mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Børnecitater – om kroppen

Shizzle for the bizzle, hvor har jeg fået mega-mange skønne citater fra alle jeres bedårende, seje, kloge og sjove børn! Enormt mange børn er optagede af kroppen – i særlig grad kroppens ædlere attributter (og bussemænd), lader det til. Derfor har jeg her samlet de allerbedste børnecitater, som vedrører kroppen i dette indlæg, som altså både byder på lidt for lange bryster, bussemænd og nogle virkelig, virkelig pinlige episoder. Det er ret morsomt og mest af alt pissesødt, synes jeg.

Børnecitater – mest om kroppen:

Min 4-årige søn til sin far efter at have gjort en stor opdagelse: “Far! Bussemænd fra ørerne er lidt stærkere….”


“Man må ikke sige for satan” siger min dreng en dag og ser eftertænksom ud. ”Jo vent, hvis der en dag kravler tissemyrer på ens tissemand, SÅ må man godt sige for satan da også!”


Min dreng på 3,5 år, betragter mig mens jeg skifter hans lillesøster. Vi har mange gange haft snakken om, at han har en tissemand ligesom far og at lillesøster har en tissekone, fordi hun er en pige – ligesom mor. Endnu engang siger han: “Mor, er det ikke også rigtigt, at jeg har en tissemand og lillesøster har en tissekone?”Jo“, bekræfter jeg. “Men mor, er lillesøsters tissemand så blevet klippet af?”


Åh… Avavav. AV!”
“Hvad sker der, skat?”
“Det er mit øje! Jeg kom til at bide mig i det!”


Vi sad og spiste aftensmad, og vi talte om dagens oplevelser. Pludselig kiggede min datter på syv år på sin papfar og sagde: “Har du egentlig haft afføring i dag?”


Da jeg fandt ud af, jeg ventede en pige, tog jeg beslutningen om, at jeg aldrig ville være selvkritisk omkring min krop foran hende. En dag sidder vi og taler om badetøj. Hun spørger mig, hvorfor jeg ikke bruger bikini, og jeg skal lige til at svare hende, at det er jeg da ALT for tyk til, men jeg kommer så i tanke om min beslutning. Jeg forsøger derfor at forklare hende, at det synes jeg ikke om, og at jeg har det bedre i en badedragt. Hun bliver lidt stille, og jeg tænker, at den er hjemme. Hun kigger pludselig med stor alvor på mig og spørger: “Er det i virkeligheden fordi dine bryster er blevet så lange?!


Jeg og min 2,5 årige datter går til svømning hver lørdag formiddag. Der er en mandlig instruktør på holdet. Min datter er en smule optaget af sine kønsdele – både egne og mors og fars. Da vi tager tøjet af i omklædningen den dag, der sætter hun sig med det samme ned på gulvet og spreder benene og studerer sin tissekone. Jeg forklarer hende, at det skal man helst gøre når man er alene. Da jeg tager tøjet af, vil hun også gerne både pille ved og kigge på min. Jeg forsøger at aflede hende igen og sige pænt – uden at gøre hende flov over det – at man helst ikke skal pille i andres tissekoner. Hun er dog åbenbart meget imponeret over mine ædlere dele. Hun hviner med fryd i stemmen: “Ih mor, men du har bare sådan en fin tissekone” til morskab for mange damer i omklædningen. Da vi så kommer ind i svømmehallen og instruktøren hilser på os, kvitterer hun med at udbryde: “Det her er min mor og hun har bare sådan en fin lille tissekone“. Den unge mandlige instruktør fik vist mere røde kinder end mig.


”Sikke en snotnæse du har, skat. Jeg henter lige noget papir” Jeg rejser mig og efter 10 sekunder råber min søn: “MOAR?! Det behøver du ikke. Jeg har spist det!”


”Jeg har så ondt i halsen! Jeg tror jeg har brækket spiserøret.”


Min dreng, på nu 18 år, var, da han var ca 2.5 år gammel, med mig i bad, som så mange gange før.
Denne gang, stod han længe, og kiggede skiftevis op på mig og ned af sig selv. Efter laaang tid, hvor jeg kunne se, at tankerne kværnede rundt i hovedet på ham, udbrød han, meget bekymret:
”Mor, din tissemand er faldet af!”


Min datter på 3 år, trækker ud i halshullet på min nat t-shirt og kigger ned på brysterne, hvorefter hun med overrasket mine siger: “Ej, hvor er de langt væk!”


”Nå, skal du ikke have sådan en flot mave som far, med mange muskler?” Den lille fyr siger: ”Neej jeg vil have en bjørnemave ligesom farfar – og gule tænder”


Under et barselsbesøg hvor jeg netop sad og ammede, spurgte min venindes 3-årige søn: “Kommer der så mælk ud af brysterne?” ”Ja” siger vi i kor. “Kommer der så også kakaomælk ud af brysterne?” “Nej” griner vi højt. Den 3-åriges far siger kækt: “Hvis hun hopper bliver det til skummetmælk” hvortil drengen, med stor alvor i stemmen, svarer: “Far nej, hun kan da ikke hoppe. Hun er da alt for tyk!” 


En dag ser jeg vores treårige datter, stå og lure ind på badeværelset hvor hendes far er i bad. ”Hvad laver du?” spørger jeg ”Shh jeg ser at far er i bad” svarer hun ”… Men det har du da set før?” ”Jamen jeg skal se om far har taget tissemanden med i bad”


Jeg spørger en lille fyr i børnehaven om han tror det er en pigebaby eller en drengebaby der er i hans mors mave hvortil han svarer “Jeg ved det ikke, jeg så det ikke da den kom derind


Mooar, har du egentlig knogler i brysterne?”Nej” svarer jeg lidt forundret. “Jamen er det så derfor de hænger så meget?” 


Min lillesøster spurgte meget omsorgsfuldt, i en alder af 8, min svigerinde om hun mon havde ondt i skeden.


Min niece på 7 år vil have slik kort før aftensmaden. Hendes mor siger nej og pigen plager i fortsat. Jeg siger ”det heller ikke sundt med alt det slik. Man bliver alt for tyk af det” hvorefter hun kigger på mig med store forundrede øjne og siger ”så må du godt nok have spist meget slik


Min 4-årige søn kom en dag ud på badeværelset mens jeg tissede. Han blev ret forbavset over at se mit bind og spurgte hvorfor jeg blødte. Jeg forklarede ham at det var helt naturligt og ikke farligt osv. Et par dage senere da jeg kommer og henter ham i børnehaven står to mødre og snakker om vind og vejr. Min dreng går hen til de to kvinder, kigger op på dem og siger med helt klar stemme, så alle forældre i garderoben kan høre det: “Min mor bløder fra dilleren!”

__________

Hvis du ikke fik læst den forrige, store omgang børnecitater, kan du finde dem lige HER – jeg var helt kvæstet af grin og nogle af “de lumre”. Men jeg er selvfølgelig også en smålummer sønderjyde med hang til pik-og-patter-og-fald-på-halen-humor.

Skriv din kommentar

Kommentarer (15)

 1. De er så skønne de små ☺
  Min store dreng på 4 år har også mange gode, en af de bedre, hørt efter de havde været til julegudstjeneste med børnehaven;

  Janus har en stor tissemand og han hænger på væggen i oldefars kirke.

  Vi måtte bede ham om at gentage et par gange før at vi var sikre på at vi hørte rigtigt

 2. Da min lillesøster var omkring 4, gik hun og pillede ved sin tissekone, hvor hendes mor så måtte forklare hende, at det gjorde man når man var alene osv. Hun kigger forundret på sin mor og siger: “jamen mor, jeg danser jo bare med den”.

 3. Du har lige reddet min aften/weekend med en omgang latterkramper – tror aldrig jeg har grinet så meget, mens jeg har været mutters alene i stuen. Det mindede mig om da min 3 årige datter for et par måneders siden stod på badeværelset og snakkede med mig mens jeg var i bad – emnet var tissemænd og tissekoner – at drenge har en tissemand og piger har en tissekone, hvor hun til sidst konkluderer at hun har en lille tissekone og at jeg har en lang tissekone…..Hmmm tjaaaa det var da også en måde at beskrive den på

 4. Hej Cana, må sige at din blog er en af de få jeg følger, for den er simpelthen så sjov, og man starter altid dagen med et smil, eller slutter aftenen med et smil, og du har de sødeste børn, dem kan du være stolte af! 🙂

 5. Cana, Cana, Cana – Jeg er VILD med din blog og dine indslag. Er det egentlig bare typisk sønderjysk-lummer-humor? Min kæreste er fra Nordjylland og deler (desværre) ikke den samme form for pik-og-patter-og- fald-på-halen-humor, som jeg og min alsiske familie gør 😉

  1. Ha ha ha, tak for roserne! Måske er det sønderjysk – keine ahnung – men godt vi deler humor!

 6. Hold op nogle sjove citater, fik lige kæmpe grineflip?
  Jeg elsker din blog og dine indlæg (og jeg er fra Amager)? jeg er vild med din levende måde at skrive på og det at du ofte skriver om hverdagssituationer, jeg kan relatere til ?

 7. Min 3,5 årige søn står fuldstændig urokkeligt fast på, at han har en tissemand og jeg har en “konetissemand” ?

 8. For ikke så længe siden snakkede min 5 årig om forskellen på piger og drenge. Han fortæller at et barn i børnehaven ikke “har noget lagen til sit kød”. Drengen i børnehaven er omskåret.. indeni var jeg så død af grin!

 9. Børn er bare så dejlig bramfrie 😂
  Tak for et godt indlæg 👍🏼
  Min søn fandt en dag ud af, at han kunne trække forhuden tilbage på sin tissemand, mens han var i bad, hvor efter han både stolt og glad udbrød – “Naaaarj se mor jeg har 2 tissemænd, der er en mere indenunder”

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven