mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Om kussehår i fællesbadet

I morges, da regnen silede ned og skyerne hang tungt udenfor vores vinduer, tog jeg drengene under armen og kørte i svømmehallen. Hvor jeg, trods et allerede lidt pænere maveskind end for fire uger siden, som jeg skrev om i mit forrige indlæg, iførte mig badedragt. Det er nu engang mest praktisk med et par børn under armen, at være sikker på at alt bliver på sin plads, som jeg af bitter erfaring ved, kan være svært at sørge for, iført bikini.

Svømmeturen var fantastisk. Drengene var glade og jeg pådrog mig med et smil, rollen som levende klatretårn, vandmølle og svømmeluffe. Når jeg kiggede rundt, så jeg lutter storforelskede smil, børn og forældre imellem. Jeg tror en svømmehal sådan en søndag formiddag må være højborg for forelskelse, fordi alle børn er så skide fantastiske og vi forældre er “tvunget” til at se det, for vi skal holde øje med vores børn i vandet. Ingen smartphones, kameralinser, aviser eller kaffekopper der lige skal drikkes, at gemme sig bag. Bare godt nærvær med børnene. Det er næsten magisk.
Derfor var jeg, da vi igen gik mod omklædningsrummet, gladere end et barn, som får sin allerførste candyfloss i et skolskinsfyldt Tivoli.

Ud under bruseren, et hurtigt “hej” til min sidekvinde og vaske vaske vaske – men hov, overfor os, stod en kvinde, med at par børn om anklerne, og barberede sig. Jeps, hendes tilsyneladende ubarberede ben, fik sig lige en ordentlig tur, imens jeg tænkte, at hun sør’me måtte have haft travlt derhjemme, siden hun ikke havde nået lige at ordne det hjemmefra. Stakkels kvinde. Lige indtil hun også begyndte, ufortrødent, at fjerne de lange trussekantstjavser. Hun barberede sig i skridtet, I ved, sådan med godt spredte ben, foroverbøjet og fuld hammer på skraberen, lige der under den midterste bruser i fællesbadet, med sine egne drengebørn ved sin side og mine, lige overfor.

Jeg var – og er – målløs!

Havde hun ikke haft sine børn med sig, havde jeg formentlig smidt hende en lille hentydede joke, om at vi da måtte håbe at svømmehallens afløb kunne klare sådan at få en halv islandsk sweater dynget ned over sig. Men nu var hun desværre ikke alene afsted, så jeg holdt min mund. Sammenklemt, hårdere end Kong Salomons døtres kyskhedsbælter.
Bevares, jeg har tidligere oplevet kvinder som barberer sig i fællesbadet, men det har altså været purunge kvinder, i et fitness-center, hvor børn og unge under 16 år ikke er tilladt adgang. Teenagekvinder, som formentlig endnu ikke er blevet sådan rigtigt gode til at reflektere over andre menneskers behov og ikke mindst grænser. En kategori, som damen i svømmehallen ikke på nogen måder gik ind under. Mest af alt, virkede det som om hun synes det var helt fint. Og det var det måske også. Måske er det bare mig der er snerpet, men jeg gider faktisk ikke træde rundt i andre kvinders afbarberede kussehår! Endnu mindre, gider jeg sætte min baby i det. Jeg synes det er ulækkert og uforskammet og jeg håber, at I – hvis jeg ikke er helt afsporet – vil dele indlægget, til kamp mod kropsbarbering og kussehår i badevandet, i fællesbadet. Hvis det er så vigtigt at få fjernet kropsbehåringen inden svømmeturen, så fiks det hjemmefra og lad søndag formiddag i svømmehallen være en kærlighedsfest, frem for en se-mig-jeg-er-glatbarberet-fest.

IMG_1227
Og nej, hun havde ikke trusser på, som min tegning indikerede. Jeg synes bare det virkede lidt voldsomt, at tegne en fremmed kvindes kønsorganer.

Skriv din kommentar

Kommentarer (119)

 1. Ej der står jeg simpelthen også af! Det er decideret klamt at udsætte andre for. Dertil synes jeg det er noget ret personligt, og ikke noget jeg havde lyst til at involvere andre i. Med det sagt, så er der faktisk skilt i vores svømmer med at man ikke må intim barbere i badet. Rart!

  1. Tak fordi du er enig, Henriette. Det var SÅ grænseoverskridende. Og det til trods for at jeg – om nogen – har været vant til at se på nøgne kvinder.

 2. Jeg har også engang oplevet en kvinde tømme og skylle sin diva cup under bruseren i svømmehallens omklædningsrum. Det var simpelthen en rystende oplevelse, jeg var så chokeret at jeg slet ikke vidste hvad jeg skulle gribe eller gøre i…

 3. Øøøøøøv godt det ikke var mig.
  I vores svømmehal er der et skilt hvorpå der står at alt barbering er frabedes.

 4. Åhh nej dog – jeg sidder og bliver helt flov over det på hendes vegne. Hvordan kan man få sig selv til at barbere sig midt i svømmehallens fællesbrusebad? Eeeeeww 🙁
  Egentlig kan jeg godt forstå at du ikke sagde noget – man bliver jo fuldstændig mundlam når konen svinger kosten frem og nærmest kører græsslåmaskinen hen over plænen – bvadr. Heller ikke noget jeg har lyst til at se, for så kommer jeg ikkeninden svømmehal længere. Det er da fuldstændig uhygiejnisk 🙁 Hvad sagde din ældste knægt til oplevelsen?

  1. Det var SÅ skørt! Foran hendes egne og andres børn – i dont get it. Min store dreng var nem af aflede, så han opdagede det vidst aldrig 🙂 Han var bare ellevild over at han ikke behøvede at få shampoo i håret, som jeg altså gemte til badet herhjemme, af frygt for at komme til at få verbal diarré ud over den stakkels kvinde.

 5. Ej, det er altså for mærkeligt.. og ulækkert.. jeg har vist en enkelt gang taget hårene under armene i svømmehallen – men ude på toilettet sgu da!

  Som andre nævner, er der et skilt i vores lokale svømmehal med ‘barbering forbudt’ – i det træningscenter jeg plejede at komme i (før jeg flyttede på landet og fik barn) medførte det bortvisning med barbering i badet..

 6. Dét er for underligt!!!! Og ulækkert!
  I sidste uge var jeg i svømmehallen, i DGI-byen, med min kæreste og vores lille datter på 6 måneder.
  Da vi kom ud, var min kæreste meget forarget. En mand havde siddet på bænken i fællesbadet og klippet negle! Tånegle! Som havde fløjet ud til begge sider og landet på gulvet.. Jeg var ved at kaste op, da jeg hørte det. Og nu din historie med kussehår.. AD! Fra nu af går jeg KUN i svømmehallen med badetøfler på! Så må jeg se grim og 80’er agtig ud.

 7. For hulan, jeg har fået kagen galt i halsen og hoster endnu! Det er da bare noooo gooo total! Fy føj!

 8. Det gør man ikke!
  Det er bare for ulækkert.
  Jeg syne, at det er helt ok, at der i det lokale fitnesscenter står, at man IKKE må barbere sig i badet. Jeg siger TAK

 9. Og er jeg den eneste, der er SÅ snerpet, at jeg synes det er totalt no-go at intimbarbere sig foran sine børn? Det er altså underligt i min verden!! Hold det for dig selv kvinde!!!!

 10. Fy for den da. Ad ad ad. Jeg var en gang på Roskilde festivalen. Der var hår på hele gulvet og der stod flere og intim baberede sig. Jeg var i chok og syntes det var så klamt og grænse overskridende. Men at gøre set i svømmehallen med børn er langt værre og meget meget klamt.

  1. Oh well, der er jeg alligevel så frimodig at jeg synes det er ok. Altså, på festival. Der er jo ikke så mange andre muligheder, hvis man gerne vil barberes 😀 Noget helt andet er, at jeg ikke forstår at nogen gider bøvle med den slags på en festival. First World problems!

 11. Det lyder som en meget grænseoverskridende oplevelse! I de fitnesscentre (og vist egentlig også svømmehaller?) jeg er kommet i, har der altid stået et skilt hvor (intim)barbering frabedes. Jeg har i mit stille sind moret mig lidt over dem og tænkt at der da ikke er nogen, der seriøst kunne finde på det. Now I know.

  1. Yup – det findes. Jeg ved ikke om der hænger et skilt i den pågældende svømmehal. Jeg tror måske den pågældende kvinde havde været ligeglad..

 12. Her 10 minutter efter at jeg læste indlægget er min puls stadig ikke alarmerende høj, så jeg tror, at det for mit vedkommende et er go’ til kvinden der barberede sig i fællesbadet.
  Jeg er så tilgængelig lidt mere sart når det kommer til børn der pisser i badebassinet.

  1. Ha ha, ja tis i badebassinet er sgu også klamt!!
   Det er smadderfedt at du opponerer lidt og fortæller mig at jeg måske alligevel er en smule snerpet, meeeen jeg tænker nu alligevel – særligt ovenpå de mange kommentarer om at det er ulækkert, at det er meget upassende at intimbarbere sig i en svømmehal. Det er, for de fleste, grænseoverskridende og derfor synes jeg det er komplet hensynsløst at nogen alligevel gør det.

 13. Hej Cana
  Jeg elsker simpelthen din blog, du får mig altid til at grine højt. Enten over sjove bilder eller tekst. Tak for det og dig

 14. Hvor er jeg bare SÅ meget enig med dig… Det skal slet ikke foregå offentligt!! Samtidig med jeg har fået totalt grimt billede i mit hoved

  1. Ha ha, sorry for billedet! Men tro mig, mit fastprintede billede på nethinden er altså heller ikke for kønt!

 15. Jeg var sidste år på Roskilde Festival, hvor vi valgte at tage en tur i svømmehallen for at kunne få et ordentligt bad. Der var dog ret mange andre, der havde fået samme idé, så der var temmeligt proppet og lang kø til bruserne – en blanding af festivalsgængere og almindelig gæster heriblandt mange børn. Alligevel står der tre trunter under hver deres bruser, smækker benet op (så vi andre havde FRIT udsyn) og begynder at barbere det HELE. Det var så grænseoverskridende og ubehøvlet. Dels på grund af den lange kø, og dels på grund af de relativt mange børn, der også stod der og så ret chokerede ud.
  Long story short: jeg er meget enig med dig! 😉

 16. DET var og er så upassende ,om det så er unge kvinder, eller andre aldersklasser der fjerner deres hår diverse steder. Det er da selvfølgelig noget der hører til hjemme under egen bruser, og ikke mindst eget afløb. Tænkte lige om det er en langtidseffekt af 70 ernes frigjorthed og total , at vi som kvinder gør alt overalt. Det er noget der er gået i arv fra kvinde til kvinde. Men føj utroligt at hun ikke tænker længere, og ikke mindst ikke tænker på hendes egne sønner. Der er lige sket et kiks i frigjortheden……

 17. Ha ha jeg elsker dine indlæg 🙂 Tænk, at jeg både kan blive vildt underholdt og dybt forarget på samme tid, for det gør man sgu da ikke!!!! men det er da også underholdende på samme tid, lidt ligesom Frank Hvam i Klovn, det er såååå pinligt, det han gør, men på en eller anden måde bliver det også underholdende 😉

 18. Ej altså, hvis det er SÅ vigtigt for en, hvordan man ser ud overfor en masse fremmede kvinder, så finder man sgu da tiden til det DERHJEMME!!!! Og hvis hun alligevel er ligeglad med at gøre det foran børnene, hvorfor har hun så ikke gjort det DERHJEMME?!?!
  Ej, jeg forstår slet slet ikke, hvordan man, helt ublufærdigt, kan stille sig op til skue for alt og alle :O

  1. Normale mennesker har vel ikke hang til at udstille sig selv? (udover Paradise Hotel og div. andre reality serier!)

 19. Det er altid let at brokke sig, efter man har oplevet et eller andet, det ligger nærmest som det mest narturlige her i Danmark, hvor vi ellers intet har at brokke os over. Det er muligt, at lille Amalie havde glemt noget, eller låst sig inde på badeværelset, eller, eller, og derfor kom hun for sent ud af døren, da børnene absolut ville i svømmehallen, men der skulle også nås en konfirmation bagefter, eller en tur i biffen, eller…. så kvinden simpelthen ikke havde anden udvej. Så tænker du formentlig, at hun da lige kunne springe det over, for denne ene gangs skyld, men hvis du finder behåringen omkring andre menneskers kønsdele så ubehagelig, at du væmmes ved tanken om at træde i dem, hvad tænker du så, når det går op for dig, at der er nogle der ikke barberer sig inden de bader, og alle de bakterier der befinder sig ekstra godt og varmt netop i kønsbehåringen, nu svømmer rundt der hvor dine børn bader?
  Jeg er ikke ivrig læser af din blog (No offence, men jeg er en mand…), så du behøver ikke kommentere, det er blot stof til eftertanke.

  1. Men i himlens navn, man trenger vel ikke barbere fifinetten før en går i konfirmasjon? Leggene til nøds kanskje…om en skal ha kort kjole på.

 20. I mine øjne er du bestemt ikke sippet☺ Hvad jeg ikke helt kan glemme er, at ved siden af denne dame, kunne det jo stå en anden mor med hendes 2 børn og få hendes “islandske sweater” mellem tæerne…. forskellen er bare at denne mor med børn er på vej ind og svømme…. Derfor kommer denne “sweater” med ind i bassinet, hvor der er mænd, kvinder og børn der svømmer rundt i det og måske et par børn der sluger lidt vand

 21. Personligt kan jeg ikke se det store problem med intim barbering i svømmehallens bruserum. Der findes jo faktisk stadigvæk lejligheder i KBH. som er uden bad damen kunne muligvis bo i en sådan lejlighed. På Frederiksberg har man løst dette ved at have en lille afdeling som der henvises til hvis man skal barbere sig og bruge bodyscrub.. Der er hvad jeg har oplevet inger her som føler sig intimederet….

  1. Dét er sgu da også smart! Fællesbarbering og scrub for dem, der er til den slags og “almindeligt” bad til alle andre. Det holder 100!

  2. Det tyder på, at en hel del kunne finde på at gøre det samme! Godt nok en svag opdragelse der her er tale om!

  1. du har ret, bare hår, og bare KLAMT og igen egocentreret uden sans for hvad der acceptabelt i det offentlige rum

 22. Jeg kan ikke være mere enig. Jeg er, hverken sart eller sippet. Men…… Intimbarbering hører ikke til i et offentligt baderum. Måske på Roskilde-festivallen, men ellers ikke.
  muligt at kvinden ikke har bad hjemme, men en vask det har hun……. Så kunne hun have gjort det der. Synes ikke det er ok i en svømmehal 😉

  1. Barbering under armene,kan let foregå ved en håndvask, men hvordan havde du tænkt dig at en barbering af kønsdelene skulle foregå ved selvsamme håndvask? Så skal man godt nok være smidig, eller have fundet en eller anden metode hvormed man kan få de intime dele op i håndvasken, hvis hår og barberskum/evt. creme, skal skylles grundigt af. Men du har måske erfaring med at gøre den slags i en håndvask, siden du kan udtale dig så skråsikkert om det 😉

   1. Nu har jeg boet i en lejlighed i Kbh uden bad og det kan sagtens lade sig gøre ved hjælp af håndvasken og et par vaskeklude☺

 23. Føj! Synes på ingen måde du er snerpet. Det er både ulækkert og ret grænseoverskridende for den der skal overvære ‘den islandske sweater’ lide sin død. Jeg så mig selv som dig i et kort øjeblik, da jeg læste indlægget 🙂
  Indlægget minder mig om dengang jeg gik til svømning, og kom ofte i svømnehallen. En dag efter træning kommer vi ud til fællesbadet, og opdager – til vores store forbavselse – en brugt tampon ligge i hjørnet og hygge sig. Så må man selv regne ud, hvordan sådan en fætter opfører sig i forbindelse med vand. Den dag blev det til et bad derhjemme!

 24. Føj! Synes bestemt ikke du er snerpet. Det er både ulækkert og grænseoverskridende for dem der skal kigge på, at den “islandske sweater” må lide sin død til et nok i øvrigt meget hårdtarbejdende afløb. Jeg så mig selv i dit sted et kort øjeblik, da jeg læste indlægget 🙂
  Det minder mig om dengang jeg gik til svømning og derfor kom meget i svømmehallen. En dag efter træning kommer jeg ud til fællesbadet og opdaget – til min store forskrækkelse – en brugt tampon ligge og hygge sig i hjørnet. Ja, så kan man selv regne ud, hvordan sådan en fætter ser ud, når den kommer i forbindelse med vand (AD!!!!). Behøver jeg at sige, at jeg tog bad da jeg kom hjem den dag?

  1. Hov – troede ikke den tidligere kommentar blev sendt, så jeg skrev en ny 🙂 Én kommentar burde være nok…

 25. Mest af alt lyder det som om du bare synes det er grænseoverskridende, mere end ulækkert for dig og dine børn. Men at det ikke er så lækkert og jogge rundt i kønshår, er jeg enig i! Fuldstændig

 26. Der findes ikke meget, der kan overgå sarte, selvfede og bedrevidende “speltmødre” … tænk hvis hun havde afsluttet barberingen 30 sekunder før du kom ind i baderummet, så havde du ikke haft noget at himle op over, men du havde formodentligt stået og nydt det varme vand uvidende om den skandaløse aktivitet, der just var blevet udført sammesteds. Op med næbbet og få dit et live, hvor bagateller ikke slå dig bagover … :smiley:

 27. Helt enig. Så er man bare unødigt tæt på fremmedes nøgenhed. Lidt som, når der lægges make-up i S-toget eller ammes på restauranter.

 28. Lad hende dog bare gøre det. I andre kan jo bare kigge væk. Hvad med de kvinder der absolut skal hive brysterne frem på en cafe og fodre deres små børn med mælk, det er da klammere

  1. Henrik, det mener du vitterligt ikke?
   Så du mener, at få stukket svesken op i roen er mere naturligt end amning?

 29. Ad ad! Du er ikke spor snerpet! Det er da SÅ ulækkert at have andres afbarberede hår at træde rundt i inde i badet! Og også super klamt for dem der skal gøre rent at fjerne kussehår fra afløbet! Bvadr! Den slags holder man altså i sin egen bruser! Der er en grund til, at der i fx fitness og mange svømmehaller netop hænger store skilte om, at barbering er forbudt i badet! Og det kan da på INGEN måde sammenlignes med amning offentligt. De to ting er da så vidt forskellige som de overhoved kan være!! Intimbarbering er altså ikke en menneskeret, det er det til gengæld at ens baby får mad. Synes helt ærligt folk der skriver sådan bør tage et reality check i stedet for at skyde med skældsord som bedrevidende og speltmor. Pyha en grim retorik til et ellers sobert skrevet indlæg.

  1. Du har ret, Julie. Jeg tror – som jeg skriver i indlægget – simpelthen at kvinde selv mente det var helt fint. Og det var det måske også, troede jeg – som jeg også skriver i indlægget. Jeg anede ikke om det “bare” var mig, der var sippet. Nu, efter de mange, mange kommentarer, kan jeg forstå, at det var jeg måske ikke 🙂

   1. Jeg tror sørme også du skal konkludere at du bestemt er sippet. I sær i forhold til ikke at sige noget. Og du er sippet i forhold til at du sletter alle kommentarer der ikke passer dig. Og det er at være sippet.

    1. Bodil du er vist lidt forskruet? eller også var det måske dig der benyttede badet til hvad det IKKE er beregnet til? Det næste er måske, at du mener at skulle på toilet er naturligt og det derfor kan foregå i badet?

 30. Jeg er nødt til lige at kommentere igen, for for mig er issuet ikke dét, at man vader rundt i hendes hår – det tror jeg ærlig talt ikke jeg ville skænke en tanke – det gør jeg ikke derhjemme, så hvorfor der? Come on, vi taber jo alle hår konstant, fra hoved, røv, arme, ben – you name it!
  For mig er “problemet” hele scenariet. Jeg tror ærlig talt ikke jeg ville hæve øjenbrynene, hvis det var foregået som på tegningen. Hvis det bare havde været kanten hun hurtigt havde trimmet. Men så vidt jeg læser, så har man jo nærmest været helt med oppe i hendes fødselkanal, og det synes jeg sgu er liiige tæt nok på.
  Bortset fra det, så er der jo selvfølgelig en helt naturlig forklaring på situationen – hun har jo ikke gjort det for at støde nogen, for det gør de færreste da heldigvis (altså træder andre over tæerne bevidst). Hun har jo ikke set noget galt i det hun gjorde, og får hun ikke noget at vide, hvor skulle hun så vide det fra (sådan groft sagt)? Jeg har fx engang klippet (finger)negle foran nogle andre i en stue. Det havde jeg alle dage gjort. Men det fandt de meget ulækkert, og mente det hørte badeværelset til. Jeg havde aldrig skænket det en tanke, at det skulle være ulækkert, for det var sådan vi gjorde, hvor jeg kommer fra.
  Buttom line; folk gør som udgangspunkt ikke noget for at genere andre, og får man ikke noget at vide, hvor skal man så vide det fra!

 31. I en kultur hvor børn vokser op og rent faktisk ikke er klar over at mor og andre mennesker naturligt har hår diverse steder, synes jeg det er befriende at høre om en kvinde der ikke fjerner hår i al hemmelighed.
  Men jeg håber hun samlede hårene sammen og smed dem i skraldespanden, den slags er ikke godt for afløbet.

 32. hej.

  Jeg spørger dig lige ud: Er det ikke sådan at alle jer progressive blog kvinder har div aftaler med alle mulige firmaer?

  Jeg har den skønneste kone, men hun er ked af sine efter fødselsstrækmærker. Du nævner et produkt, som du lovpriser som måske kan fjerne lidt af den bedrifter fløjel som ligger hen over den før så stramme mavse.
  Jeg spørger dig lige ud: Er det ikke sådan at alle jer progressive blog kvinder har div aftaler med alle mulige firmaer? Så nævner i lige produktet, eller skriver rosende om det og bling, bling der er lidt mønt i kassen.

  Dur det, det der strækmærke rulledimscreme? Eller er du (helt forståeligt) blevet betalt for at skrive om det?

  Ps. Rigtig mange mænd barberer boller, armhuler og revner og sprækker, men jeg har aldrig set det ske i en svømmehal – hvis jeg havde ville jeg sgu også bede ham om at gøre det der hjemme. Og hår på kvinder kan altså være pænt frækt, hvis det er trimmet og ikke fletninger langt. God dag

  1. Kære Jens,

   Du har fuldstændigt ret. Jeg bliver af og til betalt for at skrive om et produkt, som det også er tilfældet med ovenstående. MEN, jeg bestemmer fuldstændigt selv, hvad jeg vil skrive, så hvis noget ikke virker, så er det selvfølgelig det jeg skriver.
   Produktet HAR gjort mine strækmærker pænere, men huden er stadig ret løs og de er selvfølgelig ikke væk. Om det virker i højere eller lavere grad hos din kone, kan jeg selvfølgelig ikke vide noget om, men hvis det var mig, ville jeg gerne smide de 860 kroner (som det koster med rabatkoden i indlægget) efter det, i håbet – og troen – om at det virkede, hvis jeg vidste, hvad jeg ved nu.

   God aften til jer – og pøj pøj til din kone. jeg er sikker på, at hun er smuk uanset hvad.

 33. Hejsa,
  I den svømmehal jeg kommer (Korsør), er det forbudt med intimbarbering i badet – heldigvis , men egentlig ganske tankevækkende, at man er nødt til at lave regler om den slags 🙂
  Men jeg synes, at du skal kontakte bademesteren og foreslå det samme.

  I Korsør svømmehal er der stor respekt for, at man skal være venlig (også når man svømmer baner, og VASKE sig, før man går ind i svømmeområdet. Og det bliver overholdt, dels fordi folk har meget selvdiciplin, men også fordi både bademester og personale ikke har noget imod at tage en konflik up front, hvis der er nogle, der har glemt almindelig høflighed og renlighed :-).

 34. Har aldrig selv intimbarberet mig i svømmehallen, men jeg ser absolut intet problem i det. Hvis du eller dine børn ser et problem, kan det evt. løses ved at I kigger på noget andet.

  1. Hvis du synes det er i orden at intimbarbere dig i en svømmehal, så har du ikke respekt for andre mennesker – det er klamt – men det er jo heller ikke dig som skal gøre riste rene. En svømmehal er til at svømme i – ikke til at alt mulig andet privat.

  2. Det gjorde vi heldigvis også. havde det været et himmelråbende problem for mig i situationen, havde jeg selvfølgelig sagt noget – eller adviseret en bademester 🙂
   I retrospekt, synes jeg dog alligevel at det var tilpas underligt – og for mig grænseoverskridende – til at jeg ville skrive om det – som jeg dagligt gør med hvad jeg oplever – på bloggen 🙂

 35. Som præstedatter kan jeg kun sige: Hvis dit øje forarger dig så riv det ud.;-)
  Må håbe for dig at kvinden rent faktisk havde et hjem at barbere sig i.Vær ikke så forskrækket over noget som vi alle har. De bedste hilsner Miriam

  1. Det er da ikke et spørgsmål om hvad vi alle har.. men om vi andre gider have det flashed lige op i krydderen..

  2. Du har så ret Miriam. Der er en masse forskrækkelse tilstede her. Og ja, mon ikke der findes større problemer. Tak for din kommentar.

   1. Jo, selvfølgelig gør der det. dette var en skildring af en hverdagshændelse. En lille, sjov, men også – for mange – en smule sindsoprivende anekdote. Intet andet. Til gengæld fik det gang i en god debat og mit bud er, at der går længe, før nogen behøver forarges over afbarberede kussehår i svømmehallen igen 🙂

 36. Her har jeg da fundet #1 grund til IKKE at skulle have børn, før jeg har råd til egen pool: Svømmehaller fyldt med hår, tis, afklippede negle and what not. Adrw!
  Jeg kan godt se at denne kvinde kan have haft sine grunde, men om ikke andet må det da kunne klares fra en håndvask bag en lukket dør i selvsamme svømmehal! Og om hendes egne børn så skal med derud, må hun selv styre.

  1. Men som andre også skriver: jeg tænker, at man burde give kvinden et hint, så hun var opmærksom på, at andre bliver stødt. Det er ikke let at tage hensyn, hvis man ikke er opmærksom på, hvad der skal til 🙂

  2. Tror nu nok, der er både tis og what not i svømmehallen, selvom du ikke har børn 😉 Bare lige for at sige, at du altså ikke må lade dét være grund til ikke at få børn 😉

 37. Nå, det er da sjovt, som en kommentar jeg skrev om Cana igår den 27.april lidt i kl 21 blev slettet.

  Jeg syntes ellers selv den var sober nok, men hun følte sig åbenbart ramt af den, ellers ville hun vel ikke slette den?

  Skrev bare, det var fint nok, at hun er blogger, men at hvis det generede hende så meget med den intim barbering, hvorfor sagde hun så intet til den pågældende kvinde? Istedet brugte hun som undskyldning, hun havde sine børn med sig, og at den anden kvinde også havde nogle børn med sig, hvorved Cana ikke siger noget. Til gengæld styrter hun hjem og hænger kvinden ud i offentlige medier, dvs. på sin blog i dette tilfælde. Så fremfor på en stille og rolig og evt. sober måde at gøre den pågældende kvinde opmærksom på at man er generet af hendes opførsel, så styrter Cana hjem og begynder at taste løs, og udstiller kvinden. Enten burde hun have sagt noget til hende, eller have holdt sin mund (som hun jo gjorde) og bare bidt det i sig, evt. diskuteret det privat, men da ikke hænge en ud på den måde. Det minder for meget om den tendens, der også er på facebook, hvor folk intet siger i diverse situationer, men så snart de får en computer foran sig, skal de begynde at hamre i tasterne, så dem, de har set sig sure på kan blive hængt ud i de sociale/offentlige medier, uden mulighed for at forsvare sig.

  Så stillede jeg et spørgsmål til Cana om, hvordan hun selv ville have det, hvis hun opførte sig på en måde, som stødte andre, der intet sagde, men så snart muligheden bød sig, hængte hende ud i alle mulige sociale medier, blogs, mv.?

  Men åbenbart har mit indlæg været stødende for hende (ovenstående rummer i store træk indlægget), for så vidt jeg kan se, er det blevet slettet siden igår den 27.april 2015., eller også er det fordi, jeg ikke er enig med hendes måde at håndtere tingene på?

  1. Kære Karen,
   Ja, jeg slettede din kommentar, fordi den på mange måder stødte mig. Jeg sletter meget, meget sjældent kommentarer og alle slags meninger – også dem jeg er uenige i – er velkomne, så længe de er sobre og ikke tilsviner mig eller andre, som har skrevet kommentarer. Du skrev blandt andet at jeg “høstede billige point” og jeg følte at du – ligesom i ovenstående – nedgjorde mig. Du sluttede af med at skrive, at du ikke er fast læser og at du, efter dette, bestemt heller ikke havde tænkt dig at blive det, så det undrer mig virkelig at du alligevel vender tilbage.
   Når det så er sagt, så synes jeg på ingen måder din kritik er berettiget. Jeg hænger ikke nogen ud. Jeg beskriver ikke kvinden som andet end en (tilfældig) kvinde som intimbarberede sig i en svømmehal. Det kunne jeg selvfølgelig ikke drømme om. Jeg skriver sågar ikke engang hvor i landet vi befandt os, så de eneste der ved hvem den pågældende kvinde er, er hende selv, mig og de øvrige tilstedeværende. For alle andre, er hun fuldstændigt anonym.
   Derudover så synes jeg det er meget, meget provokerende af dig at du på denne måde forsøger at skabe dårlig stemning på min blog, som forøvrigt ellers altid har en god tone og jeg vil fremadrettet venligst frabede mig dette. Husk på, at jeg i sidste ende bestemmer over bloggen og dens fulde indhold. Herunder også kommentarerne, som jeg, hvis de er spydige som dine, vil slette.
   God aften til dig, Karen. Jeg håber du har nydt din lille svinggerning på bloggen her og at du forøvrigt har et dejligt og indholdsrigt liv med gode mennesker omkring dig.
   /Cana

   1. Karens kommentar var faktisk rigtig relevant. Det var faktisk meget sigende at du intet sagde til kvinden. Men farer hjem og hidser dig op. Det er sørme også lige til at give sig selv stress på sigt. I stedet for at deale med problemerne når de er der. I stedet for at bære dem rundt flere dage efter.

   2. Man hænger vel ikke nogen ud så længe vedkommende ikke nævnes ved navn eller anden genkendelig beskrivelse. Det var vel ment som et eksempel i en debat om, hvad man kan tillade sig i det offentlige rum. Go Cana 🙂

  2. Ja, Cana slettede også min kommentar. Sikke et chok hun får den dag hun opdager at verden skal man forholde sig til.

  3. Hejsa,
   1. Det ville da være helt vildt upædagogisk overfor børnene at sige noget til moren i deres påhør!! Hvad i alverden tænker du på??? Jeg kunne da aldrig finde på at sige noget til en person om den slags, hvis personen havde sine børn med.
   2. Specielt kvinder bliver utrolig fornærmede, hvis man påpeger et eller andet som går dem imod.
   3. jeg kan ikke se, at bloggeren skal opdrage på en voksen kvinde som burde vide bedre.. det må være svømmehallens personale som gør opmærksom på den slags.
   4. Bloggeren HÆNGER IKKE NOGEN UD PÅ DE SOCIALE MEDIER.. det er ikke muligt såfremt der ikke er hverken navn eller billede af personen, så det er noget vrøvl at skrive.

 38. Du har også slettet min kommentar. Jeg er 53 år. Har to børn. Og været i gennem en del. SÅ jeg er en som rigtig mange meget gerne lytter til. Men du er jo ligepræcis et godt eksempel på et menneske som sletter alt had der ikke lige passer ind i dit humør. Du har godt nok meget at lære. Jeg synes faktisk det må være meget pinligt for dig at du ikke tør lade kommentarer stå blot fordi de holdningsmæssigt ikke passer dig. Det er jo også lige i tråd med at du ikke ville noget til kvinden; men farer hjem for at sige lige hvad du mener. Tage snakken hvor den var relevant, nej. Du skal sandelig nok for travlt med intra og andre forældre når dit barn blvier ældre. Jeg vil herefter aldrig tage dig alvorligt.

  1. Kære Bodil,
   Jeg har ikke slettet nogen kommentar fra dig. De tre kommentarer jeg i løbet af bloggens levetid har fjernet, har jeg stadig liggende på egen server, og der er altså ingen fra dig, så måske er den ikke kommet korrekt afsted.
   Når du læser kommentarfeltet, som jeg har indtryk af, at du allerede har været i gang med, vil du opdage at flere er uenige med mig, hvilket jeg synes er helt, helt fint. Jeg har dog grænser for, hvad jeg vil finde mig i. Alle bedes være sobre og ordentlige i tonen og ikke komme med hverken spydige eller nedværdigende kommentarer rettet mod mig, eller andre som kommenterer på bloggen. Såfremt de er det, sletter jeg dem. Og altså, som jeg skriver ovenfor er dette sket tre gange siden jeg startede bloggen sidste år.
   Din kommentar herover, vil jeg i løbet af i dag slette, fordi du udtaler dig negativt om mig i henseender, som på ingen måder hører nogle steder henne. Faktisk, vil jeg gå så vidt som til at sige, at jeg undres over, at en livsklog kvinde som du, virkelig føler behov for at nedgøre mig.
   Måske burde jeg have sagt noget til kvinden i den pågældende situation, men jeg lod være. Jeg tror stadig det var det rigtige for mig at gøre, fordi jeg – som jeg skriver i mit indlæg – faktisk var i tvivl om min forargelse var berettiget – det kan jeg, igennem de mange, mange kommentarer nu se, at den nu nok alligevel var, fordi langt de fleste er enige i, at barbering generelt ikke bør foregå i fællesbadet.
   En anden gang, vil jeg derfor med lidt større balast og erfaring måske håndtere situationen anderledes. Vi skal alle lære så længe vi lever – jeg skal, i hvert fald.
   God dag til dig, Bodil. Jeg håber du har et dejligt liv, med gode mennesker omkring dig. Det fortjener alle.

   1. Kære Cana – jeg forstår dig 100 % og havde heller ikke sagt noget til den “kønshårsbarberende kvinde” – for hvordan siger man lige det på en pæn måde?!?.
    Er det :” når du vælger at barbere din kønsbehåring i fællesbadet, og vise din vagina med mere til mine drenge, så føler jeg et ubehag? Nej vel – jeg synes at det er godt, at du kan skabe en debat, og hvis der er nogen som ikke kan holde ud, at du sletter deres kommentarer, fordi DU føler at de er nedværdigende, ja så er mit budskab til dem, at så må de følge en anden blog. Jeg nyder at læse din blog, og synes at du beskriver dine oplevelser på en meget humoristisk måde. Det er din blog – dine regler…

 39. Jep, barbering i offentlige bade er uappetitligt, og iøvrigt også forbudt.
  Men hvorfor er kussehår klammere end andre slags hår? Jeg går ud fra der var rent dernede før hun begyndte..

  Man kan nok ikke undgå hår i et fællesbad. Der ligger nok også ca 10kg hovedhår på gulvet/i afløbet, svedigt, fedtet og fuld af skæl.

 40. Jep, barbering i offentlige bade er uappetitligt, og iøvrigt også forbudt.
  Men hvorfor er kussehår klammere end andre slags hår? Jeg går ud fra der var rent dernede før hun begyndte..

  Man kan nok ikke undgå hår i et fællesbad. Der ligger nok også ca 10kg hovedhår på gulvet/i afløbet, svedigt, fedtet og fyldt med skæl.

  1. Det er ikke kussehårene der er klamme, men måske er det en anelse irriterende, at man absolut får smidt hendes underliv lige i hovedet. Det er sgu ikke derfor jeg kommer i svømmehallen.. så kan hun jo gå i swingerklub 🙂 🙂

 41. Jeg forstår ikke, hvorfor du ikke kom med en høflig bemærkning omkring det, hvis det generede dig så meget. Man kan sagtens komme med venlige bemærkninger, uden at være belærende/opdragende m.v. som en andre måske mener man er, hvis man påpeger nogle ting. Eller du kunne have brugt en humoristisk indgangsvinkel, med udgangspunkt i dit arbejde. F.eks lidt á la: “du må meget undskylde, hvis jeg kigger, men jeg arbejder til daglig som jordemoder, og har set mange vaginaer i den forbindelse, men jeg synes din ser helt exceptionel ud…” selvfølgelig skal det siges med et smil og glimt i øjet :grinning: men det virker som om, at humor er noget,der er ved at forsvinde, og bonerthed ved at vinde indpas, hvilket er en skam, i et land med en befolkning, der ellers bryster sig af at være frisindet.

  Havde kvinde så reageret vredt eller uforskammet, så ville det have været hendes problem, som jeg ser det, og i så tilfælde ville det mest rigtige have været at henvende sig til bademesteren med sine klager over den anden og hendes utilstedelige reaktion på en evt.høflig eller humoristisk henvendelse. Du må have en god dag :smiley:

 42. Bonerthed betyder indskrænket eller snæversynet. Det kan man vel ikke ligefrem kalde en person, når hun undrer sig over, at en anden person viser sin skede lige op i ens synsfelt i en svømmehal.
  Men hvis det havde været i kvindelejr så fred med det – det handler meget om de omgivelser man er i.

 43. Jamen jeg er da fuldstændig paf!!!
  Jeg forstår da slet ik hvordan man kan få sig til at gøre sådan noget. Det er jo direkte vammelt! 🙁
  Som en anden skrev i kommentaren, så har børnene jo ik ligefrem bedt om at være tilskuer til det scenarie – og heller ik engang derhjemme!
  Kan slet ik forstå at det overhovedet er nødvendigt at sætte et skilt op, med at det er forbudt. Det er da almindelig opdragelse at det foregår HJEMME under bruseren.
  Ligesom dig, ville jeg nok heller ik selv have sagt noget, det er man nok for målløs til….
  Men tak fordi du på denne måde bringer emnet på banen – så kan man da håbe at der er nogle der tænker sig om…. 🙂

 44. Jeg elsker hvordan folk synes du er snerpet fordi du ikke gider se på hendes fjami. Ret forkert uddannelsesvalg at være jordemoder, hvis man ikke kan lide at se andre kvinder mellem benene 😀 Og jeg er SÅ enig! Nej tak til intimbarbering i plenum. Og jeg er jdm.stud og bestemt heller ikke bleg for at se damers huha. Der skal bare helst være nogen på vej ud af den 🙂

 45. Har været erhvervslivredder i en del år nu og kan fortælle dig at der sker meget værre ting end det i svømmehallerne,, men ja det er satme for klamt,,
  I svømmehaller hvor der kommer mange personager fra andre lande, har man generelt problemer med folks hygiejne, de bader ikke ordentligt, tænk på at en der ikke bader tilstrækkeligt sviner lige så meget som 40-50 mennesker, der har badet som man skal.
  Osv..

  1. Nu er jeg også kommet i svømmehaller i mange år.. der hvor jeg er kommet, er der ikke kommet mange personer fra andre lande, men til gengæld har jeg oplevet en del danskere, som ikke vaskede sig – og når man bemærkede det – fik man et meget uhøvisk svar. Kvinder som vader ind i svømmehallen med tørt hår og make-up. I en god svømmehal bliver de sendt direkte retur til baderummet, men mange livreddere – desværre – er konfliksky.

 46. Jeg ved godt det er et gammelt indlæg, men nu linkede du lige til det.

  Er vildt overrasket over at nogen gør det. Ikke så meget fordi det ville gøre mig noget, men i den svømmehal hvor vi kommer er der et skilt i fællesbadet om at barbering er forbudt – jeg tænker netop at det er fordi det stopper afløbene. Jeg gik ud fra det var almindelig sund fornuft, men man lærer noget nyt hver dag 😉

 47. Vi har ikke noget bad. Eller altså.. Vi har et derhjemme, men omtrent halvdelen af året bor vi i vores kolonihave.
  Til dagligt står den på etagevask, men to gange om ugen finder vi vej til den lokale svømmehal. Der kan vi så varetage den mere grundige rengøring, hårvask og barbering.

  I vores svømmehal må man gerne barbere sig. Ben, arme, hage osv.. blot ikke kønnet.
  Jeg tror nu ikke det har noget med afløbet at gøre, heller ikke hygiejnen, da de fleste jeg har set med en skraber først gør det efter svømmeturen. Det må være begrænset hvor uhygiejniske hår er efter en tur i klohr.
  Det jeg tror er årsagen, er derimod præcis det du giver udtryk for. Hensynet til andre.

  Jeg barberer alverdens ting, også i svømmeren, men ikke mit køn. For det er da grænseoverskridende at se en fremmed hive ud i sagerne og tjekke om alt nu er som det skal være… Ja faktisk nok også grænseoverskridende hvis det er en man kender..

 48. Øv! Jeg oplevede lidt det samme på festival, og jeg ved godt det ikke helt er det samme, for der har man trods alt kun dét sted at barbere sig, og jeg var da også selv i gang med ben og under arme, men det er altså stadig grænseoverskridende at dele bad med et menneske der barberer sit skridt! Og så er det jo ikke alle der har bad, eller nogen står uden bad i en periode eller hvad ved jeg, men så må man altså se om man ikke kan finde en anden løsning, for det er virkelig øv gjort af dem, synes jeg. Du er IKKE snerpet i min optik!

 49. Jeg var med min dreng i svømmehallen, han var nok 4-5 år. Da en kvinde os står og barber sig over det hele. Han havde Brugsen ved siden af hende og han kigge på hende da hn barber ben.. ham kigger over på mig og spørger hvad hun laver.. jeg bliver helt stille og ved ikk hva jeg skal sige.. hun taget noget a hendes barber skum og putter det på hans mave eller næse kan jeg ikk huske, hun svare at hun bare barber sig og smiler til ham..
  var så tæt på og sige at det ikke var iorden og gøre det i et fælles bad i svømmehallen..

 50. Ej hvor langt ude. Jeg må godt nok indrømme at jeg havde nu nok sagt noget til hende, selvom der var børn omkring. Bvadr. Uforskammet.

 51. Jeg troede helt bestemt at sådan noget var forbudt.
  Det er da simpelt hen ikke noget man gør, foran andre!
  Hvad filan bilder hun sig ind…
  Jeg tager hatten af Cana, jeg havde sgu nok ikke kunne holde mund :p

 52. Ja Ja, det får mig til at tænke nogle år tilbage ! Jeg skulle i bad på en campingplads og i et hjørne i kabinen lå noget der lignede en død rotte, men ved nærmere eftersyn viste det sig at være kussehår, som 2 gæster havde afleveret lige inden jeg skulle i bad. Jeg ringede til lejrchefen og sagde at, der lå en død vandrotte i baderummet ! Han blev helt febrilsk, så jeg gik hurtigt til bekendelse og fik fortalt, at det var 2 zigøjnerkvinder der havde barberet fjams “ det var sgu en ordentlig tot” !

 53. Ja, du er vanvittigt snerpet. Kropsbehåring er fuldstændig naturligt og ikke noget, man skal skamme sig over. Badet er ikke indrettet som dit personlige udstillingsvindue. Det er derimod et sted, hvor man får styr på hygiejnen og rettet hårene til. Den kropsforskrækkede puritanisme, som USA har sendt ind over landet, er en modbydelig udvikling, som vi alle skal kæmpe imod!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven