mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Hvorfor kvinder ikke bør amme offentligt!

IMG_6858

 

Oldie, but goodie. Så kom mine bare bryster – eller i hvert fald ét af dem – alligevel på bloggen! 

Det står – til min store undren – tilsyneladende til evig diskussion, hvorvidt det er okay, at kvinder ammer deres spædbørn i det offentlige rum. Jeg har tidligere skrevet lidt om min holdning til det HER, men kunne ikke lade den ligge, da jeg i går blev præsenteret for den mest fantastiske video, som ret præcist fortæller om hvor – pardon my french – skide latterligt det er, at nogle rent faktisk synes det er stødende, at kvinder ammer andre steder, end hjemme i egen (eller til nød, én fra mødregruppens) stue.

Der her er, i grove træk, hvad videoen – sarkastisk, selvfølgelig – siger om alle os, der – gud forbyde det – kunne finde på at amme offentligt.

1) Ved at amme offentligt, er vi kvinder med til at sprede løgnen om, at bryster er skabt til andet, end at gøre mænd liderlige. Vi er med til at sprede løgnen om, at brysterne rent faktisk har til formål at ernære vores afkom.

2) Selv hvis vi dækker bryst og spisende baby til med et dertil indrettet stykke stof, er det ikke sikkert, at babyen ikke bare trækker det af og – i måske helt op til TO SEKUNDER – afslører, at der gemmer sig et bryst bag det tunge stof. Forkælede møgunger, der gør den slags. Man kan jo kun forestille sig, at det er enormt behageligt at spise med hovedet gemt under et stykke stof. Det bliver jo hverken varmt eller svedigt eller noget.

3) Når vi kvinder ammer offentligt ved alle, selvfølgelig, at det ikke handler om at vi skal give vores børn mad. Det handler selvfølgelig om, at vi, med vores mælkefyldte, lækkende og på ingen måder lige store bryster, prøver at gafle mænd. Helst de gifte mænd, selvfølgelig.

4) Kvinder som ammer, behøver i virkeligheden slet ikke gå ud. Man kan nu om dage få alt leveret til døren. Man behøver ikke socialisere sig eller se andre mennesker, end måske lige pakke-manden. Og HVIS man så alligevel – i et nødstilfælde – skal ud, så er der masser af gode gemmesteder, hvor man kan amme uden at blive set. På toilettet, for eksempel.

Jeg elsker det!!! Ingen af argumenterne holder vand og jeg stemmer ethundrede procent for retten til at amme lige præcis hvorend man har lyst. Jeg skal nok kigge den anden vej. Eller smile. Eller spørge om jeg skal række Jer hvad-end-I-lige-mangler.

Se hele videoen her – den er fantastisk!

Skriv din kommentar

Kommentarer (11)

  1. Sådan Cana ! High five til dig.
    Jeg blev engang smidt ud af en café fordi jeg ammede og tjeneren åbenbart ikke kunne håndtere et nøgent bryst.
    Men jeg har også haft gode oplevelser, fx en gang hvor jeg sad mit på Nikolai Plads og ammede og en dame med en lille dreng kom hen og sagde at de syntes at det var sejt.

  2. Du skal sinpelthen have den største hieghfive!!! For du har da lige fået sat nogle af de babsforskrækkede og sippede menneskelighedet til tælling! Sådan. Og tak jeg ammede når mit barn var sulten! og havde et dejligt tilfreds barn. Den blir lige delt. God dag

  3. Jeg synes det er sjovt; at amme er ikke okay i offentligheden, men MÆND DER URINERE offentligt (heldigvis med ryggen til) er iorden??!! Jeg synes det er så klamt, hvorimod armning er naturligt. Men hvis mænd må pisse alle steder, så må kvinder ihvertfald også amme offentligt ! 🙂

  4. Fantastisk at du (bliver ved med at) skriver om det. Det er mig komplet umuligt at se problemet med amning på offentlige steder. Der er jo intet i det. Hverken spænding eller sex eller noget ulækkert. Jeg kunne til nøds forstå, hvis man synes, det er irriterende – lige som jeg synes, at det er topmålet af irriterende og bundulækker adfærd at bide negle – men det medfører jo ikke et forbud. Der er i uhyggelig grad tale om et first World problem. Så tak for det!!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven