mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Om sommer på terrassen og rispapirsruller

Efter et par våde, omend dejlige gråvejrsdage i København, skal jeg lige love for, at solen har taget revanche! I hvert tilfælde her i mit Sønderjylland. Sommeren har sneget sig ind et sted i mellem bjerge af flyttekasser, en post-tour-træt mand og lidt for mange nullermænd i hjørnerne. Og hold nu kæft, hvor er det dejligt! Selvom min mund på alle tider af året er rigeligt stor til at kunne rumme mere end én flødebolle af gangen, bliver mit smil alligevel lidt ekstra bredt, når solen skinner så højt og flot, som den har gjort det i dag. Særligt, når min ældste på vej hjem fra børnehaven foreslår, at vi skal spise is på terrassen. Han skal sgu nok blive til noget, min dreng, som allerede i en alder af knap fire år i dén grad forstår at charmere sig ind på en kvindes sukkerbehov.

Med eftermiddagsis i maverne og sol i øjnene, besluttede vi at lave én af mine absolutte sommerfavoritter til aftensmad. Rispapirsruller! Jeg elsker, elsker, elsker dem. De kan varieres i det uendelige og er super hyggelige at sidde og lave ved bordet, som vi altså gør herhjemme, så hver kan bestemme sit eget yndlingsfyld.

Dagens favorit for mig, blev en rulle med:

Agurk

Gulerod

Peberfrugt

Avocado

Granatæblekerner

Soja- og honningstegt kylling

Syltet ingefær

Jeg siger Jer – det er virkelig nemt og virkelig, virkelig lækkert. Rispapirerne lægges i blød (enkeltvis) i koldt vand i cirka 15 sekunder, tages op, fyldes og rulles sammen til en forårsrulle. Voila!

Forberedelserne til rullerne, er det nemmeste i verden. Snittede grøntsager og lidt kødrester skåret i strimler, og så er den i vinkel – og nej, kartoflerne var ikke til rispapirsrullerne, men til min baby, som stadig er helt pjattet med den slags.

IMG_1732

Rulle, rulle, rulle så let som ingenting! Rispapirsrullerne kan forøvrigt købes for mindre end en ti’er i Søstrene Grene – bare et tip. De er lidt grovere, mindre (og mindre gennemsigtige) end de almindelige, men smager superfint!

Og som en bonus, er det megasundt. Jeg ved godt, at de fleste af Jer – jævnfør mit lille minispørgeskema HER – ikke har sådan overdrevent meget lyst til at læse om sund mad her på bloggen, og jeg lover, at det kommer heller ikke til at ske. Den opmærksomme vil nemlig have opdaget, at der i mit spørgskema ikke var en ”ja tak, jeg vil gerne læse om kost og motion, helst hele tiden”-knap. For det gider jeg slet og ret ikke skrive om. Både fordi jeg på ingen måder lever særligt forbilledligt og – måske allermest – fordi jeg simpelthen synes det er alt, alt for kedeligt. Livet er en fest og det skal helst også være en fest for Jer, at læse med her hos mig. Af og til en højråbende brokkefest, men stadig en slags fest. Oftest sprudlende med konfetti og cocktailbær i lange baner. Så altså, ingen helseblog, I promise! Men prøv lige rispairsrullerne, ik’? Og hvis nogen af jer i mellemtiden mangler de efterhånden nærmest obligatoriske billeder af mine børn, så er der – som altid – overload af dem på min instagram @cbuttenschon

God aften!

Skriv din kommentar

Kommentarer (6)

    1. Nå, opdager så lige, at hele mit dumme spørgsmål slet ikke kom med… Skal de der rispapirsruller bare spises “rå”? De skal ikke steges oder was? à la forårsruller.

      Ser lækkert ud.

  1. jeg elsker også rispapirsruller:) prøv evt. at putte en masse forskellige krydderurter i, koriander, basilikum og purløg er super godt i, gerne en blanding sammen med grøntsager osv…
    I øvrigt tak for en god og sjov blog – jeg sætter pris på de mange forsk. slags indlæg (også dem om kost)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven