mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Giv en hånd til Afrika

En jordemoder som arbejder på et socialpsykiatrisk botilbud, er ikke en kombination jeg forestiller mig findes mange andre steder, end lige der hvor jeg arbejder. Det er mig. Hende med den fine, eftertragtede uddannelse, som arbejder fuldstændigt ufaglært, men med et grundlæggende godt menneskesyn, et par vældigt store lytteører og et skarpt empatisk sind.

Særligt her ved juletid, bliver empatien og forståelsen for andre mennesker for alvor sat i spil.

Jul. Kærlighedens fest.

Javist, hvis man har kærligheden i sit liv. Den lykkelige slags, vel at mærke.

Hjemme hos os, er der masser af kærlighed og jeg kan på ingen måder klage. Alligevel får jeg ved juletid altid en særlig trang til at hjælpe andre, som ikke er så heldige som jeg.

Netop når det kommer til mennesker som ikke er ligeså heldige som jeg, kan jeg igennem mit arbejde på det socialpsykiatriske bosted, virkelig gøre en forskel.

En del borgere og medarbejdere fra bostedet har oprettet en forening, KærBo for Afrika.

KærBo for Afrika drager midt i januar afsted til en lille ø, Attitetti Plantation i Voltafloden i Ghana. På øen bor der omtrent 3000 mennesker og KærBo for Afrika har tidligere været der for at donere tøj, sko, værktøj og sågar en båd til transport af skolebørn. Men slet ikke nok, til at hjælpe øboerne til en højnet levestandard.

På bostedet tror vi på, at evnen og muligheden for at hjælpe andre, er med til at støtte en positiv selvforståelse, højne selvværdet og øge den mentale sundhed.

KærBo for Afrika hjælper altså både meget fattige mennesker på en lille ø i Ghana OG mennesker med sindslidelsder i Danmark. Det kan vel nærmest kaldes dobbeltvelgørenhed.

Denne gang er hovedfokus at skaffe sko til beboerne på øen. Mange ejer ikke sko og kan kun dårligt bevæge sig udenfor skyggen på grund af det megavarme sand. Børn bærer hinanden på ryggen til og fra skole, fordi kun de som har sko, kan gå i det varme sand. De der ikke har sko og ikke har større søskende til at bære sig, kan ikke komme i skole, fordi sandet er så varmt at deres fødder vil skoldes, hvis de går barfodede i det.

Derfor har jeg været i mine gemmer og kigge efter sko.

givtilafrika

Jeg fandt en del børnesko og en hel masse stiletter, som jeg vil donere. Og lidt smykker. Og nogle gamle briller.

Jeg ved selvfølgelig godt, at stiletter ikke er super velegnede til at rende rundt i varmt sand, men mine tidligere ture til Afrika, har lært mig, at kvinder som oftest værdsætter flotte sko. Afrikanske kvinder ingen undtagelse. Jeg har mødt så mange pyntesyge afrikanske kvinder og jeg håber, at der også er et par stykker på den lille ø i Ghana, som vil blive henrykte over både smykker og stiletter.

Jeg vil også opfodre alle Jer som læser med, til at tage et kig i skabene og se om ikke der skulle gemme sig lidt sager, som I mener, kan bringe lidt lykke i Ghana.

KærBo for Afrika tager gerne imod både nyt og gammelt; tøj, sko og mindre affekter, så længe alt er i fin stand. Særligt børnesko er en mangelvare. Så hvis du, din nabo eller din virksomhed har noget I gerne vil donere til KærBo for Afrika i den gode sags tjeneste, så skriv gerne til mig på canabuttenschoen@yahoo.dk eller direkte til KærBo for Afrika på kaerbo@mail.tele.dk så den lille dobbeltvelgørende forening kan få sko med til så mange af de 3000 øboere som muligt.

Sammen kan vi gøre en forskel.

Hvis du har lyst, kan du læse lidt mere om KærBo for Afrika HER.

Kys fra Cana

Hvis du har lyst, kan du følge med ved at trykke på nedenstående – så bli’r jeg glad 🙂

FACEBOOK

BLOGLOVIN

INSTAGRAM

 

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven