29. Du er sgu sej – jeg var lige ved at sluge teen, da jeg læste overskriften. Jeg har fulgt rigtig meget med, fordi jeg selv står i et kæmpestort dilemma om jeg skal
  vælge min drømmeuddannelse, som jeg
  er optaget på eller fortsætte som sygeplejerske i en fast stilling på 30 timer
  jeg har fået tilbudt. Jeg er ikke i tvivl om
  det er den rette uddannelse, jeg har søgt,
  men er i tvivl om det er det rette
  tidspunkt. Jeg er lige blevet raskmeldt
  efter to års sygemelding pga stress og
  depression. Det sidste halve år har jeg
  været i virksomhedspraktik i
  hjemmeplejen og det er gået så godt, at
  jeg er blevet tilbudt i fast stilling 10 minutter på cykel fra jeg bor og jeg har
  selv fået lov til at bestemme mit timetal på 30 timer. Økonomisk vil det være svært at få det til at hænge sammen økonomisk, hvis jeg skulle på SU og det har jeg lidt svært ved at skulle byde mine 3 børn og mand. Min plan er derfor at arbejde 1 år – kunne spare flere penge og så søge ind på uddannelsen næste år. Jegkan jo først gå på pension som 67 årig, så jeg har masser af tid, til at tage uddannelsen og nå at arbejde i det nye fag.

  1. Tak! Det lyder som om du allerede selv har svaret på dit dilemma 🙂 Jeg håber du bliver glad, uanset hvad du vælger.

 30. Hurra for dig, Cana! For det mod og den vilje det kræver at vælge dét, der er det rette for dig lige nu og her! Du er sej:) Og sød og pæn! Det sidste er egentlig sagen uvedkommende, men ikke mindre vigtigt at få sagt af den grund;)

 31. Det kræver sine nosser at erkende det su har gjort og du skal have et stort skulderklap for det. Du er modig at skrive det og det har du også skrevet et tak indlæg for, men synes stadig at du skal have tak fordi du delte din ærlighed med os og gav os en forklaring – SELVOM vi ikke behøver een. Du er sej Cana 🙂

 32. Wow, det er pisse fedt af dig at du tør at stå at forklare det. Det er ALTID bedst at vælge det man selv har lyst til. Det ville jo være mega nederen hvis du kom ind på en uddannelse, du faktisk slet ikke havde lyst til!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven