mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Status som mor til to

status mortilto

I dag har jeg været mor til to i et halvt år. Det er så skørt, for på én måde er tiden gået så uendeligt hurtigt og på en anden måde føles det som om det har været sådan altid.

Inden jeg blev gravid, var jeg bange for hvordan min krop ville reagere på endnu en graviditet; særligt fordi den første var præget af ekstreme bækkenproblemer.

Da jeg så blev gravid, var jeg bange for om nu min store dreng ville komme til at lide under, at en baby skulle komme til at fylde alt i hverdagen. For det regnede jeg faktisk med at den nye baby ville gøre – fylde alt. For det gjorde den første jo.

Da jeg havde født, holdt jeg op med at være bange.

I stedet var jeg bare. Jeg ammede, kyssede, læste højt, legede fangeleg, dikkedikkede, trøstede, skiftede ble, sang alfabetet, byggede lego og kyssede lidt mere. I et fint samsurium af kærlighed.

Mine drenge omfavnede hinanden og gør det stadig.

Min lillebitte baby er allerede ved at være stor – han vejer som et ondt år, har fået sin første tand og snurrer rundt om sig selv – og ikke mindst baglæns – i et væk. Han er blevet en bevidst lille fyr, som gradvist opdager og forsøger at forstå sine omgivelser. Og så er han bare helt vildt sød.

Jeg ved det. Alle børn er søde. Men helt ærligt, ham her – han er altså mere end bare almindeligt sød. Mage til ukompliceret barn skal man lede længe efter. Nå ja og så er jeg selvfølgelig måske en lillebitte smule farvet af at være hans mor. Men han er sød.

Og min store dreng er sød. Han tager del i baby/mor-symbiosen og bliver hjemme fra børnehaven flere dage om ugen, fordi han bare så gerne vil være en del af babys og mit liv, hele tiden. Han er fuld af kærlighed og helt vildt god til at lege. Med alle.

Jeg siger jer, jeg er ved at bruse over af stolthed over mine drenge. Det bobler indeni mig og jeg kan næsten ikke rumme det.

Wauw wauw wauw!

Status som mor til to: Det er det bedste der nogensinde er sket. Det var fedt at få ét barn. Men det er dobbeltfedt at få to børn.

 

Kys fra Cana

Hvis du har lyst, kan du følge med ved at trykke på nedenstående – så bli’r jeg glad 🙂

FACEBOOK

BLOGLOVIN

INSTAGRAM

Skriv din kommentar

Kommentarer (11)

 1. Åhhhh kære Cana!
  Det kunne være mig der skrev dette, om 8 dage har jeg været mor til 2 helt fantastiske drenge et halvt år! Min nummer 2 er verdens nemmeste, og nr 1 fyldte hele min verden

  1. Det hele kom ikke med! Jeg er ved at boble over af stolthed! Tak for dine sjove beskrivelse af hvad kunne være mit liv, jeg læser glædeligt med, med et smil. Tillykke med det halve år.
   Kærligst fra Zennie

 2. For 5 uger siden fik jeg barn nr. 3 og alle dine tanker kan jeg nikke genkendende til……. nu kan jeg konkludere at det triple-fedt at få nr. 3!!

 3. Helt enig! At være mor til to er bare dobbelt lykke 🙂 Her hjemme har vi også verdens gladeste og nemmeste lillebror. En stor del af det tilskriver jeg roen der er som andengangsmor. Man har trods alt rimeligt styr på det basale, så der er meget mere tid til at være og nyde 🙂

 4. Jeg har endnu ikke fået min første, men har aldrig været i tvivl om, at jeg (minimum) skal have en mere. Men efter dit indlæg er jeg kommet i tvivl om, hvor mange år der egentlig skal gå, før vi skal i gang igen 😉

  Hvordan med bækkensmerter under anden graviditet? Var det lige så slemt? Jeg har nemlig været stort set sengeliggende siden uge 8, så det har været nogle laaaange måneder! 8 dage til termin, så nu kan jeg se en ende på det, men hvis jeg også havde haft et barn ved siden af… :S

 5. Jeg er helt med på opturen over at have to børn (4 år og 5,5 mdr), altså lige indtil for tre uger siden, da den store fik skoldkopper, og smittede den lille der nu er i et kløende helvede 😉
  Ok, han er stadig den dejligste plettede dreng jeg nogensinde har set 🙂

  Men jeg havde mega krise da jeg blev gravid, udover at jeg havde meget svært ved at tro på at jeg var gravid trods stor mave fra day one, så grublede jeg rigtig meget over hvordan vores valg om barn nr to ville påvirke vores datter. Hun var jo selvkørende, glad, kærlig og bare super dejlig. Hvad hvis hun følte sig som 2. valg, at hun ikke fik kærlighed nok osv.
  Der er ingen af os der har super godt forhold til vores søskende, så jeg synes lidt det var et gamble, og havde det rigtig dårligt med det længe.
  Men nogen gange skal man bare slukke hjernen, hun knuselsker sin lillebror, kysser og krammer ham, leger med ham, giver ham flaske hvis jeg er for langsom. Det er bare ren kærlighed 🙂

 6. Åh det lyder dejligt. Og skønne drenge du har! Det lyder helt fantastisk idyllisk 🙂

  Kan godt blive lidt misundelig, for jeg føler ikke helt jeg oplever søskendekærligheden på samme måde. Har en dreng på 3 år og lillebror på ½ år – og storebror er bare aldrig henne og give lillebror et knus, kys eller noget (men okay han er generelt ikke den store knuser, medmindre han er ked af det). Han nærmest ignorerer den lille – eller siger “Lillebror må ikke tage mit legetøj” osv. Forsøger naturligvis ihærdigt at give storebror meget opmærksomhed, så han ikke føler sig glemt (læste at søskendejalousi skal man tage meget alvorligt – det er som hvis din mand havde en ny dame med hjem og satte hende i sofaen og kyssede og krammede hende og sagde: “ER hun ikke bare dejlig?!”).

  Det er sikkert naturligt nok at de ikke knuselsker hinanden fra starten, men som mor vil man jo gerne se sine børn kunne lide hinanden. Vores lillebror lyser til gengæld helt op, når storebror kommer i nærheden – det er skønt at se.

  Men det er helt utroligt så overvældende den kærlighed er til de unger. Kan jo sidde og stirre på den med tårer i øjnene flere gange om dagen! 😀 😀

  Anyways… NYD at dine drenge allerede har så stor glæde af hinanden! 🙂

  Forresten – ville du lave et indlæg om at være mor til drenge – og ikke have fået en pige?

 7. Dejligt at høre, at vi er mange med de samme tanker og – unødvendige bekymringer- om at nr.2 tager al plads fra nr.1 🙂 Har 2 og har hele tiden tænkt, at det er rigeligt, men jeg er bare SÅ forelsket i mine børn, at jeg har lyst til at få én mere. Og der har man altså bekymringerne igen, om der nu er plads til 3, der alle vil ligge i arm hele natten 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven