mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Helbred dit liv

image

I mit barndomshjem stod der, blandt ganske få andre, en bog på hylden, som altid optog mig. Ikke fordi jeg læste i den, men fordi jeg fik at vide, at den var god. Og fordi kvinden på omslaget smilede til mig, så jeg kunne mærke det helt nede i maven. Helbred dit Liv, hed den.

Mine forældre blev skilt og i en årerække glemte jeg alt om den dragende bog; indtil jeg på en gråvejrsdag stod lige overfor den, da jeg var på jagt efter endnu en krimi til samlingen, hos boghandleren. Fuldstændigt uforandret sad den smukke kvinde lænet frem over sine krydsede hænder og smilede til mig, med det smil jeg huskede så tydeligt fra min barndom. Og som en anden bogskøge, tog jeg hende selvfølgelig med hjem.

I sin helhed er bogen virkelig fin og handler om, at det vi sender ud, får vi tilbage. At vores tanker, meninger og forståelser af os selv, skaber os. At vores person(lighed) er defineret ud fra vores selvforståelse.

Jeg er pjattet med tanken om, at vi med vores tankesæt, som vi i høj grad selv er herre over, kan ændre på vores liv, fordi det giver uanede muligheder for at opnå en følelse af lykke.

Til gengæld springer kæden af, når den perfekte kvinde på bogens let falmede omslag, påstår at vi med vores negative tanker, selv forårsager sygdomme. Bevares, nogle sygdomme kan formentlig holdes fra livet ved ændrede tankemønstre, men for nu at tage nogle lidt mere alvorlige eksempler, så påstår bogen at:

Abort – skyldes sandynligvis frygt for fremtiden – kan afhjælpes ved at tænke: “Den rette gudommelige handling sker altid i mit liv. Jeg elsker og værdsætter mig selv. Alt er godt

AIDS – skyldes sandsynligvis en benægtelse af selvet. Det er en seksuel skyldfølelse og en stærk tro på “ikke at være god nok” – kan afhjælpes ved at tænke: “Jeg er et guddommeligt, pragtfuldt udtryk for liv. Jeg fryder mig over min seksualitet. Jeg fryder mig over alt hvad jeg er. Jeg elsker mig selv”

Kræft – skyldes samdsynligvis langvarig irritation, en dyb hemmelighed eller en sorg, som tærer på selvet – kan afhjælpes ved at tænke: “Jeg tilgiver og frigør kærligt alt fra fortiden. Jeg vælger at fylde min verden op med glæde. Jeg elsker og værdsætter mig selv”

HOLY CRAP! Og den bog er solgt i mere end 40 millioner eksemplarer! Skal vi så ikke bare lige blive enige om, at positiv tænkning på mange måder er virkelig godt, men at det altså ingenlunde er selvforskyldt – på grund af negative tanker – at nogen rammes af ovenstående? Og at man ikke kan tænke sig rask, omend det ville være dejligt.

Jeg forstår det ikke og håber virkelig, at intentionen har været, at sætte tesen på spidsen og give læseren et skraldgodt grin!

__________

RABATKODER, jf. dagens indlæg på TREGODEGRUNDE.DK

Få 15% rabat på alle THE NEW SCHOOL ITEMS hos Nelly.com med koden BDNEW15 (Gælder indtil 31.august)

Få 12% rabat på alle nyheder hos Boozt.com med koden BLOGGERSDELIGHT (Gælder indtil 21.august)

Skriv din kommentar

Kommentarer (7)

 1. Jeg husker den tydeligt fra min mors natbord!
  Jeg har aldrig selv fået den læst, men umiddelbart lyder det da heller ikke som om, at jeg er gået glip af det vilde. 😛
  Selvhjælpsbøger har sgu aldrig været min kop the, men andre folk må jo være vilde med dem, siden de bli’r produceret i massevis. Hvad kan de, som almindelig sund fornuft og samtale med ens nærmeste ikke kan?
  Næh, så vælger jeg hellere en krimi til enhver tid. 😉

  1. Åh det er jo svært at sige hvad de kan eller ikke kan. Med denne, tror jeg dens mantra og fire tankemåder bliver gentaget så tilpas mange gange, at de – hvis man læser den – ikke kan lade være med at sætte sig en lille smule fast 😀
   Når det så er sagt, så tror jeg du har ret i, at man ofte kan få ligeså meget ud af at reflektere over sit liv, sammen med nære relationer 🙂

 2. Min mor er også stor fan af bogen og hun tror også på at vores tanker kan styre alt. Jeg lånet bogen på et tidspunkt i mit æiv, hvor jeg var ret nede og min kæde oppe også af da hun skrev ar vi vælger vores egne forældre?

  1. HA HA!! Oh well, det kan selvfølgelig være enormt svært at sige noget om, meeeeen man skal være virkelig overbevist om sjæleliv og reinkarnation, hvis man tilnærmelsesvist også skal kunne tro, at vi selv vælger vores forældre 😀

 3. Min livskloge svigermor anbefalede mig at læse den da jeg mistede min mor….. Men jeg kunne ikke rumme den, magtede ikke meget i den periode, så fik den aldrig læst

 4. Jeg kan følge det så langt, at vores undstilling til har stor indflydelse på hvordan vi opfatter tingene i vores liv. Men kæden hopper virkelig af for mig, nårhun begynder at give folk skylden og ansvaret for at få en dødelig sygdom – det er da det værste man kan gøre overfor et menneske i sin værste krise.
  Hvad så med folk, der får depressioner, erdet så også deres egen skyld? En sygdom som i forvejen bygger på en stor del skyld og skam. Et træk vi har fra vores pprotestantiske tro, hvor vi er fødes med vores forfædres synder – så meget heller katolicismen med mulighed for syndfirladelse. Tænker det er den tankegang, der skal bruges overfor de syge og svage i vores samfund.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven