mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Når jyder er bedre til at feste end københavnere

Ovenpå de seneste hektiske rejsedage, har det været intet mindre end vidunderligt med en slapperdapperdag. En dag med is på terrassen, vandkamp i haven og venindehygge til den store guldmedalje.

Ovenikøbet på Roskildefredag – eller her hvor jeg bor, endnu mere vigtigt: Ringriderfredag. Yes, ringridning. Min absolutte favoritsønderjydetradition – selvfølgelig skarpt forfulgt af sønderjysk kagebord.

Ringridning er opgraderede byfester hvor alle samles og danser til tyrolermusik natten lang.
I Broager, hvor jeg altså stadig bor en uges tid endnu, er det desuden med cykelringridning, hvor hundredevis af småvisne cyklister har pimpet både sig selv og cykler i allerbedste overdådige karnevalstil til et stort optog igennem byens brostensbelagte gader, inden de skal svinge lanserne igennem galgerne.

Det er megahyggeligt og kan i min optik altså næsten opveje, at jeg af den årsag faktisk aldrig har været på Roskilde Festival.

There, I said it. Jeg er og bliver en bondepige i mit hjerte – selvom jeg elsker storbyen og alt den har at byde på, så er jeg pjattet med provinsens flair for gennemfantastiske ringriderfester og hvis jeg kunne, ville jeg invitere hver og én af Jer med til fest i det store telt på pladsen i aften til en fadøl og en svingom. Skål!

image image

Og ja, det er vidst en penis der stikker ud!

Skål! – igen.

Skriv din kommentar

Kommentarer (4)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven