mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

En status på malaria, fest i børnehaven og sukkerafvænning

Skærmbillede 2015-08-21 kl. 20.02.08

Siden jeg i morges malede fanden på væggen, har skæbnen villet det således, at Thomas nu har fået svar på én ud af tre malariaprøver – som var negativ – og sidenhen har fået det bedre. Ikke godt, men bedre. Og aldrig have jeg skullet have troet, at ordene skulle komme over mine læber, men jeg er simpelthen så taknemmelig over, at min mand formentlig “bare” er og har været ramt af en ordentlig omgang mandeinfluenza. Fuldstændigt samme slags, som jeg selv oplever sådan en gang hver femte år, eller noget i den dur. Endeligt svar kommer dog først i morgen, meeeen mon ikke han er gået fri for malariaen. Phew!

Malariamistanke eller influenza kunne alligevel komme fuldstændigt ud på ét, da der her til eftermiddag var sommerfest i børnehaven, som jeg altså attenderede uden min husbond og min yngste søn, hvilket, med en legepladsboltrende fire-årig, gav mig frie tøjler til både at drikke kaffe og overfalde det kagebord, som jeg i første omgang havde klaret næææææsten uden sukker, med et stykke af min egen kage – efter opskrift fra Ditte Ingemanns nye kogebog Sukkerfri Børnefest, som jeg for nyligt var så heldig at få tilsendt et eksemplar af – og verdens mindste lillebitte bid af en himmelsk rabarbercrumble, med fuldfed creme fraiche on the side. Lige indtil det gik op for mig, at mit afkom klarede sig lystigt uden mig og jeg derfor stortset ubemærket, kunne tage en runde to i det overvældende kagebord. To bittesmå stykker kage ekstra. Mikro!

Og fuldstændigt som en anden narkoman på (sukker)trip, fik jeg blod på tanden og er nu endt op med sukkerets hersker: bland-selv-slik for 28 kroner, som jeg håber på, at jeg kan afsætte hos min mand, inden jeg får det hele kørt direkte ned i min sukkertrængende løgnhals, i fire halvstore håndfulde.

Sukkeruafhængigheden er indtil videre en blandet succes, men det er fanderme heller ikke nemt, når kager uden sukker, smager lidt af kager uden sukker. Næste gang kører jeg hundrede procent autonomt overfor sunde(re) opskrifter og tilsætter dadler, som var de det pureste guld, der skulle i Joakim von Ands pengetank.

Mine yndlings-sukkerfri opskrifter er stadig mine snickerspåskeæg og verdens nemmeste cookies.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven