mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Til fælles kamp mod fængsling af børn!

De damer – og herrer – Vi SKAL gøre noget nu!

Jeg har før råbt højt her på bloggen om mangt og meget, men aldrig om noget, som er så vigtigt som dette.

imageBillede lånt fra seraphicpress.com

De fire oppositionspartier, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har planer om at den kriminelle lavalder skal sættes ned til bare 12 år. TOLV ÅR! Altså, børn ned til 5.klasse, skal kunne retsforfølges for deres ugerninger. Komme i fængsel. Have domme siddende over hovederne allerede fra deres barndom. Jeg er dybt, dybt rystet og håber virkelig aldrig det bliver til noget. Som i aldrig!
Nogle gode mennesker har sat gang i en underskriftindsamling, som jeg selvfølgelig har skrevet under på. Jeg var nr. 29015 til at skrive under og jeg håber at I der læser med her hos mig, vil bruge to minutter på at gøre det samme og enten dele indlægget her eller det direkte link til underskriftindsamlingen med Jeres venner.
Børn skal ikke straffes. Børn skal læres. De skal vises vejen på en god og ordentlig måde. De skal ikke stilles for en domstol. De skal ikke frihedsberøves. De skal mødes af mennesker de kan stole på og ærligt kunne fortælle sandheden, uden at det skal koste dem deres frihed. De skal kunne bekende deres ugerninger og mødes med ordentlighed, rummelighed, tolerance og nogle mennesker som vil dem det bedste og som vil lære dem, hvordan man bør gebærde sig i vores samfund. Både som barn og som voksen.
Jeg håber I vil støtte op om dette fantastiske initiativ og skrive under lige HER.

Tak fordi I skriver under og deler og er med til at gøre en forskel.

 

Skriv din kommentar

Kommentarer (17)

 1. Hej Cana,
  Jeg tror, at du er venstreorienteret, og jeg er så højreorienteret. Det, som de 4 oppositionspartier foreslår er, at der skal komme en ungdomsdomstol, så unge der begår kriminalitet kan blive “straffet” som unge, og ikke som voksne. Og når jeg skriver “straffet”, er det fordi, at formålet er, at fange dem inden de ryger helt ud i den hårde kriminalitet de aldrig kommer ud af. Vi vil ikke putte de unge i fængsel – tværtimod. Lige pt kan man fængsles ved en voksendomstol ved 15 (16 år?), men dette skal hæves til 18 år. Samme forslag om den kriminelle valgret ned til 12 år, som oppositionspartierne har, har S og SF selv stillet for nogle år tilbage. Debatten er ikke sort og hvid – tværtimod ser jeg dette som en klar hjælp til de unge. Selvfølgelig putter vi dem ikke i fængsel – de skal have hjælp før de ender der.

  1. Hej Katrine,
   Jeg vil – som du nok har regnet ud – tillade mig at være uenig med dig. Jeg tror ikke det er en hjælp for de unge. Tværtimod. Jeg tror ikke det er en hjælp at de skal have en forsvarer og stilles for en domstol. Jeg tror ikke det er gavnligt for deres fremtid at en forsvarer skal hjælpe dem med at undergrave deres ugerninger for at skåne dem for en straf. Jeg tror simpelthen ikke på at det kan være gavnligt for de unge, hvis sandheden kan forårsage retslig straf.
   Vi bør i stedet – som nu – satse på at møde børnene (for det er de i mine øjne) i øjenhøjde, med respekt og kærlighed og en vilje til – uden straf – at hjælpe dem på ret kurs.

 2. Jeg har også valgt at skrive under. Jeg ved godt at det ikke er så sort/Hvidt og jeg ved også godt at man aldrig ville smide et barn bag lås og slå, som man gør med voksne. MEN…jeg kan ikke lade være med at tænke at der kan gøres så meget mere, hvis vi tager ansvar og ser det som en investering i vores fælles fremtid. Lad os nu møde og se de unge i deres niveau og hjælpe dem videre i livet. Som der står på væggen på mit arbejde: “Der er intet barn der er blevet mere rigtigt af at høre hvor forkert det er.”
  Tak for info og opfordring

  1. Tak, Rie! Du har så evigt ret. Jeg har selvfølgelig sat det på spidsen i mit indlæg 🙂
   Tak for dig!

 3. Hej Cana! (rimelig fantastisk navn sgu.)

  Jeg er rungende enig med dig. Jeg tror sgu heller ikke, at det er en idé, der kommer børnene til gode. De skal nemlig læres og ikke straffes, og jeg synes, det er helt fantastisk, at du bruger dit talerør her til at gøre opmærksom på, hvilken vanvittig idé det er at kriminalisere børn.
  Jeg har selvfølgelig også skrevet under. 🙂

  KH Karoline

  1. Kære Rasmus,
   Først og fremmest vil jeg informere dig om i hvilket medie du har lagt denne kommentar. Det er på en (dybt) personlig blog. Min blog. Derfor har du selvfølgelig ikke hjemmel til at bede mig rette noget som helst.
   Når det så er sagt, er jeg med på, at mit indlæg sætter forslaget om en nedsættelse af den kriminelle lavalder gevaldigt på spidsen. Dog, er det altså ikke korrekt, når du siger det er løgn at forslaget vil sætte 12-årlige i fængsel. Som en del af forslaget ligger, at ungdomsdomstolene i visse tilfælde, skal kunne overføre de 12-14-årige til de almindelige domstole, hvor de så vil blive dømt på lige fod med voksne. De skriver selv, at “børn er ikke voksne, men deres kriminalitet kan være ligeså alvorlig” i en kronik i Berlingske D.13.09.14.
   Så kan det godt være at venstre i valgkamp skruer ned for charmen og skriver at børn ikke skal fængsles, men jeg køber den ikke.
   Udover det, så er det for mig at se dybt, dybt problematisk overhovedet at ville fremstille børn for en (ungdoms)domstol, fordi det bil kræve at barnet har en forsvarer, som i mange tilfælde vil opfordre barnet til udelukkende at tilstå dét, der ligger klare beviser for. Barnet vil ikke opfordres til (eller formentlig have lyst til) at fortælle den fulde sandhed, fordi der følger et retsligt ansvar. Jeg siger det er en ommer!

 4. Hej Cana.

  Jeg er rimelig vild med din blog og dine indlæg. Du virker som en cool kvinde – også selvom vi ikke altid er enige. 🙂

  Problemet er at jeg ikke ved, om jeg er enig eller uenig med dig i dette tilfælde, for når tingene bliver sat ‘på spidsen’ (som du selv skriver) så er der ofte noget der ikke bliver sagt og nuancerne går ofte tabt.

  Jeg er også bekymret over dette lovforslag, men efterspørger en objektiv fremstilling af forskellen på det system vi har nu (som mange af os, måske også godt kan være enige om ikke er optimalt for udfordrede unge) og det som den blå blok foreslår.

  På den måde vil jeg kunne tage stilling – det kan jeg desværre ikke når tingene bliver sat på spidsen – uanset hvilken side det kommer fra.

  Mange hilsner
  Anne

  1. Det lyder – selvom jeg selvfølgelig ikke er helt enig – som en rigtig god beslutning du har taget dig, omend jeg tvivler på at der nogensinde kommer en objektiv fremstilling af sagen. Desværre.

 5. Hej Cana,
  Jeg håber du husker på årsagerne til forslaget? For i min verden virker dit indlæg for rosenrødt. Jeg er enig med dig i, at der skal tages hånd om de unge mennesker. Men der skal også være en konsekvens!
  Da min lillebror gik i 8. Klasse blev han overfaldet af en gruppe drenge i et frikvarter! En gruppe drenge, hvor han havde kendt et par stykker af dem ligesiden han var 6 år. De havde set sig sur på ham, så da læreren gik et kort øjeblik overfaldet de min bror. De sparkede, slog og rev ham. De stod på bordene og sparkede ham i hovedet.. Han havde sko aftryk på ryggen og flækket øjenbryn, da de løb. Pigerne fra min brors klasse græd fordi det var så voldsomt. Der kom retssag i gang, men et par stykker var 14 år = der blev ikke gjort noget. Det fik ikke konsekvenser. Og de vidste udemærket godt i en alder har 14 år, hvad de gjorde!! Nogle år efter blev en af de 14-årige dømt for mord! Det gav kuldegysninger i vores familie. Hun kunne måske være reddet, hvis den møgunge fik som fortjent til at starte med. Der skal konsekvenser til, som de kan forstå. De skal hjælpes, øjnene skal åbnes. Og så er jeg ligeglad med om det bliver i et ungdomsfængsel eller revuderinger af de eksisterende værktøjer. For det ved jeg slet ikke nok om…
  Cecilie

 6. Nej, tingene er ikke sort/hvide men den her gråzone er et fuldstændig afsporet forslag, som ikke skal have lov at blive til noget som helst. Jeg har skrevet under!
  Hvor er det godt, at du med din blog kan nå ud til mange mødre, der ligesom jeg, får blødende hjerte ved tanken om en 12årig i fængsel!

 7. Og man ruller længere ned på siden og ser………….. En valgreklame for Konservative. Dét er sq en ommer…. 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven