mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Nogle gange er kaffe bare ekstravigtigt

IMG_9311

Energiforladt sidder jeg ved computeren, med min halvtomme, plettede kaffekop ved min side, med udsigt til mine drenge, som tager middagslur og læser historier. Mit energiniveau matcher vel den irriterende rest i en næsten tom shampoo. I ved, det allersidste, som man godt ved er der, men som man ikke kan få ud af flasken, uden at hælde vand i og gøre det til noget tyndt sjask.

Nogen var vågen sådan virkelig meget i nat. Virkelig meget. Nogen holdt naturligvis nogen andre vågne. Og nogen andre, var så mig. Og min mand.

For pokker, hvor er jeg træt af søvnmangel. Det gør mig ugidelig og doven. Selv i formiddag på biblioteket med min store dreng, fandt jeg mig selv dvælende et sted nede mellem ”Find lykken med Feng Shui” og ”Ornitologi for nybegyndere”, på trods af, at jeg i virkeligheden var på udkig efter nogle bøger, som kunne inspirere mig til at skrive en killer levnedsbeskrivelse til min kvote 2 ansøgning.

Jeg synes det er ret svært med den der motiverede ansøgning.

Hej, mit navn er Cana og I skal vælge mig frem for de tusindvis af andre ansøgere, tak”. Det er sgu ikke helt ligetil. Ikke fordi jeg ikke er motiveret, men fordi jeg har svært ved at manøvrere i alt det jeg har at bidrage med. Jeg tror jeg har hvad der kræves, for at komme ind, men det er enormt svært, at få det hele kogt ned til 1½ A4-side.

Det kræver virkelig meget tankevirksomhed – som jeg i mit søvnunderskud har en lille smule svært ved at producere.

Det er forøvrigt også noget underligt noget, sådan at skulle sælge sig selv. Tænk nu, hvis ingen gider købe.

Vi satser, som jeg skrev om HER, hele butikken på at jeg kommer ind på studiet og de fleste dage er jeg overbevist om, at det er det helt rigtige at gøre. Hvis man ikke, ind i mellem ryster posen og satser stort, sker der ingenting. Ingenting. Det er det værste jeg ved. Alligevel kan jeg, på en gråmeleret dag som i dag, godt få en pre-fornemmelse af den mavepuster, som venter, hvis nu jeg ikke kommer ind. Min mand tror så meget på mig, at han endnu engang lader mine behov sætte dagsordenen og geografien for vores fremtid, og hvor håber jeg dog bare, at jeg ikke kommer til at skuffe ham. Og alle de andre, som tror på mig og bakker os op i vores beslutning.

Godt vi har masser af kaffe.

Skriv din kommentar

Kommentarer (15)

 1. Kære Cana,
  For ikke så længe siden skulle jeg selv skrive sådan en ‘salgstale’ KØB MIG KØB MIG. Og jeg syntes det var sindssygt svært. Så da jeg var kommet igennem alt det praktiske med alt det jeg nu kan og har lavet, bad jeg min nærmeste veninde om at beskrive mig i to sætninger – om hvem jeg er som menneske. Jeg siger dig, solen skinnede ud af min R… Og det var alt for meget, men jeg sendte det med, og jeg kom ind.
  Det er ikke tiden at være beskeden og tilbageholdende. Uden at kende dig personligt, så vil jeg sige at det studie, vil være et fattigt sted uden dig. Du gør i hvert fald min verden gladere hver dag, når jeg læser dine tanker… Dit liv. Jeg tror på dig, Thomas tror på dig, og det er jeg sikker på at alle andre også gør.❤️

 2. Har selv stået der satsede også alt da jeg søgte ind på mit studie. Heldigvis gik det godt, og håber du lige så heldig for det betyder bare så meget at lave noget man brænder for 🙂

 3. Hej 🙂
  HAr du overvejet at søge optag i Odense? Jeg har lige taget min bachelor der og er efterfølgende kommet ind på kandidaten på KU. SDU har den fordel at de optager 20% på kvote 2 og de udvælger ikke på baggrund af halvanden a4 side, men på optagelsesprøve. Derudover er der ikke så meget undervisning, så pendling kan godt lade sig gøre – også med børn 🙂
  Kh Elin

  1. Jeg har overvejet det – og overvejer det faktisk stadig 🙂 Jeg er dog ikke sikker på om det går an at pendle og have børn med en mand, som i perioder er sådan virkelig meget væk hjemmefra.. Bum bum.. Men tak for tippet 🙂
   KH Cana

   1. Det kan jeg godt se.. SDU har bare næsten ikke noget mødepligt – så det handler i virkeligheden mest om, hvorvidt man selv får læst .. lidt kedelig måde at studere på, men det kan godt fungere! 🙂

 4. Prøv at nedskrive følelsen, det vil give dig at være studerende på dit drømmestudiet og ikke mindst hvad du ser ser dig selv i, når du er godt i gang og færdig… Luk dig inde med den følelse og skriv en vild og eventyrlig historie ud fra det.
  Og så redigerer du..

  Du skriver godt og meget. Det virkede for mig, så måske er det også et tip for dig?
  Det er underligt at “sælge” sig selv, især når man er mere beskrivende end faktuelt anlagt.

  Måske det kan inspirere at nærlæse din egen læringsstil, da det hjælper med at sætte ord på hvordan du er som studerende..?
  Ovenstående er selvfølgelig lidt abstrakt, men når du skriver, tænker jeg du kan finde en sammenhæng og dermed din styrke i det..?

  Held og lykke!:)

 5. Hej Cana

  Fedt hår du har fået! 😉

  Jeg synes blot du skal henvise til din blog i ansøgningen. Er helt sikker på du kommer ind 🙂

  Elsker at læse om dig og dine tanker 🙂

  Kh

 6. Hej Cana

  Er ny læser, men nyder at læse dine indlæg! Jeg er selv i samme situation. Sagde fast job op, søger nu efter drømmepraktikken, og synes det kan være nærmest tåkrummende at skulle sælge mig selv i mine ansøgninger – og meget svært at tro på at jeg kan holde dét jeg lover! Men jeg kan og jeg skal og jeg vil! Bum! Jeg tror på mig, på dig og på at drømmen sejrer til sidst!

  Kærlig hilsen
  Astrid

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven