mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Super nemme OG sunde cookies

sunde cookies

Jeg har – endnu engang – gjort en vild, vild opdagelse! Jeg skrev jo forleden at det skulle til at være slut med at ufortrødent at kværne det ene kilo slik efter det andet og siden mine mange snickers i går (og i dag – som de af Jer der følger med på instagram @canabuttenschon allerede ved) er det som kaldet fra himlen, at jeg har fundet, hvad jeg lige nu vil betegne som verdens bedste kageopskrift. Vanvittigt nemme og sunde cookies.

Det tangerer lidt henad mine bananpandekager, men altså bare i en (endnu bedre!) småkageversion, som ovenikøbet er mindst ligeså let at lave. Man skal nemlig kun bruge 2-3 ingredienser, afhængigt at ambitionsniveau.

Verdens nemmeste OG sundeste cookies:

2 velmodne bananer
1,5 – 2 dl havregryn
Evt. chokoladestykker, tørret frugt, mandler eller noget andet man godt kan lide i sine cookies.

Bananer moses godt med en gaffel. Havregrynene blandes i til en ensartet masse. I mine smed jeg en lille håndfuld tørrede tranebær i også og blandede godt.

“Dejen” fordeles på en bageplade med bagepapir, i små klatter, som trykkes flade og bages i ovnen ved ca 175 grader i et kvarters tid, afhængigt af tykkelse. Mine blev lidt rigeligt tykke og fik derfor knap 20 minutter.

Disse cookies er et super sundt alternativ og de smager virkelig syndigt og lækkert! De er sprøde i kanterne og en lille smule bløde i midten. Præcis som jeg bedst kan lide det.

Sunde cookies, velbekomme!

Jeg kan slet, slet ikke få armene ned over dem og jeg overvejer om ikke jeg skal prøve dem til morgenmad. Måske allerede i morgen.

Skriv din kommentar

Kommentarer (31)

 1. Ååhhh altså .. her troede jeg at den sidste del af aftenen skulle foregå på sofaen – og nu står jeg og bage SMÅKAGER 😉 De er fantastiske til det program jeg pt er i gang med 🙂 TAK FOR DIG CANA
  (Er kommet til at drysse Rålakridspulver ud over halvdelen !! Det kan kun blive godt 🙂

 2. Herhjemme er vores favorit “kage” bønnebrownie! De smager fantastisk!! Og her får ungerne rent faktisk lov at spise det til morgenmad hvis de vil! De kan så meget anbefales! De består af sorte kogte bønner (jo den er god nok 🙂 ), bananer, æg og dadler blendet sammen og derefter tilsat vanille pulver, kakao (uden sukker), lidt rapsolie, og blendede mandler (mandelmel). Og så i ovnen i 25 min. Det er virkelig en sund, velmagende og mættende brownie! Just saying 🙂

  1. Hvilke slags bønner bruger du? Og kan du skrive forholdene mellem ingredienserne, sådan ca? Lyder spændende 🙂

   1. Jeg bruger 100 gram sorte tørrede bønner (de står i blød natten over og skal koge 1,5 time derefter – de passer altså sig selv både i blød og når de koger og jeg synes ikke det er omstændigt 🙂 ). Jeg blender bønner med 1 banan, ca 10-15 dadler (jo flere dadler jo sødere) samt 3 æg med stavblender (det tager altså ikke lang tid). Derefter tilsætter jeg 100 gram mandelmel (man kan selv blende mandlerne). 1 tsk vaniliepulver, 60 gram kakao uden sukker og 25 gram rapsolie. Jeg rører det hele sammen. Den oprindelige opskrift har også lidt grofthakket mørk 85% chokolade i. Det bruger jeg ikke – men man kan 🙂 Det skal bare røres med en almindelig ske og så i bredepanden/formen. 25 min ved 200 grader og du har den lækreste og saftigste og sunde brownie 🙂 Jeg laver som regel dobbelt eller firedobbelt portion når jeg nu er i gang – så er der i frysren også til når ungerne bliver lækkersultne 🙂

   1. Tjah – det er nu ikke så slemt synes jeg.. Sorte bønner passer jo sig selv når de koger, og man skal ikke have fingrene i nogen kagedej – men det hele kan blendes og blandes på ca 5-10 min.. Jeg bager normalt ikke og anser mig ikke særlig “husmor-agtig” – men den korte tid denne kage tager er virkelig det hele værd for os 🙂 Jeg laver altid ekstra så vi har i fryseren og på 2 min kan jeg tage et stykke fra fryseren i mikroovnen og der er lækker og sund kage..

 3. Det må prøves! Jeg er stor fan af kokos, og når jeg bliver lækkersulten laver jeg en version af dine cookies! 2 bananer, 1 æg og så kokosmel til man synes dejen er tilpas sammenhængende. Og så 180 grader i ovnen og vupti! Kan også anbefales med mørke chokostykker. Det tager seriøst 2 min at lave, og opvasken er desuden minimal – WIN WIN.

 4. Jeg vil prøve det i morgen, men det store spørgsmål til en million!; hvordan skal de opbevares? I en kagedåse, i køleskabet eller? :sunglasses:

  1. Mine er indtil videre ikke blevet opbevaret, men spist 😀 Jeg tænker dog at de har bedst af at komme i en tætlukkende beholder 🙂 Køl er vidst, ingredienserne taget i betragtning, underordnet.

   1. Hej Cana 🙂

    Jeg vil bare lige fortælle dig at se skal opbevares i køleskabet, for ellers bliver de ligeså bløde som gummi og helt grå. Jeg delte dem om i to kagedåser for at afprøve det nemlig :joy:
    ELSKER DIN BLOG! :heart_eyes:

    Knus Rina

 5. Det lyder super lækkert. Den må Jeg prøve at lave. Til alle jer som også gerne ville prøve at lave noget sundt brød. Kan jeg varmt anbefale det her: http://llk.dk/udabnh

  Jeg har selv prøvet det og det smager super lækkert

  1. Uden at kende det, lyder det som stemalderbrød? Som er mega nemt at lave fra bunden og meget, meget billigere end de 65 kroner pakken her koster 🙂

 6. Hej Cana 🙂
  Mums, jeg er vild med ideen!!
  Jeg skal dog lige høre -bagte du dem med varmluft eller alm. ovn? Har lige hevet en plade ud, og de blev sgu lidt pudsige 🙂 men min ovn lever også sit eget liv….!

  Kh Sarah

 7. Så er mine cookies i ovnen:) jeg tilføjede noget kokosmel, rosiner, chokolade og et æg da ‘dejen’ blev ret fast! Og nå ja, dobbelt portion;) Spændende:)

 8. TAK for en lækker opskrift som jeg efterhånden har prøvet nogle gange. Jeg tilfører hakkede mandler og lidt kanel, meget lækkert. Overvejer at prøve at tilføre kakaopulver eller lakridspulver. Jeg fik for nogle uger siden konstateret graviditetssukkersyge (er 31 uger henne nu), så har været på jagt efter gode alternativer til bland-selv-slikket og desserten. Jeg kan dog ikke mæske mig i dem, da banan desværre indeholder en del sukker, men et par stykker må jeg spise. Følger jævnligt din blog og nu også din nye jordmoderblog. Du gør det godt, bliv endelig ved med det:)

  1. Mange tak, Ditte! Og pøj pøj med graviditeten – det lyder som om du har godt fod på din graviditetssukkersyge 🙂

 9. Hej.
  Jeg leder efter sådan en lækker opskrift men jeg hader bananer ? tror du man kan komme noget i istedet??

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven