mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

8-årige drenge bortvist for at vise tissemænd. For real?

otteårige botvist

 

Arghmen hold nu op! To drenge på otte år er blevet bortvist fra deres skole på grund af grove overtrædelser af skolens regler. De har vist en jævnaldrene pige deres tissemand. Himlen falder ned! Vi kan da ikke have den slags grisseri på vores skoler! Nej, lad os hellere i en fart få vist hele skolen – og i særdeleshed de to drenge – at vores kroppe og seksualitet er farligt og forbudt. Vor herre til hest, altså! Hvad sker der?!

Mit bud må være at den pågældende skoleinspektør, som efter min mening har håndteret sagen på den allerværst tænkelige måde, har nogle seriøse traumer med i bagagen.

Selvfølgelig kan jeg ikke udtale mig om den direkte situation, men jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at jævnaldrene (PÅ OTTE ÅR!) kan krænke hinanden i en sådan grad ved at fremvise deres ædlere kropsdele, at en irettesættelse ikke kan gøre det.

Selvfølgelig skal otte-årige ikke rende og vise tissemænd på skolen. Eller i supermarkedet. Eller ved middagsbordet. Men selvfølgelig skal de udforske deres kroppe og seksualitet. Selvfølgelig skal de også udforske hinanden. I børnehøjde. Det er der efter min klare opfattelse ikke noget som helst i vejen med – det kan først blive et problem, hvis der bliver lagt en voksens seksualitet ned over det. Så er det en helt anden snak!

En bortvisning som denne, kan på ingen måder være fordrende for en fri kropsopfattelse. De stakkels drenge bliver formentlig mærket med prædikatet at deres tissemænd er forbudte. Det er simpelthen ikke i orden! Deres tissemænd er ikke forbudte. Deres spirende seksualitet er ikke forbudt.

Børn undersøger sig selv. Kigger, mærker, gnubber og leger. Nogle gange måske også med hinanden. Det er sådan seksualiteten udvikles og kun ved at lade børnene vide at det er okay, under de rette omstændigheder, tror jeg at de kan udvikles frit.

Det er forældrenes opgave, at lære børnene, at det er okay at de vil undersøge kroppens erogene zoner, så længe de gør det passende steder. For eksempel på deres værelse når de er alene. De skal lære, at man altid skal stoppe når en anden siger fra; hvad enten legen er af seksuel karakter eller mere traditionel leg. På den måde, tror jeg simpelthen ikke på at børns tissemænd eller tissekoner i fri dressur kan skade.

Det var bare lige det.

Kys fra Cana

Hvis du har lyst, kan du følge med ved at trykke på nedenstående – så bli’r jeg glad 🙂

FACEBOOK

BLOGLOVIN

INSTAGRAM

Skriv din kommentar

Kommentarer (8)

 1. Jeg er så enig!! Det er så synd, at “vi” sygeliggører det naturlige. Menneskekroppen.
  Jeg kan da selv huske, at have vist og få vist tissekoner og tissmænd på fritidshjemmet af jævnaldrende – ingen skade sket

 2. Kunne ikke være mere enig.. Jamen for helvede da, det er jo helt naturligt, og vil seriøst mene at det er et alvorligt problem når der er folk som tildeler børn seksualdrifter…
  Vil da vove påstå at ingen af os der har været børn I 80-90’erne som har rendt nøgen rundt eller leget doktorleg med drengene har taget synderligt meget skade, vi har nok et afslappet forhold til nøgenhed, tissemænd og tissekoner…
  Forstår ikke hvor alt I samfundet skal seksualiseres på den made som det gør, det er lidt som om at vi har mistet det frigjorte og det naturlige syn på kroppen..

 3. BUM !! Så enig !
  De får lige netop (tror jeg) følelsen af det er forkert at udforske deres kroppe. Ja ja bevares skolen var nok ik det smarteste sted, at gøre det! Men herre Gud jeg kan sku da huske at drengene viste der tissemænd i puderummet i BH da jeg var lille og jeg er altså helt normal og ikke blevet krænket. Synes skolen går meget over stregen og tackler det helt forkert ! Stakkels drenge siger jeg bar.

 4. Helt enig! Det gør ikke noget godt at kriminalisere helt naturlig adfærd på den måde, og som du så rigtigt siger, så skal forældrene jo ‘bare’ lære børnene, at det skal gøres under passende omstændigheder og kun, hvis de selv/andre er ok med det.

  Det andet kan simpelthen sætte så dyb skam i drengene, at de kan få problemer med både selvværd og seksualitet resten af livet 🙁

  Nu bliver de udstillet over for kammeraterne som nogle lidt klamme, forkerte typer. Det er godt nok synd.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven