mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Lidt om ferie – før og efter børn.

I morges spurgte Thomas mig om, hvad jeg mon ville have sagt, hvis nogen for fem år siden havde insinueret, at jeg i dag ville sidde med to børn, på all-inclusive charter, i kø til morgenmadsbuffeten, allerede inden den åbnede kl 07.30. At jeg ville have været på solferie i fire dage, uden endnu at have været fuld eller danset på et lillebitte bord (som alle fester syd for Berlin altså kalder på at man gør!). Jeg ville formentlig have grinet min røv i laser og forsvoret at jeg ALDRIG ville ende sådan. Oh well…

Første gang Thomas og jeg var på ferie med børn, var det i virkeligheden kun med barn. Med en lillebitte Jens på 1/2 år. Dengang – ligesom nu – fandt vi en røvbillig afbudsrejse og tog afsted straks efter vi havde trykket ‘bestil’.

Det var på mange måder en virkelig dårlig ferie. Ja, dårlig. Jeg var stadig totalt neurotisk i min morrolle og min verden centrerede sig hundrede procent om min dengang lille fede baby. Alt på turen blev timet og tilrettelagt, så den – i øvrigt på ingen måder endnu konsekvente – døgnrytme blev holdt. Okay, vi fik lidt voksentid på balkonen om aftenen, men jeg kunne dengang ikke rigtigt finde ud af at nyde det, selvom jeg forsøgte at gøre som om.
Nu hvor vi endnu engang er draget på ferie med en baby, er alting anderledes. Bevares, vi prøver stadigt på at fastholde børnenes sove- og spiserytmer, men med ro på. Der er ingen stress og vi feder den i solen, bygger sandslotte, bader, spiser is – og for nogens vedkommende – også sand.
Da vi var afsted for tre år siden spiste lille Jens også sand og jeg husker det som om jeg fik totalt krise over det. Tænk nu hvis det kunne ridse hans små tarme i stykker eller sætte sig som klumper af småsten i maven på ham og aldrig komme ud. Neurotisk, i know.

Derfor, da lille Peter i dag stak klør fem direkte i den store strandsandkasse, for at tyre den lige ind i sit store våde gab, synes jeg faktisk det var ret sødt. Særligt fordi han gjorde det i et perfekt kodak-moment, hvor undertegnede lå klar med kameraet og de fjollede frimasser på første parket.

Selvfølgelig skal han undersøge sandet, som han gør med alt andet. Opdage at det ikke er rart at have i munden. Der var ingen kriser og jeg hjalp ham stille og roligt med at tørre sandet væk fra mundvigen, inden han begejstret kastede sig over sine fødder i stedet.
Life is great, siger jeg jer. Også selvom nogen har fået fire tænder på tre dage og sover ad pommern til her i sommervarmen. I don’t give a shit, for vi holder fri og har tid til os selv og hinanden – og selvfølgelig til min yndlingshobby – mortilto.dk!

IMG_8038

Skriv din kommentar

Kommentarer (12)

 1. Hvor dejligt du nyder din ferie mere denne gang! Jeg kan SÅ godt sætte mig i dit sted! Jeg har oplevet det på samme måde (mine to børn er næsten præcis lige så gamle som dine), og jeg nyder det på en måde mere her anden gang, fordi jeg tager det mere afslappet 🙂 Nyd jeres ferie 🙂

 2. Jeg står og skal til at bestille ferie til min kæreste, mig og vores på det tidspunkt 5 måneder gamle søn. Det er også første gang, jeg er ude i det der charter all-inclusive-projekt, så jeg er liiidt spændt på hvordan det bliver. Men derfor desto mere dejligt at kunne læse at der er større chance for succes hvis man slapper af 😉

  Men der ser rigtig lækkert ud der hvor I er. Og nu da jeg selv står og skal til at booke og vælge destination, er jeg smadder nysgerrig for at høre hvir I er og om det er et sted, du kan anbefale?

  Mvh
  Karen

  1. Uh det er så spændende at skulle beslutte ferieform – og ikke mindst destination! Jeg ville ønske det var mig, der igen skulle kværne hotelguider og vejrudsigter.
   Vi er på Lanzarote – smadderdejligt! Her er smukt ud over alle grænser, til trods for at der ikke er en blomst at skue på grund af det tørre klima. For mig at se handler det, med en baby, om at finde et sted hvor der ikke er alt for varmt, så man ikke ender med at bure sig inde med aircondition buldrende for fuld hammer, fordi baby har det svært med varmen.
   God ferie!
   KH Cana

 3. 7.30!??!!
  Det er man jo død af sult 4 gange! Jeg ville også sige i kø 😉
  Men Lanzarote et nu dejligt.. Var agates mindst en gang om året som barn.. Det er jeg stadig.. Nu det bare Fuerteventura.. Mine forældre bor der.. Hvis i tager færgen dertil, lover jeg at de viser jer alle de gode steder (byens fine legeplads) og giver en kop kaffe.. Min mor synes besøg og smukke børn er hyggeligt.. Og så har de jo mere fint og hvidt sand på Fuerte..
  Min søn har i sit et årige liv allerede spist Fuerte sand af to omgange, og han elsker det også helt vildt!

  1. Hvor er det bare megasødt af dig og dine forældre – en anden gang, takker vi sgu ja til lokalguides (og legeonkler).

 4. Før vi fik børn rejste vi på storbyferie. Jeg skulle aldrig på charter, da det jo var kedeligt og intetsigende. Nu har vi børn på 1 og 5 år og rejser gerne på charter 2 gange om året hvis ellers budgettet tillader det. Det er en fantastisk måde at være sammen på, som familie 😀

 5. Tak for en super blog! Fladt tilfældigt over den en dag for ikke så længe siden, og har allerede været en stor del af indlæggene igennem. Er selv mor til to og boende i det sønderjyske. Håber I har en dejlig ferie:-)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven