mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Om verdens hurtigste morgenæg

Af og til sker det, at utilsigtede hændelser går hen og bliver de rene genistreger. Lige præcis dét, skete for mig i morges. Okay, måske er genistreg en lille bitte overdrivelse, men de damer, jeg gjorde en fantastisk opdagelse! Verdens nemmeste og hurtigste måde at tilberede de lækreste æg.

Forleden faldt jeg over en pokkers masse opskrifter på mad, tilberedt i en kop i mikroovnen. I ved, ligesom den der 5-minutters chokoladekage jeg har skrevet om HER. Virkelig nemt. Denne gang, fandt jeg også lidt sundere retter – herunder scrambled eggs, som jeg elsker på samme niveau, som jeg elsker marcipan til jul.

Det var noget med en æggemasse, som skulle varmes lidt og røres en masse, varmes lidt og røres lidt mere, en pokkers masse gange indtil den havde rette konsistens i løbet af få minutter. Easy peasy, tænkte jeg og spicede opskriften op med lidt ost og skinke. Min æggemasse kom i en kop, blev rørt rundt og kom i mikroovnen. Og så glemte jeg den. I halvandet minut, imens jeg i stedet fik børstet tænder på mine drenge og klappet en lille kage. Biiiiip! Da jeg kom hen til mikroovnen stod mine æg højt og flot op ad koppen, og så fuldstændigt færdigbagte ud. Som de altså var. Rigtig, rigtig gode, faktisk. Ikke scrambled, men gode.

Til gengæld stod jeg uden så meget som en pande at vaske op og en tid, jeg havde brugt på alt muligt andet, end at lave mad. Hold nu kæft, hvor var det nemt. Og praktisk. Og lækkert.

Altså, det er jo endnu nemmere end at lave havregrød – og det siger altså ikke så lidt, nu hvor jeg, næsten hver eneste morgen i 3½ år, har serveret havregrød, for både børn og undertegnede.

Jeg er fuldstændigt blown away over min opdagelse og jeg vil glæde mig til æg, hver eneste morgen – også når det skal gå ekstrastærkt. Igen overdriver jeg måske en smule, men altså, æg ret tit, så. Jeg håber at de også vil begejstre Jer – for I selvfølgelig også have opskriften.

IMG_1302

Verdens hurtigste morgenæg:

2 æg

½ spsk fløde

20 gram revet/skåret ost

20 gram skinkestrimler

Lidt peber

Alle ingredienserne røres sammen i et krus og sættes i mikroovnen ved højeste effekt i 1-2 minutter, indtil det hæver op. Herefter er det serveringsklar. Voila og velbekomme!

Tip: hvis nogen, som jeg, er suckers for smeltet ost, kan man, lige når det kommer ud af mikroovnen, drysse med lidt ekstra ost.

Skriv din kommentar

Kommentarer (5)

  1. Hej søde Cana. Hvorfor laver du ikke også drengenes havregrød i microovnen? Det tager max 3 minutter og ingen gryder og andet stas at vaske op 🙂
    Klem herfra!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven