mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Nåmen skal I så ikke have en pige næste gang?

Ovenstående er en sætning jeg efterhånden hører virkeligt ofte og som efterhånden er ved at irritere mig som en flue i soveværelset alt for tidligt om morgenen. Meget.

En pige? Næste gang? Jeg forstår det ikke.

Jeg har to sunde og raske børn, som har bragt mig glæder og kærlighed større end jeg nogensinde havde turdet forestille mig. Jeg har to børn, som har givet mig følelsen af at have en rigtig familie.

Jeg har to børn, som jeg føler jeg kan give alt. Jeg kan give dem al den kærlighed i verden de har brug for og jeg kan give dem forældre som elsker hinanden.

Derfor bliver jeg så usigeligt træt hver gang nogen – i bedste mening, bevares – fortæller mig, at “jeg da skal have en lille prinsesse“.

Jeg er fløjtende ligeglad med prinsesser. Ikke fordi jeg ville elske mine drenge mindre, hvis de var piger, men fordi jeg elsker mine børn for dem de er og ikke for det køn de har (eller ikke har).

Jeg nyder mine drenge nu og jeg glæder mig til de vokser sig større. Sammen med mig, min mand og med hinanden.

Jeg elsker baby- og barselslivet, men jeg tror ærligt talt ikke, at jeg nogensinde kommer til at turde jinx’e vores lykke for at få endnu et barn. Så derfor, vil I ikke godt være søde at lade mig nyde mine drenge og holde igen med prinsessekommentarerne? For helt ærligt, jeg synes faktisk det er ret fedt at være mor til to.

image

Skriv din kommentar

Kommentarer (74)

 1. SÅDAN! Godt skrevet Hurra for dig, dine drenge og din mand og alt den kærlighed i omgiver jer med ❤️

 2. AMEN!
  Folk har simpelthen så travlt med, hvad andre skal have og ikke have af børn… vi har én dreng. Verdens dejligste, naturligvis. Og alle har travlt med at spørge, hvornår vi skal have en til og at de håber for mig, at det bliver en pige. Og de bliver helt chokerede, når jeg siger, jeg ikke er sikker på, der skal komme en mere. Og at jeg elsker at have en dreng!
  FOLK er i øvrigt oftest kvinder… Er det også det for dig…? Det synes jeg i hvert fald er tankevækkende… Ser vi kvinder, drenge som andenrangs børn? Suk.

  1. Jeg har faktisk aldrig tænkt over om det primært er kvinder – måske, men jeg tænker det skyldes at jeg oftere snakker om børn og babyer med kvinder end med mænd. Til gengæld tror jeg ikke det handler om at drenge er andenrangsbørn – mine veninder med “kun” piger, fortæller i hvert fald at de oplever præcis det samme 🙂

 3. Hørt, hørt! Jøsses, hvor jeg snart brækker mig over den kommentar – hilsen en mor til 3 piger

 4. Jamen jeg kan da ikke være mere enig!!! Er mor til 3 drenge… Dengang vi planlagde barn nummer 3, sagde jeg til min mand; ” vi gør det her for at få et barn mere og IKKE for at prøve at gå efter at få en pige, for det får vi ikke ” jeg sagde også, at vi sikkert ville få tvillingedrenge, da der er større sandsynlighed for tvillinger jo ældre man bliver…

 5. Rigtig godt indlæg, Cana! Dine to drenge er da en velsignelse og bør nydes i fulde drag (som I heldigvis allerede gør)! Jeg kender godt følelsen. Da vi ventede vores første gættede ALLE (undtagen ut) på at det ville blive en pige. Da vi kort tid efter ventede nummer to fik vi kastet kommentarer som “ej, vi må virkelig håbe det bliver en pige – det ville være så perfekt!” lige i hovedet. Til sidst fik jeg dæleme præstationsangst! Det viste sig at det rent faktisk er en pige jeg venter og så tror man jo at de smarte kommentarer stopper. Det gør de så bare ikke! “Ej hvor perfekt, så behøver I ikke få flere børn, nu har I jo en af hver.”

 6. Kender jeg kun alt for godt, som far til 2 piger. Som mand må man jo være lidt ked af ikke at have fået en søn. Men NEJ jeg er lykkelig for mine skønne tøser.
  Da vi skulle have den første var jeg ligeglad med om det blev en dreng eller pige, bare det var sundt og rask.da nr 2 meldte sin ankomst håbede jeg det blev endnu en pige. Hvilket åbenbart var meget underligt. Jeg var naturligvis blevet nøjagtig lige så glad for en søn, men var nu alligevel glad for at det blev endnu en pige, jeg ved ikke rigtig hvorfor men sådan var det nu engang.
  Det sjove er så at det oftest er kvinder der kommer med kommentaren: Du ville nok gerne have haft en søn også, ikke? Øhh nej!
  Hilsen en stolt far.

 7. Kender det alt for godt! Selv lægen, da jeg var til 5 ugers undersøgelse med min yngste søn, kom med den latterlige kommentar, at jeg da skulle have en mere, for det kunne da være sjovt også at få en pige! Jeg kan på ingen måder følge det! Jeg elsker at være mor til 2 drenge, og vil ikke bytte det for NOGET. Hvis vi skulle finde på at få en 3’er vil det også udelukkende være for at få et barn mere – ikke en pige. Det eneste jeg indimellem kan ærgre mig over er, at jeg aldrig bliver nogens mormor. Ikke fordi, det er mindre værd at være farmor, men det ville være specielt at se sin egen datter være gravid mv. Det er ikke altid, at farmor får helt den samme rolle. Men jeg har lovet mig selv, at jeg vil være jordens bedste svigermor og farmor 🙂 Dejligt at du sætter ord på det Cana! Og tak for en skøn blog!

  1. Tina, frygt ikke for Farmor livet når det kommer, hos os er farmor og mormor ligestillede, de er begge gode på hver deres måde at være bedsteforældre. Hvis du viser interesse og glæde kommer det helt af sig selv 🙂

   1. Jeg kan heldigvis se hos min egen mor, at det sagtens kan lade sig gøre at have lige så stor betydning som farmor. Man hører bare så mange historier om det modsatte. Men du har ret i, at det handler om at vise interesse, og det er også derfor, at jeg har lovet mig selv, at blive verdens bedste svigermor 🙂

   2. Jeg tænker også at man som “farmor” selv har indflydelse på hvor stor en del af børnebørnenes liv man bliver – det handler om at være god 🙂

 8. Hørt! Vi fik to piger med to års mellemrum og ærlig talt kan jeg kun se fordele ved at have to af samme køn. Udover kommentarer om, hvorvidt der ikke snart skulle en dreng til familien, har jeg været SÅ træt af, at folk har indikeret, at det kun er det næstbedste for “alle” vil “jo” gerne have en af hver. Hvis/når der har været folk i vores omgangskreds, der har både en dreng og en pige har hverken de eller andre været sene med kommentarer som “det er jo helt perfekt”, “ej, det er da også sjovt at prøve begge dele” osv. Nu har vi vores egen lille efternøler – en dreng. Og vi elsker ham. Meget. Men hverken mere eller mindre end pigerne og ærlig talt så irriterer det mig næsten endnu mere, at folk nærmest ser det som en selvfølge, at det var det vi helst ville have. Altså en dreng. Manden skulle rent faktisk lige “sluge” den 😉 Herhjemme synes vi, at vi har førstepræmien og at det er os, der har været de heldige, at få to af samme køn…

 9. Kære Cana!
  Den møder vi vist alle ind i mellem.
  Jeg er, som du, mor til to (drenge) og folk siger: “NÅR i så skal have nr 3”
  Øhhhh, det skal vi ikke… Vi har to sunde børn, drenge som er lige så forskellige som nat og dag. Glade, skønne unger. Jeg ønsker mig ikke andet (eller andre) true fact!

 10. Kære Cana!
  Den møder vi vist alle ind i mellem.
  Jeg er, som du, mor til to (drenge) og folk siger: “NÅR i så skal have nr 3”
  Øhhhh, det skal vi ikke… Vi har to sunde børn, drenge som er lige så forskellige som nat og dag. Glade, skønne unger. Jeg ønsker mig ikke andet (eller andre) true fact! 🙂

 11. Helt enig! Jeg fatter det simpelthen ikke. Der må jo være nogle folk, der tror, man selv har indflydelse! Det har man mig bekendt ikke! Hvilket i min verden er lig med, at man bliver glad for det man får:-) Sådan har jeg det selv i hvert fald!
  Børn kan ikke planlægges – hverken hvornår de kommer eller hvad køn! Så jeg forstår ikke alle de åndssvage spørgsmål!
  Jeg kan godt forstå, du er godt tilfreds med dine to drenge 🙂

 12. I love det indlæg! Jeg har to piger. Efter gennemscanningen i 2. graviditet ringede vi glade og stolte rundt for at fortælle at vi ventede en sund og rask pige. Alle jublede på nær min kærestes fætter som helt tørt sagde: “Nå … så må I jo prøve igen”. Det var så akavet. Her 1,5 år efter føler jeg stadig en afstand til ham. Min, ellers gode, veninde har også i al alvor spurgt min om jeg ikke lidt ønsker en dreng – om ikke andet så for at gøre min kæreste glad? WHAT? (Min kæreste som overelsker vores piger – selvfølgelig). Jeg bliver så sur på vores børns vegne når folk siger sådan og synes det er en mærkelig mistænkeliggørelse folk har: “Jaja, I siger I er tilfredse med jeg VED bare, at I ønsker jeg en dreng/pige”.

  1. Åh altså, jeg bliver helt ked af det inde i mit hjerte når jeg læser din kommentar. “Så må I jo prøve igen…” Really?! Han må have verdens mindste diller!

 13. Da jeg fødte vores 2. barn, en pige, sagde jordmoderen at nu havde vi en af hver så vi skulle da ikk ha flere børn…. Øhhh nu er det jo ikk dig der skal bestemme hvor mange børn vi skal have!!! Vi har senere fået en dreng mere og hvis vi får nr 4, kunne jeg godt mig en pige mere men det er vist mere et ønske for min datter så hun ikk er ene pige blandt 3 drenge! Men et sundt og raskt barn er trods alt klart det bedste ❤️

  Piger og drenge er dejlige på hver deres måde 🙂

 14. Jeg har lige født mit andet barn, en pige. Vi har i forvejen en skøn dreng. Vi har konstant fra alle leder og kanter fået kommentaren “nu er i jo færdige” – for målet er åbenbart at få begge køn, og vi har så fået jackpot fordi det lykkedes i første hug og vi så kan nøjes med to? Vi svare konsekvent “ja det er en god START”. Jeg vil have mange børn. Jeg ved ikke HVOR mange, men mange. Mere end 3. Og jeg kunne ikke være mere ligeglad med deres køn!

 15. Jeg har 3 drenge ( forestil dig lige hvor ofte jeg får den slags kommentarer!) Jeg er ofte stødt på at folk, helt oprigtigt tror, at vi kun fik tredje barn i håb om at det (endelig ) blev en pige! Jeg indrømmer gerne at begge køn var velkomne og ønskede i vores familie, men ligefrem at vi skulle være skuffede over at det “bare” var en dreng mere?! Eller bringe et barn til verden i håb om at udlevere prinsesse drømme?? Den slags kommentarer kan gøre en helt rundtosset Jeg elsker at være mor til 3 drenge og se den glæde de har af hinanden, deres far er helten, og jeg er aldrig ligeså sej som ham, men det har jeg lært at leve med og der kommer aldrig “en lille prinsesse” i vores familie, for vi ønsker ikke at have 4 børn, uanset køn

  1. Åh ja, med 3 forestiller jeg mig det må være frygteligt! Kønnet er jo også fuldstændigt underordnet, uanset hvor mange børn man så har.

 16. Ahmed altså de kommentarer kender jeg alt alt for godt. Jeg har selv 4 drenge og ønsker ikke flere børn. Nogen mennesker bliver bare ved…. Neej men skal du ikke liiiige prøve een gang mere måske der kommer en pige… Nej jeg skal IKKE ! Jeg elsker at være drenge mor ‍‍‍ jeg har aldrig haft ønske om at nogen af dem skulle være det ene eller det andet køn. Men folk tror at jeg fik så mange fordi at jeg sigtede efter en prinsesse… Og hvis vi fik en pige nu… , så,forestil jer lige hvordan det ville være med 4 store brødre til at passe på hende

  1. Ha ha, hun ville garantrisse få det som blommen i et overbeskyttet æg 😀 men jeg forstår dig godt!

 17. Jeg har en søn på 12 år og jeg må ikke få flere børn pga. et dårligt hjerte. Så jeg plejer at sige, at jeg har fået liiiige præcis den søn som jeg skulle have!! Bevares…. Min drøm var 3 unger – men vi nyder virkelig vores tresomhed til fulde HVER dag og de (andre) muligheder det giver kun at have 1 barn!!

 18. Hallelujah!! Hvor er det sandt!! Har hørt det SÅ tit og det bliver mere og mere irriterende!! Jeg har to vidunderlige sønner og jeg hader især at folk kommer med den pigekommentar når de kan høre det!! Den ældste er lige fyldt 4 og er udemærket i stand til at drage sine egne konklusioner efter at overhøre den slags!!

  1. Åh ja, det er synd hvis børnene skal føle sig mindre værd. Heldigvis kan den slags følelser elskes væk 🙂

 19. Kære Cana.
  Godt brølt, som mor til en snart 40 årig “dreng” , har jeg hørt utallige kommentarer om én mere, en lille pige, men vi var overlykkelige for vores dejlige søn, og jeg er en MEGET benyttet (elsket) bedstemor

 20. Ja, det er da bare med at nyde de dejlige børn, man har fået. Folk skal virkelig lære at passe deres egen butik! Som om man alligevel selv kan vælge kønnet, hvis man vælger at få flere børn…

  Jeg er selv mor til en lille pige. En sød, sjov smuk lille tøs. Men jeg er IKKE mor til en prinsesse – jeg har lige siden graviditeten fået myrekryb, når folk har omtalt hende som dette. Forstår slet ikke, hvorfor små piger skal omtales som prinsesser – alle de begrænsninger og forventninger man presser ned over hovedet på en lille pige med sådan en titel… Stop dog!

  1. Ha ha, true dat! Selvom jeg nu tror “prinsessetitlen” i mange henseende skal tages med et gran salt 🙂

 21. Hej Cana.
  Der er en i min terminsgruppe der delte dette indlæg, og tænkte ” det er sku da cana” og jep, det var det. Super fin blog du har lavet, håber du har det godt og nyder dine to drenge 🙂

  1. Hvor er det skægt at du har fundet frem til bloggen! Dejligt du kan lide den 🙂 Og tillykke med graviditeten – eller babyen?

   1. Ja, det er sku lidt pudsigt 🙂 skønt at se at du har det godt!
    Tak, jeg fødte i april, to år i træk faktisk, så er mor til to dejlige pseudotvillinger.

 22. fantastisk at du blogger om det.. Du har så ret.. Har også selv blogget om det for et stykke tid siden og det er et af de mest læste indlæg på min blog nogensinde.. Så det må tydeligvis være noget som de fleste drengemødre oplever..
  Jeg har intet behov for at få et barn mere, bare for måske at få en pige.. Elsker mine drenge og har det (åbenbart overraskende) fedt med dem.. 🙂

  1. Jeg tror i virkeligheden ikke det handler om at være mor til drenge, men om at være mor til børn af samme køn. Min oplevelse er i hvert fald at det er lige så udtalt hos mødre til udelukkende piger 🙂

 23. Det er ikke kun hvis man har to drenge man får den smækket i hovedet, jeg havde to piger og der var det i hvertfald en dreng vi Altså bare burde få en dreng, for man skal jo helst have en af hver, nu har jeg så 3 piger og 1 dreng og jo der er stor forskel på om man har drenge eller piger, men kærligheden og lykken er lige stor uanset hvilket køn man får, og kærligheden bliver ikke mindre af at man har 4 børn tværtimod den vokser og vokser også i mellem børnene

 24. Vi har fire piger, og lige fra vi fik nr to, har folk insinueret at vi sikkert fik flere, for at min stakkels mand kunne få dem.søn, mænd åbenbart vil have.
  Da nr fire også var en lige, blev vi flere gange mødt af medynk: folk troede i alvor det var derfor vi prøvede igen!
  I virkeligheden er vi begge ligeglade med børnenes køn, og det var aldrig af den grund vi fik dem

 25. Super godt indlæg!! Vi var så lykkelige da vi havde været til scanning og fik at vide at vi ventede en sund og rask dreng (og kønnet var altså underordnet for os), så den glædelige nyhed skulle selvfølgelig deles med familie og venner. Min svigermors eneste reaktion var “nå jeg havde håbet det var en pige”, da hun har 9 drenge børnebørn i forvejen, og “kun” 2 piger. Jeg var tosset! Det er VORES dreng og VI er ovenud lykkelige for ham! Og vil være lige så lykkelig for alle de drenge vi får! Jeg var så ked af det på min mands vegne, for ens mor burde bare ikke reagere sådan på nyheden om endnu et dejligt barnebarn. Alle børn er en gave uanset køn. Tænk sig at være så heldig at få et sundt og raskt barn – det skal man altså ikke tage for givet, for det er desværre ikke alle forundt!

 26. Hørt Cana! Er selv lykkelig mor til 2 fantastiske gutter (6 og 8) og ønsker mig ikke andet! Dejlig blog du har…

 27. Den (modsatte) har vi også hørt tit. Vi har tre skønne piger. Og kommentaren “I skal da ha en lillebror” er faldet en del gange. Sætter altså ikke børn i verden mhp. at få et bestemt køn. Der er andre ting som er vigtige.
  Hilsen en lykkelig mor til tre.

 28. Jeg har to drenge på 7 og 9 og da vi for to år siden fik nummer tre og det var en pige, havde alle vældig travlt med at gratulere med at det blev en pige denne gang. Underforstået at når vi gik efter nummer tre, så kunne det kun være for at få en pige.
  De to store er så tæt i alder, at springet på fem år til sidstepigen er stort, så jeg tænkte faktisk at det måske ville være lette for dem at få noget tilfælles hvis nummer tre blev en dreng.
  Det blev så en pige, og vi ville ikke undvære hende (kun en gang imellem :grinning: ), men samme følelse havde vi jo siddet med hvis vi havde fået dreng nummer tre.

 29. Det var næsten befriende at læse dette – oplever det samme bare med modsat fortegn. har 3 skønne og dejlige piger men bliver hele tiden spurgt sådan med lidt medlidenhed i stemmen; ‘nå, men det er vel ikke helt for sent at prøve at få en dreng ?’ 4. gang er lykkens gang !
  Hvad ??? Og ja, det er mest kvinder, som kommer med denne kommentar, som om det at få piger ikke er godt nok?

  Mændenes kommentarer er mere i retning af (med stor medlidenhed i stemmen til min mand) Pyyha – så får du tre teenage piger i huset og en kone i overgangsalderen… :sweat

  Ha’ en rigtig dejlig dag :smiley:

 30. jeg er så heldig at jeg fik en af hver men her kom spørgsmålet skal I ikke ha flere….nej tak sagde jeg nu er jeg heldigvis for gammel (58) til flere og nyder børnebørne i stedet for. Nyd I bare de to dejlige drenge i har. 😘😘

 31. Har selv 2 drenge på 3 og 5 år, og hører også ofte den kommentar.. Og hold nu op hvor er jeg også træt af at hører den.. Jeg er helt tilfreds med at have 2 sunde og raske drenge og elsker dem med hele mit hjerte, så nej jeg behøver ikke have en mere, for at se om vi kan få en pige, hvad så hvis den næste også skumme blive en dreng, skal vi så fortsætte indtil vi får en pige. NEJ..
  Kan helt og holdent sætte mig ind i det du skriver..

 32. Den kommentar hørte jeg også tit, da min drenge var små. Jeg har altid ønsket mig en stor børneflok. Men efter to drenge så kommer der bare en masse kommentar om en tre’er, om pige. Men når så nr tre kommer – endda en pige – så kommer der kommentar om “nu skal du vist ikke have flere”, “du har da vist haft travlt” osv. Jøsses! 2 børn er acceptabelt, 3 børn så har man fået børn nok, men 4 børn eller flere så kommer der så mange fordømmende kommentar. Folk skal ikke blande sig i antallet af børn, eller om man har valgt børn fra FRIVILLIGT. Man skal respektere og acceptere folks forskelligheder.

 33. Kender det alt for godt. Her er det bare min mand der ofte bliver spurgt om ikke “Vi skal prøve igen, så han kan få den der dreng” Men vi er altså lykkelige og tilfredse med de to skønne piger vi har.

 34. Så skønt at læse!! ❤️
  Vi har to børn en dreng og en pige, jeg elsker dem begge to helt ubeskriveligt højt. Men når det så er sagt syntes jeg godtnok også det er en ordentlig mundfuld. Både min mand og jeg er også tit blevet spurgt om vi ikke skal prøve med en nr tre. Men tænk hvis der er tvillinger. Det ville jo slet ikke være til at overskue

 35. Det er meget typisk, det du oplever. Jeg har kun et barn, men bliver nu her to år efter spurgt om jeg ikke skal have en mere. Folk har så travlt på mine vegne. Sjovt altså. Mht det med kønnet – er det så ikke fordi, at de tænker, at man også gerne vil være mormor en dag, have det her enormt tætte forhold, hvor man ofte tænker, at farmoren er længere væk sådan ift. mormoren – sådan rent mentalt? Og det er heller ikke sikkert, at det er sådan, men jeg prøver bare at forstå HVAD der får nogle til at spørge..

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven