mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Om at lære vores børn at blive ikke-mobbere og en sponsoreret video

IMG_0214
Skal vi være venner? Så simpelt kan det gøres, at engagere sig et andet menneske. Jeg vil i hvert fald altid sige jatak.

Et indlæg lavet i samarbejde med Børns Vilkår og TrygFonden

Vi kender det allesammen. Mobning. Når et barn – eller for den sags skyld en voksen – holdes udenfor selskabet. Det selskab, som den mobbede så gerne bare vil være en del af. Det foregår hver eneste dag og ingen kan vide, hvem den næste der står for tur, er. Tænk, hvis det var vores barn.

Det ville være en kæmpe sorg for mig, hvis et af mine børn blev mobbeoffer. Et traume, som for mange kan fortsætte langt ind i voksenlivet. Tilknytningsbesvær og parader på højkant. Tænk hvis det skulle overgå et af mine børn. Eller tænk, hvis et af mine børn skulle påføre andre børn den smerte. Fandeme nej om jeg vil lade det ske. Vi SKAL lære vores børn at være empatiske små individer, som formår at sætte sig i andres sted. Vi SKAL lære vores børn at alle mennesker er lige. Ligeværdige.

For noget tid siden skrev en af mine dygtige – og meget sjove – bloggerkollegaer, Lillemor HER om en pige, som blev holdt udenfor en fødselsdagsfest for klassen. Hun blev ikke inviteret. Den slags er altså noget, der for alvor kan sætte mit pis i kog. Kom ind i kampen forældre! Det er vores ansvar. Videoen her nedenfor siger det ret fint, synes jeg.

Børns Vilkår har, blandt en hel masse andet, udarbejdet disse 10 bud for at forebygge mobning. Jeg synes de emmer af sund fornuft og ordentlighed. For det er i virkeligheden det, det handler om. Vi skal være ordentlige og lære vores børn, at være det samme.

#1 Tal pænt om de andre børn, forældre og lærere i dit barns påhør.

#2 Prioritér at deltage i klassearrangementer. Vær opmærksom på at opsøge forældre, du ellers ikke plejer at tale med.

#3 Tilbyd din hjælp, hvis nogle børn har svært ved at deltage i klassearrangementer på grund af praktiske omstændigheder.

#4 Støt dit barn i at lege med forskellige klassekammerater. Det kan betale sig at gøre en ekstra indsats for at få legeaftaler med dem, man ikke ’plejer’ at lege med. Giv klassekammeraters invitationer til fødselsdage og legeaftaler høj prioritet.

#5 Lær alle børnenes navne at kende. Også dem, der ikke naturligt kommer i jeres hjem. Brug evt. klassebilledet til en snak med dit barn om, hvem barnet går i klasse med. Hjælp dit barn med at finde de positive egenskaber hos de andre børn.

#6 Spørg til, hvad der er sket, hvis dit barn er ked af noget. Anerkend dit barns følelser, men hjælp også ham eller hende til at tænke over, om andre børn kunne have oplevet tingene på en anden måde. 

#7 Vær nysgerrig og anerkendende over for andre forældres holdninger – også selvom du ikke er enig.

#8 Vis interesse i dit barns digitale liv. Reagér, hvis du oplever, at tonen og omgangsformen er hård og kan gøre nogen kede af det.

#9 Opmuntr dit barn til at sige fra, hvis en klassekammerat bliver dårligt behandlet. Man kan både trøste, ’sige fra’ eller og få hjælp af en voksen.

#10 Reagér, hvis du bliver bekymret for et barns trivsel. Du kan tage kontakt til de pågældende forældre og/eller drøfte situationen med læreren.

Med det sagt, håber jeg at I alle vil få en pissedejlig lørdag, sammen med dem I allerbedst kan lide. Det fortjener I sgu.

Skriv din kommentar

Kommentarer (1)

  1. Jeg er meget enig med dig! Det er et virkelig, virkelig vigtigt emne at tage op. Jeg var selv mobbeoffer gennem hele folkeskolen, og det påvirker mig stadigvæk langt mere, end jeg ønsker, så anti-mobning er virkelig én af mine mærkesager!

    Jeg ved ikke, om det er mig eller min computer den er gal med, men jeg kan ikke finde videoen?

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven