mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Du ved du har søvnunderskud, når…

Udover måske lige en kvalmepræget graviditet, findes der stort set ikke noget mere søvnfrarøvende, end at have en baby. Søvnunderskuddet kommer snigende. Nogle gange er det tydeligt, andre gange ikke. Uanset hvad, så er det der hos de fleste.

Jeg har siden baby vol.2 endnu til gode at sove sådan helt igennem. Af og til har vi været tæt på, men sådan en hel nat, har jeg stadig til gode. Det begynder at kunne mærkes og jeg tager mig selv i, at jeg begynder at planlægge mit liv en lille smule, så jeg har størst mulig chance for at få sovet. Det er en møgirriterende fase, for at sige det rent ud. Det ville være nemmere, hvis man slet ikke behøvede at sove.

Sådan er det desværre bare ikke. Derfor har jeg, hvis nogen skulle være i tvivl, skrevet lidt om hvad det nu er det der babyforskyldte søvnunderskud betyder.

Du ved du har søvnunderskud, når

… din gode veninde, som endnu ikke har fået børn beklager sig over at være SÅ udmattet, fordi hun igennem et par dage ikke har fået sine otte timers (uafbrudte) nattesøvn, gør du det ondeste du overhovedet kan forestille dig: du ønsker dig i det skjulte, at hendes førstefødte får kolik, så hun kan lære om udmattelse.

 

… du tilfældigt møder en anden nybagt mor i supermarkedet. Hun ser frisk ud; med mascara på begge øjne (meget apropos mit indlæg HER) og hun udsender en skøn duft af lavendel, imens du selv står der i en t-shirt, som du lige snif-testede for gylp, inden du gik ud af døren – selvfølgelig uden at kunne huske, om du nu har børstet tænder eller ej. Picture-perfect-moderen siger så ”det er slet ikke så hårdt som jeg troede; særligt ikke nu hvor min lille henrivende baby sover igennem hele natten” hvortil du smiler skævt, imens du forsøger at flygte, i frygt for at komme til at skubbe hende direkte ned i køledisken.

 

… du en tidlig morgen overhører din mand snakke kækt i telefon, hvor han gladelig fortæller at Jeres baby stort set aldrig er vågen om natten. Imens står du og prøver at fokusere på dit spejlbillede, hvor du opdager at dit ene øje er så hævet, at det ikke kan åbnes. Du overvejer om din mand virkelig har sovet i soveværelset, eller om han har befundet sig på en anden planet i nat.

 

… du tænker, at et godt shot sukker i morgenkaffen kan hjælpe dig til at blive frisk. Til din store skræk opdager du lidt for sent, at du har taget fejl af sukker og salt.

 

… du har en diskussion med din 3-årige omkring øjenfarve og han pludselig siger noget ala: ”Jeg har blå og brune øjne, far har brune øjne og babyen har blå øjne. Du har røde øjne”

 

IMG_6890[1]

 

 

Kys fra Cana

Hvis du har lyst, kan du følge med ved at trykke på nedenstående – så bli’r jeg glad 🙂

FACEBOOK

BLOGLOVIN

INSTAGRAM

Skriv din kommentar

Kommentarer (20)

 1. Hej Cana,
  Super skitseret – kan dog tilføje to som jeg laver ret ofte;

  Vender egne underbukserne på vrangen og opdager først dette ved sengetid om aftenen.

  Har glemt at tage linser ud om aften- dagen efter tager man et par nye linser i ovenpå de gamle og går rundt i en meget sløret virkelighed- hvilket man blot til skriver søvnmangel….

  Kh Stine

 2. ha ha… Kan så godt nikke genkendende til især den med manden, der ikke aner, hvordan nætterne forløber!

  Min kæreste mener også at vi har det nemmeste barn i hele verden, og jeg føler ikke jeg har sovet i 4 måneder! Jeg ville godt låne deres “sove fra alting” gen en enkelt weekend! Det kunne mine blodskudte øjne godt trænge til!

 3. Eller (som det skete for mig i går) du går afsted med barnevognen for at købe opvasketabs. Du kommer hjem igen selvfølgelig uden opvasketabs men tilgengæld med en chokoladecroisant (indsæt selv andet sødt og spiseligt).

 4. Hahaha …
  Godt nok er jeg så træt, at jeg griner af næsten hvad som helst – men du rammer virkelig plet der! Godt skrevet.

  Jeg lavede for nogle måneder siden en tegning, der egentlig illustrerer det ganske godt – det der søvnunderskud pga. baby: http://henkogthverdag.dk/folk-der-sover-om-natten-skal-holde-deres-kaeft/

  Nu er min yngste snart halvandet, og nu får jeg da i hvert fald 5 sammenhængende timer pr. nat, så jeg skal ikke klage, mere.

 5. Åh hvor er jeres kommentarer dog alt for sjove! Og ikke at forglemme Canas indlæg! Så rammende!

  Min søn på nu 2 år sov elendigt om natten og hang konstant i babsen da han var baby. Var også ved at pande en venindes veninde ned engang, da hun spurgte mig, om jeg havde et godt råd til at få hendes søn på 5 mdr til at sove igennem om natten. Hun var træt af, at vågnede én gang (ÉN GANG!!?), for at spise… Kunne så informere hende om, at jeg nok ikke var den rette at spørge, da jeg var oppe hveranden time… 🙁 Gggrrrr… Smut pomfrit!

  Nu står jeg så med baby nummer to på 6 mdr, som nærmest har sovet igennem fra hun blev født, og føler mig udmattet hvis hun er vågen et par gange om natten. Så alting bliver sat i perspektiv, og kan egentlig også godt se det fra de igennemsovende-babyers mødres side nu. Nu har jeg prøvet en af hver…

  Men når nogen snakker om manglende søvn, så holder jeg til gengæld min kæft! Ved nemlig godt hvordan det er at være mor til sådan en lorte-baby-der-burde-stilles-ud-på-skraldespanden der ikke gider sove! 🙁

  1. Jeg stemmer i – min andenfødte er på ingen måder en natteravn i ligeså stor stil som min førstefødte var. Jeg har vel nærmest luksusproblemer, med en baby som vågner 1-3 gange pr nat. No matter what, er jeg af og til virkelig træt.
   KH Cana

 6. Jeg er nybagt mor til baby Josefine på tre måneder. Det er befriende for mig at læse, at andre sætter ord på deres søvnunderskud, behov for alenetid, accept af at kroppen ser anderledes ud m.m.

  Det er dejligt at være mor, og jeg har aldrig følt mig mere hjemme i mig selv end nu, og jeg er stolt over hvad min krop har præsteret og hvad og hvordan jeg klarer at være mor. Men, nogle gange – så lader jeg som om jeg skal på toilet nr. 2 for at få mere end to sek. ro, så manden må være på i mens. Han er skide god til hende og tager sin tørn, men – uden at generaliserer, så ER vi kvinder altså lavet af et andet materiale hvad ang det her mor-halløj og de kommer nok aldrig helt til at forstå, hvad dét vil sige.

  Derudover, så virker du bare som et dejligt menneske. Ligesådan en man har lyst til at være veninde med! 🙂 tak for en god blog!

 7. puha jeg havde en laaaang liste over folk der skulle have kolik børn, da min søn var lille. Nu har jeg tre uger til termin med lillesøster og er ved at forberede mig på et liv uden søvn igen…….

 8. Åh ja søvn! Jeg kan SÅ meget sætte mig ind i det, du skriver! Jeg har to på samme alder som dine! Det er nok det med søvnen der er hårdest her anden gang! Fordi man jo ikke kan sove lur med baby, fordi man har det store barn! Så jo, man er jo vildt træt!
  Jeg håber, du snart får noget søvn – hele natten 🙂

 9. Åååh gud jeg er så træt, har en på 2,5 og en på 4 mdr. Prinsessen på 4 mdr har lige været gennem sit sindssygt lange 3 tigerspring hvor hun vågnede hele tiden om natten og min søn på 2,5 havde i selv samme fase en opvågningstid der hed kæ 5 jeg har nu fået en kronisk tyngde over øjnene og er til tider svimmel og glemmer alting!! Er så glad for at jeg ikke er den eneste håber snart det vender!! Kys til jer alle P.s sidder på toilettet ig skriver for at få lidt fred

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven