mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Skal vi ikke hellere være venner?

image

Det er en underlig dag i dag. Jeg burde måske i virkeligheden være glad. Mennesker som vil gøre mig rigere, er kommet til magten i vores land. Mennesker som måske vil gøre mit eget lille liv bedre er kommet til magten. Problemet er bare, at de har glemt at spørge mig hvad der gør mig rig og hvad der giver mig livskvalitet.

Det er ikke de penge jeg kan tjene eller det opsving de kan give en lille virksomhed som min, der gør mig rig.

For at jeg skal være rig, skal jeg have en følelse af fællesskab, integritet og medmenneskelighed. Jeg skal føle vi gør hvad vi kan, for at hjælpe hinanden og andre op på et niveau vi kan stå inde for. Vi skal være ordentlige; ikke kun overfor dem, som vi direkte spejler os i, men overfor alle.

Derfor bliver jeg så usandsynligt ked af det indeni mit hjerte, når Dansk Folkeparti endnu engang har fået rekordvalg og nu er Danmarks næststørste parti. Sorry guys, jeg kan regne ud at omtrent hver femte stemmer DF – Jer der gør, scorer altså ingen point i min bog. Eller okay, det gør I måske nok, for det gør de fleste, men jeg har ondt af Jer.

Jeg har vitterligt ondt af, at I føler det er nødvendigt at fremmedgøre sig fra artsfæller. At I tilsyneladende tror, at der findes vigtige mennesker såvel som ligegyldige mennesker. De vigtige er, for Jer, selvklart de etniske danske. Det er et stærkt fællesskab. I er den sammentømrede klike i folkeskolen, som holder majoriteten ude. I holder dem ude, som ikke har det rigtige mærketøj på og jeg græmmes. I er mobbere, som jeg selv var det i min barndom.

Heldigvis er jeg blevet klogere og har lært, at alle mennesker er lige og jeg er ked af at jeg engang – af usikkerhed og udvidenhed – har været én som med vilje holdt andre udenfor.

Tænk at så mange mennesker i vores lille dejlige land stadig er så snævertsynede. Jeg tror ikke det er fordi I er dårlige eller onde mennesker. Jeg tror simpelthen at det må handle om, at I ikke har skænket det en tanke, at dem I holder ude er mennesker ligesom Jer selv og Jeres børn. Børn som skal vokse op med en usynlig mur rundt om det land, som engang var et dejligt sted at være. Et land hvor vi accepterede og omfavnede hinanden. Børn som skal vokse op med en tro på, at nogle er bedre end andre. At nogle ikke er gode nok. Tænk hvis det var Jeres børn, som ikke var gode nok til at være en del af det gode fællesskab. Tænk hvis Jeres børn blev holdt udenfor.

Her kommer sandheden – vi er alle mennesker, uanset hvorfra i verden vi har oprindelse. Vi har alle samme følelser. Vi kan alle give og modtage kærlighed. En disciplin jeg virkelig håber at vi kan bruge de næste fire år på at dygtiggøre os i, uanset hvilken politisk overbevisning vi har. Vi har brug for det i højere grad end nogensinde og jeg tror på at det ligger i os alle, uanset hvor vi i går satte vores kryds og jeg håber at vi kan mødes et dejligt sted, uden foragt.

Skriv din kommentar

Kommentarer (80)

 1. Cana! Du rammer bare spot on! Så sandt som det står skrevet lige her! Jeg kan ikke forstå, at det er kommet så langt?!
  Der er ikke andet for end at kæmpe!

  1. Du har ret – og heldigvis indgås der i langt de fleste tilfælde brede forliger, så man kan kul håbe på det bedste.

 2. Du har så evigt ret Cana. Forstår slet ikke, hvad der er sket med vores lille dejlige Danmark. Jeg synes, det er sørgeligt, at vi føler os så truede af nogle få, så alle skal væk. Jeg forstår det virkelig slet ikke.
  Vågn dog op Danmark!

   1. Helt enig, Cana. Jeg tror, at folk stemmer på DF pga angst og usikkerhed. Bange for at miste noget. Noget dansk? Om der så er belæg for det eller ej.

    Jeg stemmer ikke DF, men jeg tror heller ikke, at man kan skære alle DF’ere over een kam. Der er DF’ere som er rimelig “normale” og så er der ekstreme DF’ere, hvor man virkelig bare tager sig til hovedet (reelle racister og højrenationalister). Grunden til at DF er blevet så stort nu er også, at folk er flygtet fra andre partier, som de ikke har været tilfredse med. Så man kan håbe, at de skifter mening igen til næste valg.

    1. Jeg tror du har fuldstændigt ret. DF har været enormt dygtige til at ramme ind på nogle væsentlige områder som mange danskere kærer sig om. Det er god markedsføring og i mine øjne også at føre folk bag lyset, men det er selvfølgelig min helt egen holdning.

 3. Øhh ondt af de folk… Ej vel. Nu har jeg godt nok ikke stemt på Df, men de går altså på valg med mange andre dagsordener. Såsom flere hænder i sundheds sektoren. Jeg gad sku godt have flere pædagoger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale.
  Hvem er lige snæver synet

  1. Flere hænder i sundhedssektoren er DF ikke alene om at ville have. Se fx mod SF, som vil det samme uden at tage pengene fra de aller, allersvageste.
   Jeg er selvfølgelig klar over at DF i mange henseender vil gøre noget ganske fornuftigt, men det ændrer ikke ved det faktum at deres integrationspolitik og – i min optik – deraf menneskesyn er helt hen i vejret.
   Bedre velfærd fås mange, mange andre steder.

   1. Enig med Tina…
    DF har altså andre mærkesager end lige deres udlændingepolitik. Bedre sundhedssektor, bedre dyrevelfærd og strengere straffe til voldsmænd (hvorfor straffes økonomisk kriminalitet hårdere end vold..?).
    Mange med anden etnisk baggrund der kommer hertil har hovedet i orden og nogle gode uddannelser med sig, og hvorfor ikke gøre brug af det. Jeg hylder mangfoldigheden og synes bestemt vi skal hjælpe vores medmennesker, men synes også det er rimeligt, at man skal bidrage positivt til det samfund man bor i. Hvilket de fleste heldigvis gør, men der er desværre også dem der finder vej til Danmark uden at have det til hensigt. Jeg har stemt på DF, men vil ikke kaldes mobber på den konto. I min verden er alle lige, og jeg har bestemt de samme forventninger til etniske danskere, om at bidrage positivt til vores fælles samfund.

    1. Jeg er meget enig med denne kommentar. Fint at være uenig, men helt ærligt, lad være at pege fingre. Lige nu er det jo dig, Cana, der mobber. Et eller andet sted vil alle mennesker jo gerne hjælpe andre – måden, vi gør det på, er bare forskellig.

    2. Kære Mia.
     Du har helt ret i, at DF har mange andre mærkesager end deres udlændingepolitik, men husk på, at DF udspringer af Fremskridtspartiet…. så behøver jeg vist ikke sige mere. Dansk Folkeparti promoverer sig på sin udlændingepolitik som det eneste parti i Danmark, og det gør de jo af en grund. Fordi den stikker ud. Fordi den er markant strammere og strengere end hvad nogle af de andre partiers udlændingepolitik er. Man har ganske enkelt misforstået et eller andet, når man stemmer DF, men mener at hylde mangfoldigheden – DF hylder jo alt andet end denne, når de kalder Danmark for danskernes land og forarges over fravalget af svinekød i danske institutioner.
     God mandag og tillykke med valget 🙂

     1. God fredag selvfølgelig, men det KAN føles lidt som mandag denne morgen, hvor alt er lidt tungere og lidt mørkere 😉

     2. Hvorfor udelukker det ene det andet? Jeg kan umuligt være en person der hylder mangfoldigheden fordi jeg til dette valg har stemt DF? Jeg er ikke enig i ALT hvad DF står for, men det er vel de færreste der er enig i alt hvad deres parti mener :-). Og i min verden kan man godt være enige i nogle budskaber men af forskellige årsager. Jeg mener fx heller ikke, at man skal fravælge svinekød i de danske institutioner, men derfor synes jeg stadig, at er fuldstændig i orden og forståeligt, at nogle ikke vil spise svinekød og det er ikke et udtryk for, at jeg har det mindste imod muslimer! Men der er også hinduer der ikke spiser oksekød, hvad med dem? Hvorfor er den ene religions overbevisninger vigtigere end den andens og hvor skal man trække grænsen, hvis man skal tilgodese alle. Men jeg kan altså godt lide både muslimer og hinduer ;-).
      Alt er desværre bare ikke sort og hvidt. Det havde måske været nemmere :-). Rigtig god fredag!

  2. Hvordan får man flere pædagoger, sygeplejesker mv. med nulvækst? For det er først og fremmest en stemme for nulvækst, når man stemmer blåt.

   1. Det er det jo netop ikke, hvis man stemmer DF, eftersom DF ikke går ind for nulvækst. Stemmer man DF, stemmer man på deres politik, ikke den kommende statsministers – og eftersom der nu er nok, der har stemt DF, til at Venstre i den grad er kommet i mindretal, er det næppe realistisk overhovedet, at der bliver tale om nulvækst – fordi folk har stemt blåt, men trods alt i mod nulvækst. Dem der er flest får indflydelse, og det er det der sker nu. Blå blok in general får aldrig flertal for nulvækst så længe DF har så mange mandater. Ergo – stemmer du DF, stemmer du ikke for nulvækst. Man kan altså ikke generalisere blå og rød politik i den grad.

    1. Først og fremmest synes jeg det er befriende, at der bekendes kulør i forhold stemmeafgivelse, og endvidere at der følger en begrundelse og argumentation med. Det anerkender jeg dig for. For på den måde kan vi mødes og debattere, og måske også blive klogere på hinanden.
     Jeg kan forstå, at det har en stor betydning for dit valg, at DF er imod nulvækst. Men hvad tænker du i forhold til, at DF har ufinansierede forslag for 185 milliarder?
     Jeg er urolig i forhold til dette, da det betyder at de må gå på kompromis med mange mærkesager, da de reelt ikke kan finansieres. Og da de skal forhandle med den øvrige blå blok, tænker jeg, at de nemmest vil kunne gennemføre deres indvandrer- og flygtningepolitik frem for deres socialpolitik.

     1. Jeg bekender ikke kulør – jeg går ind for nulvækst og stemte LA. Jeg pointerer blot, at det er fejlagtigt at sige, at det at stemme blåt er lig med at stemme nulvækst, eftersom DF ikke går ind for nulvækst, og de er blå. Jeg reagerede på en kommentar, der i den grad generaliserer en hel bloks politik, hvilket selvfølgelig ikke er muligt, og i øvrigt kommer med en decideret forkert udtalelse ved at sidestille DF-vælgere med tilhængere af nulvækst. Det tangerede næsten en devaluering af det at stemme partisk.
      Så hvad jeg mener om DF’s ufinancierede forslag er sagen ganske uvedkommende, og i øvrigt ikke noget jeg beskæftiger mig med, eftersom de ikke er mit parti.

 4. Du rammer hovedet på sømmet!

  I dag krammer jeg min datter ekstra meget.. Jeg har så dårlig samvittighed over, at jeg har sat hende i en verden der er så fremmedhadsk og fjendsk.
  Hun skulle også gerne have søskende, men jeg ved ikke, om jeg har lyst til at avle med de udsigter vi har nu.
  Mit hjerte græder.

  1. Åh nej, lov mig at du ikke lader DF afholde dig fra at udvidde familien! Nok er de ikke af mine yndlings-slags, men SÅ meget magt må de altså ikke få 🙂

 5. Flot skrevet.
  Hvor er jeg enig. Jeg håber jeg kan give mine børn et andet menneske syn, end det flertallet åbenbart har i dag.
  Jeg får kuldegysninger ved at tænke på, de konsekvenser valget kan få/ får 🙁

  1. Jeg håber på at menneskesynet hos langt de fleste som har stemt på DF er helt udemærket – jeg håber på, at de er blevet forblændede af al den velfærd de er blevet lovet oven i hatten. Jeg håber det er af en angst, som vi med kærlighed kan komme til livs.

 6. Jeg bliver nødt til at kommentere. Det er nok det bedste indlæg jeg har læst og det beskriver mine følelser så godt . Jeg tror, som du, ikke at de ved hvad det vil sige og gør ved andre mennesker, fordi det er blevet okay retorik at sige “der skal også være plads til os selv” eller “tænk hvis de smider os ud af vores eget land om tyve år”. Jeg tror at nogle af dem som enten har erfaret konsekvenserne enten i praksis eller gennem uddannelse som jeg (sociologi) simpelthen har en form for demokratisk pligt til at forklare og vise hvad det gør ved verden og mennesker at blive mødt med den holdning df står for. . For jeg tror ærligt at langt de fleste ikke har det menneskesyn (håber). Men TAK for det her indlæg! 🙂

 7. Du har sat tanker på mine ord, som er pænere end dem jeg selv kan komme på.
  Jeg plejer at sige, at jeg stemmer ikke for mig selv. Jeg stemmer for mine bedsteforældre og jeg stemmer for mine børn – og med den regering der kommer, så frygter jeg de næste 4 år. Lad os håbe, at “de andre” kommer på bedre tanker, når de selv står i suppedasen og får brug for hjælpen…

  1. Jeg håber på at netop vores bedsteforældre og vores børn trods alt får gavn af at DF kommer ind sammen med de øvrige blå partier. DF har lovet guld og grønne skove i forhold til mange velfærdsaspekter, så med mindre de render fra det hele, tror jeg trods alt, at der må komme noget godt ud af det. Der hvor jeg tænker det går galt, er der vi skal finde midlerne. Jeg frygter at vores – verdens – allersvageste kommer til at betale regningen.

  1. Samme her… Ikke fordi jeg er så ked af at få en blå regering, med fordi DF tordner frem og står til at blive egentlige magthavere…

 8. Jeg synes dit indlæg er helt fantastisk, af flere grunde: For det første er på et helt overordnet plan dejligt forfriskende at du ikke er bange for at tale om politik på din lille platform – det er sjældent set i bloggerverdenen. Derudover synes jeg at du har ret i, at DF’s menneskesyn netop er det der gør dem “farlige” (i mangel på bedre ord). Det er jo sådan i Danmark, at uanset om der bliver valgt rød eller blå regering, så fremlægger finansministeriet samme økonomiske plan, og så rettes der en lille smule hist og her. I forhold til alle de store økonomiske tiltag, der faktisk kunne ændre noget i den danske økonomi, så er der ingen forskel på rødt og blåt. Det er et faktum. Når man stemmer politisk, vælger man menneskesyn. Man sender et budskab til de politikere man stemmer på, og dem man ikke stemmer på.
  Jeg tror, at DF trækker så mange stemmer, netop fordi de appellerer til nogle ønsker og familiære følelser, som mange mennesker finder stor værdi i. Fx ældreplejen, dyrevelfærd og vores børns institutioner. Jeg tror ikke, at mere end hver femte dansker stemmer på DF fordi de gerne vil have alle flygtningene ud af landet, men fordi de gerne vil have bedre ældrepleje, osv. Og det forstår jeg godt. Men samtidig har mange af de mennesker stemt DF uden at overveje hvad det er for et menneskesyn, de giver så stor magt i vores lille land. Og det er ærgerligt, synes jeg. Men også et symptom på hvor fejlbåret og retorisk inficeret vores demokrati efterhånden er.

  1. Jeg er helt enig Trine!
   Mon de ved, at de også stemmer på et parti der ikke mener at homoseksuelle har ret til at få børn fx?! Puh den slags gør mig ked af det.

  2. Hørt! I min optik har DF været de absolut bedste til at brande sig selv i en retning som mange danskere (selvfølgelig) ønsker. Mere velfærd er et nøgleord. I min optik, er der dog alt for ukritisk blevet stillet spørgsmål til, hvor pengene skal komme fra. Jeg håber dybt i mit hjerte, at det ikke bliver de allersvageste som skal betale regningen.

 9. Kære Cana
  Normalt elsker jeg at læse din blog – men lige nu, der faldt DU i point hos mig.
  Jeg er led og ked af, at at mennesker – og dig lige nu, konstant lægger ord i munden på mig og nok også de fleste andre der stemmer DF.
  “De vigtige er, for Jer, selvklart de etniske danske.” Undskyld mig, men hvad f… er det for en omgang gylde at lukke ud?
  Jeg ser IKKE etniske danskere som “det eneste rigtige”. Jeg har ikke et hadsk syn på mørkglødede. Jeg er ikke racist – noget som du lige nu er med til at gøre hver 5. dansker til.

  Jeg tror på et Danmark, som ved at hjælpe sig selv først kan hjælpe andre bedre. Jeg tror på, at vi skal tage de flygtninge vi kan – dem vi har plads til både økonomisk og jobmæssigt. Dem der vil Danmark og de danske værdier – bl.a. demokrati og ytringsfrihed. Jeg tror på, at vi kan hjælpe meget mere – og bedre, i nærområderne.
  Jeg går ind for lukkede grænser. IKKE for at holde folk ude af DK, men der i mod for at holde på pengene – forstået på den måde, at vi ved liiiiige at holde lidt øje med hvem der ankommer til- og forlader landet, kan inddrive rigtig mange skattekroner. De penge kunne vi jo så passende bruge på velfærd og integration. Der ud over ser jeg det kun som et plus, hvis de kriminelle der er udvist af DK rent faktisk også blev ude!
  Jeg græmmes ved den måde vores ældre behandles på i dag – og jeg mener at der i den grad trænger til at komme nye boller på suppen.

  Så kære Cana. Vil du ikke nok tænke dig lidt mere om, inden du en anden gang lægger ord i min og nok også de fleste andre DF’ers mund.

  Og til dit spørgsmål kan jeg så svare: jo – den dag folk (som dig, lige nu) stopper med at lægge ord i munden på mig (og DF) så kan vi sagtens være venner. Uanset politisk holdning!

  1. Jeg kunne ikke være mere enig. Jeg stemmer endda ikke engang DF, men dog blåt. Hvorfor skal vi have lagt ord i munden som ‘forskruet menneskesyn’ og det, der er værre? Hvorfor er der blandt røde en tendens til at være så large, men alligevel så snæversynede, når det kommer til politisk ståsted? Dét er sørgeligt, synes jeg.

  2. Anne, du har ret. Enhver kan da høre, at du er fuld af næstekærlighed…….. Stå nu ved, at du har stemt på et indvandrefjendsk parti! Et parti, der i øvrigt vil komme til at deltage i nulvækst-strategien, som blå blok lægger for dagen – og nulvækst giver altså ikke bedre behandling af de ældre.

   Ja, vi kan sagtens være venner. Men derfor må man godt udtrykke sin skepsis overfor det menneskesyn, der af DF lægges for dagen.

   Mvh. Louise

   1. Jamen Louise, hvorfor kan jeg ikke være næstekærlig uden at ville hjælpe hele verden? Jeg synes da netop det er næstekærligt at tænke på alle dem herhjemme som har det skidt. Når vi så har redet dem, kan vi rede resten af verden. Omend jeg tror det bliver en umulig opgave. Jeg tænker bare, hvem skal betale? De rige, eller hvad?

    Hvorfor skal alting enten være så sort eller hvidt?

    Jeg vil gerne stå ved, at partiet ikke er dem der står med armene åbne, men direkte invanderfjensk vil jeg ikke kalde dem. Medmindre det da er “fjendsk” rent faktisk at stille krav til dem der kommer. Hvis man vil have noget af det danske samfund, så må man også yde hvad man hver især kan. DF vil gerne hjælpe, men de mener at vi kun skal tage dem ind vi har mulighed for at integrere og ellers skal vi hjælpe i nærområderne. Jeg tænker da også, at man som flygtning umiddelbart ville synes det var rart, hvis man faktisk fik hjælp et sted der mindede kulturmæssigt om sit eget land. Hvis jeg selv skulle flygte ville jeg da hellere flytte til fx. USA eller Italien end til Mellemøsten eller Asien. Men man har måske kun et godt menneskesyn og næstekærlighed hvis man hjælper flygtningene heroppe fremfor i nærområder.?

    Med hensyn til nulvækst, så ser jeg det ikke som noget negativt. Lad os nu lige få styr på finanserne og så tage den derfra. Nulvækst betyder ikke nedskæringer. Det betyder derimod, at vi kan få det præcis som vi har det i dag. Forhåbentligt bedre, hvis de formår at omrokere udgifterne forskellige steder. Det kunne fx. være øget indtægt pga. øget grænsekontrol eller mindre bureaukrati og papirarbejde og dermed flere varme hænder. Begge ting som DF bl.a. går ind for.

  3. Kære Anne,
   JO, en anden gang vil jeg forsøge at tænke mig om en ekstra gang. Mit indlæg er mine holdninger, udtrykt i umiddelbar frustration og det er klart, når jeg læser det her et lille døgns tid senere, kan jeg også krumme en lille smule tæer over min egen retorik. Og så håber jeg at du en anden gang, hvis du fortsat læser med her på bloggen, vil gøre det samme i stedet forsvar sige at jeg “lukker gylle ud”. Så vil jeg nemlig også godt være venner 🙂

   1. Det tror jeg så godt vi kan blive enige om :smiley:
    Og fuld forståelse for, at det i kampens hede kan gå lidt for stærkt. Jeg blogger selv, så jeg kender alt til at få tastet de “forkerte” følelser :grinning:

  4. “Jeg tror på at man kan hjælpe bedre i nærområderne..” Sørgeligt at folk falder for den floskel. Simpelthen fordi folk er for dumme, og bare vælger at tro at det er sandhed fordi jeres politikere siger det. Newsflash! Det er løgn! Har i SET nærområderne?? De kan ikke klare mere og desuden er 95% af alle flygtninge allerede i nærområderne. Og nej Afrika er ikke nærområderne at sende syrere hen, for der er faktisk ligeså langt som til Europa. DF= fremmedfjendskhed det er et fact. Så må man stå ved det, hvis man har stemt sådan. Og dyrepoliti? Jesus kristus altså.

 10. Jeg blev ret ærgerlig over det indlæg. Jeg stemmer selv blåt, dog ikke DF. Jeg er ikke kæmpe fan af DF, men jeg synes det er dig som viser en snæversynet holdning, og ikke DF. Rigtig mange mennesker stemmer jo DF pga. mange andre grunde end udlændingepolitikken.

  Jeg synes det er snæversynet at man ikke kan anerkende og respektere dine medborgeres valg. Jeg havde heller ikke været jublende hvis Helle havde fortsat, men man må anerkende politisk uenighed og folkets valg og respektere alle mennesker uanset deres politiske ståsted.

  1. Selvfølgelig er der mange, som stemmer DF grundet andre holdninger end deres udlændingepolitik. Men det ændrer jo ikke på den fact, at en stemme på DF = en stemme på deres udlændingepoltik. Derudover er det også en stemme på, at homoseksuelle ikke bør kunne gifte sig eller få børn.

   1. Desværre er det mange der glemmer dette, Kristina. 🙁
    Det samme gælder for Venstre, de er selv også store fans af ikke at understøtte retten til mennesker af det samme køn kan gifte sig, adoptere eller overhovedet få børn. Det er bare mange der ikke har skænket dette én eneste tanke og er ligeglade med det, fordi det er jo ikke første prioritet. Det er endda en del i LGBTQIA-kredsen der stemmer DF/Blåt, selvom dette betyder at de måske forringer deres egen rettigheder… :l

  2. Sofie, jeg brokker mig ikke over at regeringen ikke længere er rød. Det lå i min optik næsten i kortene at vi skulle skifte statsminister. Men jeg blev rystet og ked af det over at se Dansk Folkepartis massive fremgang, som i mine øjne, er udtryk for at vi i Danmark har et reelt problem.

  3. Mja, Sofie – størstedelen af DF’s stemmer stammer fra Sønderjylland og du kan bide spids på, at deres grund til krydset blev SÅ blåt, skyldes den strenge udlængepolitik.

 11. Jeg har to små børn jævnaldrende med dine og jeg bliver så ked af det, hvis de ikke får lov at vokse op i det Danmark, som jeg kender og elsker så højt.
  Engang var vi forgangsland for at vælge grønne løsninger og var kendt som et tolerant land.
  Mine børn skal vokse i en verden, hvor vi ikke differentiere på seksualitet, kulør og religion. En verden hvor vi ikke er bange.

  Forstår det virkelig ikke….. Hvis man ønsker bedre socialpolitik – så stem da rødt. Og er man blå – ja, så stem blåt.
  Men hvorfor DF?
  Det er bedre at hjælpe i nærområderne…. Har I set nærområderne??? Hvorfor så overhovedet flygte fra sin egen ruin?

 12. Virkelig smukt indlæg! Så enig! Og i dag er jeg SÅ flov over at være dansker 🙁 Det gør virkelig ondt helt inderst inde at så mange mennesker i dette land, kan sige ja til sådanne ting!

  Og omkring at de også har andre sager end deres udlændingepolitik; det ændre ikke på den, i mine øjne, koldhjertede udlændingepolitik de køre!

 13. Hej Cana.
  Jeg er desværre enig med et par af de andre kommentarer herinde. Jeg synes desværre i den grad, at det er dig der tangerer mobning nu ved at hænge folk ud på den måde og sige, at du har ondt af dem. Som om DF-stemmere ikke har nogen ret til at mene, som de gør, men tydeligvis bare har misforstået et eller andet, så nu har du ret til at gå rundt og have ondt af dem. Synes godt nok det er snævert at dømme en femtedel af befolkningen på ét aspekt af DF’s politik. Ville de være ok, hvis de blå stemmer gik ud og sagde, at vi havde ondt af alle jer urealistiske, røde socialister? Nej, vel? Hold dog en pæn, ordentlig og tolerant tone og respekter, at folk ikke er enige med dig. Synes dette indlæg er over grænsen og ikke i orden, og du har desværre fået mig til at trykke på unfollow på den bekostning.
  Det er simpelthen ikke realistisk at vi bare lukker alle ind i rundkredsen, fordi det er det eneste man kan gøre, hvis man er ‘et godt menneske’. Økonomisk kan det simpelthen aldrig løbe rundt. Men gud forbyde, at de blå stemmer sige det højt, for så er vi onde og dumme og respektløse – og får det at vide af folk som dig, som ellers prædiker tolerance. Hvor er tolerancen i et indlæg som dette? Æv.

  1. Det værste argument for ikke at lukke nogen ind i vores land, er økonomien! SELVØLGELIG har vi råd til det – og især i disse forfærdelige tider! Det kunne være så rart, hvis flere mennesker fik et lidt større perspektiv. Hvad er vigtigst – Danmarks økonomi eller at vi hjælper mennesker på flugt fra terror, drab og voldtægt?

  2. Nu hvor du har trykket “unfollow” vil jeg tillade mig at undlade at kommentere yderligere og i stedet bare sige: “Mojn” 🙂

 14. Puha sikke der bliver slået på trommer i dag!
  Søde Cana jeg er meget enig i dit indlæg!
  En anstændig social politik finder man jo hos flere i den “røde” blok. DF er desværre ene om at kombinere den med at dele folk op i “dem” og “os”.
  Og ja DF vil være gode ved dyrene… hvad med de “vilde” dyr – altså dem der lever i naturen? De får ikke meget opbarkning fra DF – ligesom DF generelt ikke rigtig tror på den der med klimaforændringer…
  Uff det bliver en kold tid – lad os rykke tæt tæt sammen… (Tak Marie Key)

  1. Tak, Sisse. Heldigvis har de trods alt ikke mandater til et selvstændigt flertal, så jeg tror og håber på det bedste for vores svageste.

 15. Politisk tror jeg, at vi er meget enige. Mit hjerte bløder også i dag, og jeg er meget uforstående overfor det valg, som så stor en del af Danmark har truffet! For politik er også følelser – det er følelsen af samhørighed, følelsen af fællesskab, følelsen af at udrette noget og, dagen efter et valg som dette, i høj grad følelsen af at have tabt. Jeg tror mange af de “røde” stemmer, en dag som i dag er lidt i følelsernes vold. Noget både mit facebookfeed og min indbakke bærer præg af! Og jeg tror på, at alle de følelser kan blive omsat til god og konstruktiv kamp for et mere lige og retfærdigt samfund, end det jeg tror en kommende regering er i stand til at skabe. Men i dag synes jeg, at det er okay, at synes flertallet har taget fejl.

  Og jeg er faktisk ikke enig i, at man kan stemme DF af flere grunde! Al deres velfærd, deres socialpolitik og deres visioner for sundhed og uddannelse, er financieret ved, at vi skal nægte de, der ikke er danske, en del af goderne. Så selv de dele af deres politik, der i høj grad minder om noget man kan finde i rød blok, er gennemsyret af deres stereotype syn på mennesker af anden etnisk herkomst! Forhåbentlig bliver det et særdeles skrøbelig regeringsgrundlag med mulighed for mange og lange forhandlinger over midten!

 16. Er super ærgerlig over dit indlæg, jeg har selv stemt på Alternativet, men synes det er usmageligt, når nogle dømmer andre på baggrund af et demokratisk valg, DF står for meget andet, end dit indlæg, så hvad med at tro på det bedste i folk, i stedet for sådan et snævertsynet indlæg. Æv altså.

 17. Hvis man vil stoppe DF’s fremgang, hjælper det ikke at stigmatisere dem, som du gør her. Tværtimod.

  1. Det er muligt, Ida. Mit indlæg blev skrevet i affekt umiddelbart efter stemmerne var talt op. Jeg anede ikke hvilken reaktion resten af Danmark havde og jeg havde ikke diskuteret det med andre end mig selv. Måske var det dumt gjort, men jeg kan altså heller ikke altid være alt for kvik. Jeg er kun et menneske.

 18. Som mange andre er jeg nødt til at tilslutte mig den holdning om, at dit indlæg er helt ude af proportioner.
  Jeg stemte heller ikke DF i går, men jeg ærgrer mig så meget over, at flere folk efter denne valgkamp, på samme måde som du, ikke er tolerante over for andre holdninger end sin egen. Især kommentaren “jeg har ondt af Jer” bare fordi, de ikke deler din holdning, synes jeg slet ikke er sober; skal vi ikke hellere være venner, som din titel så fint antyder? Hvad med “jeg er ikke enig med Jer, men accepterer jeres holdning”? At drage konklusioner om mennesker ud fra hvor deres kryds er sat i en stemmeboks, og pludselig stemple dem racister og snæversynede hører i min bog ingen steder hjemme. Så synes jeg, fornægteligt, at du selv optræder præcis lige så fordomsfuld som de blå vælgere, du i dit indlæg angriber – ja, angriber, det føler jeg ærlig talt at du gør. Synes det er tilnærmelsesvis paradoksalt, at du lægger op til venskab i titlen på et indlæg der hakker så meget ned på de, med anden holdning end din egen; det er jo egentlig et fremmedhad til de blå, du ligger for dagen, og hvor er der venskab i dét? Valget er gået til på ærlig vis, og det demokrati, vi i Danmark bryster os af, har talt. Det synes jeg, røde såvel som blå, bør acceptere på en sober måde.
  Der er intet som politik der kan skabe mere distance mellem mennesker, og det synes jeg du bidrager til. Øv.

  1. Jeg har intet had til de blå, men en formodning om at DF er gået frem på er grundlag, som må bunde i en fornægtelse af virkeligheden. For jeg tror simpelthen ikke at de som stemmer DF er hverken onde, følelseskolde eller dårlige mennesker, men der må være aspekter af DFs partiprogram som de ikke har overvejet konsekvenserne af.

 19. Godt indlæg Cana! Jeg skammer mig over at være dansker i dag. Ikke fordi jeg tror, at enhver DF-vælger er racist og mangler medmenneskelighed (det ville være fordomsfuldt og unuanceret. Alle har hver deres personlige årsager til at stemme det de gør. Der er tilmed folk i mit liv jeg elsker, som stemmer DF). Jeg skammer mig over det signal det sender, at DF nu er landets andet største parti. Måden vi italesætter ting på er med til at forme vores virkelighed og DFs nydanskerdiskurs graver en dyb kløft mellem mennesker.

  1. Jeg er rørenende enig. Jeg tror – med fare for at få endnu flere prygl end jeg allerede har fået – at vi med dette valg har sat os selv i højere risiko for terror. Sorry to say it, men jeg tror det. Had avler had, desværre.

 20. Super godt indlæg. Jeg er selv dybt frustreret over DF’s fremgang. Jeg har i dag hørt flere sige, at de ikke er i orden at kritisere valgresultatet, når det var en demokratisk beslutning. Jo! Jeg vil sgu have lov til at kritisere valgresultatet og DF’s vælgere. Jeg er pinlig over, at leve i et land, hvor 1/4 af vælgerne går ind for fremmedfjendskhed og intolerance. Jo, bevares DF har også andre mærkesager, men de øvrige mærkesager deler de med flere røde partier. Argumentet og dyrevæld er også poppet op flere gange i løbet af dagen. Jeg er dog uforstående overfor, at DF’s vælgere prædiker dyrevelfærd, på trods af at de ikke just er kendt for at være storforbrugere af økologi. I min verden er det hyklerisk.
  Tilslut vil jeg lige dele et opslag Sebastian Dorset delte tidligere.
  “Kloge mennesker står i kø for at fortælle, man ikke skal hakke på Dansk Folkeparti, at man skal respektere demokratiet og vælgernes dom og at kritikken af DF bare styrker partiet.

  Og jeg kan da lige love for at jeg respekterer vælgernes demokratiske dom, endda nok til at kommentere den. For det lader til at størsteparten af den offentlige debat og pressen handler med stor loyalitet overfor ovennævnte kloge menneskers budskaber om at lade DF være.

  Jeg hører tit folk beklage sig over ”den sædvanlige DF-bashing” hvis nogen vover at kritisere deres adfærd eller politik. Men egentlig bashing ser jeg yderst sjældent. Den er et fatamorgana. En erindring fra sluthalvfemserne, der holdes op som et forrevent banner foran de frustrerede, når de skal lokkes ind i folden på landets mest forkælede parti.

  For det er Dansk Folkeparti. De mest forkælede nogensinde. Talt efter munden og fritaget fra den normale kritiske journalistik. Fordi man ikke orker. Fordi deres kadrer sidder på vagt og skaber en shitstorm på samtlige sociale medier, hvis man vover at kritisere deres udvalgte.

  De bliver yderst sjældent konfronteret med det fakta at de konstant siger et, og gør noget andet. Taler om at hjælpe de ældre og øge velfærden, og samtidig stemmer for nedskæringer. Puster sig op som de svagestes parti, og giver skattelettelser til de velstillede.

  Det er næsten magisk: DF skærer i dagpenge og afskaffer efterløn, men slipper afsted med at fremstå som dem, der er utilfredse med at det er sket.

  De er ”EU-kritiske”, hvilket gør at de kan hamre løs på Roma-tiggere, hjemmerøvere og hjemløse migranter, men det er igen helt gratis. Det handler kun om grænsebomme og aldrig en grundlæggende kritik af EU-systemet.

  De er med til at sende danske soldater i krig, men er de første til at høste stemmer på at afvise de flygtningestrømme, de skaber.

  Så den modvilje jeg og andre føler, når de får et så fantastisk valg som i går, er ikke ”den sædvanlige DF-lede hos de velbjærgede, politisk korrekte halal-hippier”. Det er en frustration over at Dansk Folkeparti ikke møder kritik på samme måde som de øvrige partier.
  Selv ikke Kristendemokraterne slipper så overnaturligt let.

  Det er som om de politiske kommentatorer betragter deres dobbeltspil som et veludført trylletrick, og klapper når det igen er lykkedes dem lokke vælgere til med løfter, de aldrig får opfyldt.

  Jeg synes ikke det er disrespekt for demokratiet at man kommenterer andres valg. Men jeg tror Dansk Folkepartis tilslutning til en vis grad er hentet hos mennesker, de politiske journalister betragter som udenfor rækkevidde. Og umulige at argumentere med.

  Jeg er sikker på at mange begavede mennesker helt velovervejet giver deres stemme til Dansk Folkeparti, fordi de med rette synes at de har nogle dygtige politikere på Christiansborg. De fylder bare ikke meget i mediebilledet. De er trængt temmelig meget i baggrunden af den typiske bruger af Ekstra Bladets ”Nationen”, og folk som den herre, der på valgkampens sidste dag maste sig hen til Lars Løkke og erklærede at han stemte på DF, men foretrak Løkke som statsminister, fordi ”Hende Helle er en heks!”

  Måske husker jeg ham, fordi han levede op til min fordom. For jeg HAR fordomme om DF-vælgere, og det værste er at de sjældent bliver afkræftet. Når medierne spørger en vælger (og det gør de jo deprimerende ofte), og vedkommende stemmer på Dansk Folkeparti, er det sjældent særligt politisk velovervejede svar, der kommer. Det mest afklarede og konkrete er faktisk noget med at der er for mange ”fremmede” i Danmark og at flygtningene koster for meget, de urentable typer. Men langt oftere er det noget med at politikerne snakker for meget og gør for lidt. At de ikke ved, hvordan almindelige danskere lever. At Dansk Folkeparti kan ”sætte rav i den” eller ruske op i de andre, der som regel i det segment bliver omtalt som løgnere, snydere, korrupte levebrødspolitikere, fine på den, akademikere, slipsedrenge, pattebørn eller bare fulde af lort.

  Jeg er meget begejstret for demokratiets livsvigtige lighedstanke, men når landets næststørste parti ikke bedømmes på samme skala som de øvrige og kører en form for logisk friløb, hvor man kan love stort set hvad som helst og hævde man vil betale det hele med en sænkning af ulandsbistanden, så må en politisk journalist sgu da snart spørge til, hvor mange gange de penge kan bruges?

  Kan man blive regeringsparti, og stadig mene at FN-konventioner er noget man kan af- og tilmelde sig efter forgodtbefindende?

  Kan man blive ved med at patentere ”danskhed” uden at kunne definere den nærmere end ”noget med rigeligt svinekød”?

  Kan man blive ved med at tordne mod parallelsamfund, og samtidig leve i en helt anden virkelighed end resten af vælgerkorpset?

  Så nej, jeg klynker ikke over valgresultatet. Jeg klynker over at man har ikke taget Dansk Folkeparti alvorligt nok i offentligheden til at stille dem de svære spørgsmål og forlange et minimum af dækning for deres løfter.
  Og jeg håber ikke, der kommer en valgperiode mere, hvor de får lov at love til venstre og (mest) højre, uden at skulle svare på det indlysende spørgsmål om hvordan, de vil betale for det. Det er ikke en dyd i sig selv at være veluddannet, men kan vi ikke holde op med at betragte det som en særlig nobel og autentisk kvalitet at have gået meget kort tid i skole.”

 21. Hej Cana.
  Jeg kunne aldrig finde på at stemme DF! Men mit ønske er, at nu hvor DF er blevet så store, er at de måske kan få strammet op på fængselslovene – længere og hårdere straffe mod voldtægsforbryderne, mordere og andre ubarmhjerelige mennesker! Lidt positivt kan der måske komme ud af det 🙂
  God vind og tak for en god og humoristisk blog!!
  Smil, Lene

 22. Jeg er også ret mut over, at vi ser ud til at få den regering vi nu engang gør. Selvom det hele er gået til på fait vis, heldigvis, så er jeg bestemt ikke særligt stolt ved det. Ikke kun DF, men generelt den blå blok. Liberal Alliance er heller ikke min kop te, og Venstre – det har vendt sig i mave under valgkampen, når jeg har hørt Lars Løkke ønske indvandrere ind i Dk, men kun fra veluddannede lande som fx USA, fordi de indretter sig bedre end mennesker fra Somalia. Desuden har de uddannelse og ja, generelt er Danmark fremover kun for de bedste. Ind-såvel som fra udlandet. Det er det indtryk jeg har fået.

  Jeg kunne ærligt ikke selv finde på at beskrive det som du, da jeg ikke ved om jeg skal have ondt af nogen, der stemmer anderledes end jeg. Men jeg skal også være ærlig at sige, at når der bliver sagt DF, så tænker jeg “fremmedfjendskhed”, Venstre er “egen lykkes smed” og Liberal Alliance “Penge er gode at have, mer vil have mer”. Hvor vi som mennesker hører ind henne? Jeg aner det ikke.
  Jeg tænker tit på det som Thomas havde skrevet “Du er så fattig, så det eneste du ejer, er penge”. Om med dét, synes jeg bare vi skal lade blå blok starte deres regering op, og lad os så se hvor de syge, de ressourcesvage og alle andre ikke-topskatbetalende borgere er henne om 4 år.
  Med en dårlig smag i munden over at være dansker, velbekomme!

 23. Kan ikke være mere enig. Håber flygtningene og andre tilkommende ikke ser os alle som fremmedhadere.

 24. Kære Cana, jeg håber virkelig du læser det her, for hold nu op hvor er jeg ærgelig over dit indlæg, jeg unfollow’er dig ikke af den grund, for jeg kan godt håndtere at du ikke stemmer det samme som mig! For ja jeg stemte DF til valget, og ja jeg står inde for det hundrede procent og jeg er hverken racist eller mener at folk ikke er velkomne! DF er jo, tværtimod det alle folk mener, ikke racister! De mener dog bare at der skal strammes op på reglerne! Lige nu kommer der flere indvandrere til landet end vi har råd til, og selv med de skæringer DF vil lave, vil vi stadig være et af de lande der tager imod flest indvandrere/flygtninge i EU, forklar du lige hvor racisten er henne i det?! Og DF mener jo at der skal laves forskellige regler på flygtninge og invandrere, for selvfølgelig er de velkomne, dem som intet andet sted har at være! Og så til noget af det mest vigtige, jeg har slet ikke stemt DF pga deres udlændingepolitik, nej jeg elsker det de vil gøre for sygehusvæsnet, de ældre og dem som gerne vil arbejde for at blive til noget! Og det kan ingen vel være uenig i?! Jeg er så møg hamrende træt af den måde folk omtaler DF og deres vælgere på, for måske vi går meget op i politik og måske vi er tolerante overfor andre folk og deres holdninger, i modsætning til eksempelvis dig, som jo tydeligvis ikke mener at der er plads til alle, hvem er det der har racistiske tendenser nu?! Jeg håber at det er uvidenhed der får dig til at mene det du, og en stor del af DK mener, for hold nu op hvor jeg synes det er ærgeligt! Skal vi nu ikke bare allesammen tage hinanden i hånden og se hvad der sker, i stedet for at male fanden på væggen?! Nu skal vi jo huske på at den røde blok stadig har en del at sige, så tør øjnene og prøv at se på det bedste i folk!

  1. Jeg læser hvad du skriver og er fuldstændigt enig i, at vi skal holde hinanden i hånden og øve os i kærlighedsdisciplinen – selvfølgelig også overfor hinanden, politiske overbevisninger imellem 🙂
   Jeg skriver intet sted i mit indlæg af tilhængere af DF er racister, men jeg skriver at det er min overbevisning, at der nu vil blive holdt flere udenfor. Flere som har brug forneden hjælp, som jeg rent faktisk godt synes vi har råd til at give. Personligt vil jeg gerne spæde ekstra i skatteposen, hvis det betyder at flere kan hjælpes. Jeg vil gerne give hvad jeg kan – særligt til dem som har allermest brug for det.
   Og ja, DF har mange vidunderlige mærkesager, som jeg selvfølgelig godt forstår at man vil stemme på, men det ændrer ikke på, at jeg synes deres udlændinge- og integrationspolitik er fuldstændigt afsporet i forhold til mit menneskesyn.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven