mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Om arabiske skilte og god karma

karma

Nogle gange, så bliver jeg simpelthen så glad i låget, når jeg opdager hvor søde vi mennesker af og til er overfor hinanden. For ikke så længe siden blev den gamle kaserne her i Sønderborg lavet om til midlertidigt asylcenter for nogle af de mange flygtninge fra Syrien. Flygtninge, som blev mødt af en noget lunken velkomstkomité, men som til gengæld (selvfølgelig) har vist sig at være nogle mennesker, som vitterligt forsøger at gøre det allerbedste de kan, for at blive en del af vores samfund. Dét er noget vi sønderjyder kan li’ og det er min opfattelse at langt de fleste her i området nu (heldigvis) synes det er dejligt at kunne hjælpe nogle af de mennesker, som på brutaleste vis er blevet flygtninge fra eget land.

Jeg er så glad over, at vi i fællesskab kan løfte opgaven på en ordentlig måde og behandle vores medmennesker godt.

Og sør’me så – så har der for et par dage siden også været en ekstrabetænksom Føtexmedarbejder, som regnede ud, at det måske kunne være smart at hænge et skilt op i butikken, som var skrevet på arabisk. Dét er eddermame godt tænkt! De mange flygtninge hverken taler eller læser dansk, så noget så simpelt som at spotte de gode tilbud i supermarkedet kan være en kæmpe udfordring og dét har den gode butiksarbejder rodet bod på. Det er virkelig god stil, synes jeg.

Tænk hvis det var én selv, som blev jagtet ud af sit eget krigsramte land, til et fremmed land, hvor man hverken kunne tale sproget eller læse tilbudsaviserne. Så ville det virkelig være en dejlig gestus, hvis nogen ville google translate lidt på et par skilte, så man lettere kunne forstå hvad der stod. Hvis det var mig, ville jeg føle mig velkommen. Jeg ville føle at nogen brød sig om mig og det ville motivere mig endnu mere, til at gøre en indsats for at blive integreret i det gæstfri land jeg var havnet i.

Jeg tror virkelig man kommer langt med at opføre sig ordentligt og behandle hinanden med respekt. Det kommer kun godt tilbage. It’s all about the karma – and this one’s a good one!

Jeg har sagt det før og siger det gerne igen. Sønderborg er en sej by fyldt med virkelig gode mennesker.

Kys fra Cana

Følg bloggen ved at trykke på nedenstående:

BLOGLOVIN

FACEBOOK

INSTAGRAM

 

 

Skriv din kommentar

Kommentarer (18)

 1. Jeg er helt enig med dig. Det er god karma. Og jeg forstår slet ikke, at folk kan hidse sig op over det. Ærligt talt er det en privat butik, der yder god kundeservice – intet andet.
  På kommunen kan du også få alle informationer på en række sprog efterhånden, så… Og i de tyske grænsebutikker, står det hele (heldigvis for mig) på dansk.

  Så god karma!
  Mvh Marie fra http://www.krøllerier.dk

 2. AMEN!! Bravo Føtex! Skammer mig over manglen på medmenneskelighed hos de, forhåbentlig få, som prøver at piske en dårlig stemning op og gøre skiltningen til et problem. De her flygtninge har vel om nogen brug for at kende til de gode tilbud og spare nogle penge. Tak for en positiv vinkling af historien 🙂

 3. Tak for et virkelig flot og sagligt indlæg!!!! Du har en super indgang til problematikken og formår at blive ‘på egen banehalvdel’ selvom dine læser naturligvis godt har fanget din pointe!

 4. Jeg faldt lige tilfældigt over dette indlæg og bloggen og vil bare lige sige, hvor er det bare et skønt indlæg at læse!
  Jeg forstår simpelthen ikke at folk kan blive harme over sådan en fin gestus, jeg kan simpelthen ikke finde det dårlige ved den sag – selv hvis jeg prøver. Det bliver efter min mening ikke større end at være et godt menneske og inden for rimelighedens grænser at forsøge at få andre til at have det bare en smule bedre. Medmenneskelighed og næstekærlighed er helt sikkert vejen frem imo.

  Kh

 5. mange tak. nu er jeg i godt humør igen! dette indlæg repræsenterer det danmark, som jeg mødte, da jeg kom til landet for 22 år siden. tak.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven