mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Fra Buttenmor til Gamlemor

IMG_4545

Er det virkelig så længe siden?!

Imens jeg i aftes sad i mit køkken og forsøgte at nyde roen og det faktum at min mand lå og sov jetlag ud, inde i rummet ved siden af, steg varmegraderne i vores fælles gårdanlæg, hvor nogle søde piger holdt opvarmningsfest til en bytur, hvor i hvert fald én af dem, havde en date med en eller anden snap/tinder-fyr, som han ad flere omgange vidst blev omtalt.

Muligvis er det fordi jeg stadig er nytilflytter til byen og fordi jeg er gudsbenådet med børn som sover godt om natten, at jeg synes det er helt vildt hyggeligt! Jeg bliver kastet lige tilbage til tiden hvor jeg tog timelange bade og spillede jeg-har-aldrig i et væk; noget jeg i virkeligheden ikke synes ligger særligt langt tilbage. Højst fem år. Måske seks. Men så heller ikke mere.

… Indtil pigerne satte denne her “herregrinern, gamle sang” på, som nogle piger, fnisende sang med på, imens andre knækkede sammen af grin flere gange, over hvor mega syret sangen var. Sangen, som så var Johnny Deluxes Elskovspony. Som alle kender.

Eller altså, alle i min generation kender.

Fuck. Fuck. Fuck. Flere af pigerne havde aldrig hørt sangen før. Den sang som kørte på repeat til gymnasiefesterne. En ungdomssang.

Jeg troede kraftederme da stadig, at jeg var ung! Helt ærligt.

Okay, der var godt nok lige ham der den 18-årige til Broager Ringridning, som rent faktisk vovede – i en diskussion om hvad kvinder vil have – at argumentere med, at kvinder i hans generation altså ikke gad have intelligente, empatiske og sjove mænd, som jeg stort havde siddet og forsøgt at belære det mandlige publikum med. Han mente de ville have store guns og Mokais. Nuvel, dét skal vi slet ikke diskutere; pointen var, at han mente at vi tilhørte forskellige generationer, hvortil jeg brød ud i hånlig latter og en forvisning om, at han og jeg, altså var samme generation; jeg har bare fået børn.

Undskyld, Simon. Du havde ret. Vi er ikke samme generation.

Jeg er blevet gammel i forhold til “de unge” og det skal jeg lige lære at forholde mig til. Imens jeg glæder mig over, at jeg slipper for at drikke mo(-derne technobajer-)kai. Hah!

Skriv din kommentar

Kommentarer (21)

 1. I går så vi en udemærket film der hedder The Gambler med den altid fantastiske Mark Wahlberg. Jeg sagde henkastet, lidt til mig selv, han er skisme da blevet lidt halvgammel ham Mark. Så kiggede jeg på min mand, der sad med vores 5 uger gamle baby og sagde øv det betyder jo at vi også er ved at blive gamle!! Det er forfærdeligt at komme til de konklusioner og så endda på en lørdag i sofaen. Jeg er stadigvæk i 20’erne et par måneder endnu, ved sørme ikke om jeg er klar til at runde det hjørne!

 2. Hihi. Åh hvor kan jeg genkende det. Jeg er 27 år har 3 unger, på 9 og 5 år også en baby på 4.5 måned. Jeg føler mig sgu også lidt gammel når jeg Heller vil sidde hjemme på sofaen og se Barnaby end gå i byen sådan en lørdag aften.
  Og elskovspony holder altså stadig maks!

 3. Uuuuhhh det der med at alderen indhenter os på tidspunkter vi ikke lige regnede med er altså lidt grumt. I april i år var det 20 år siden jeg blev konfirmeret – jamen jøsses da…..jeg er på ingen måde så gammel at jeg kan have 20 års jubilæum….PUNKTUM!!! Nuvel min mor påstod for knap et år siden at det kun car 10 år siden jeg blev student – tak Mor, men det er altså på det tidspunkt 13 år siden! Et kig i fotoalbummet bragte minder frem om en familietur med mor, far, lillesøster og jeg til Legoland i 1993 – den succes gentog vi i foråret 22 år senere, sammen med to svigersønner og 4 børnebørn – helt ærligt – hvor er tiden der tager os???

 4. 🙂 jeg tænker altid over, hvor heldigt det er, at jeg (næsten) altid hellere vil sidde oppe i stuen end nede i gården – for at blive i det billede. Tænk hvis man sad der og bare virkelig ønskede sig tilbage til da man var 22. Dét ville være frygteligt! Gid søndag – uden tømmermænd:-)

 5. Prønuligoghørher! Jeg er 22 og har sunget med på Elskovspony siden jeg var 15! Hvad det så siger om mig, vil jeg ikke komme ind på (jeg kommer fra Nordjylland, måske er det noget jysk?), men i hvert fald: det er dem, den er gal med (det må det være!) :sweat_smile:

 6. Fikk nettopp en sygeplejerstudent på avdelingen, som bare var 3 år eldre enn min datter! Jeg kunne vært hennes MOR! Så….da ble jeg med ett gammel

 7. Ej cana, nu føler jeg mig sku gammel! Er 32 og kan tydelig huske den fra AirPlay listerne og ja selv musikvideoen!

 8. Ved du hvad Cana – du skal sgu ikke føle dig gammel. Måske er det mig, der er faldet til i en forkert generation så eller også har de piger bare ikke lyttet nok til musikken der har været spillet til samtlige fester. Jeg er 20 år og Elskovspony er nok en af de sange der troligt har været spillet til samtlige fester jeg har været til! 🙂

  http://cillesunivers.dk/

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven