mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Overraskelse – verdens bedste kage til gæster

Den er ikke bare overkommelig at lave, den er også verdens bedste kage til gæster. I hvert fald hvis du spørger mig. Den er usandsynligt lækker og så ligner den en drøm. 

Jeg elsker overraskelser. Overraskelser, for mig, viser at nogen har tænkt på én, uden man har bedt dem om at gøre det. I det skjulte har jeg for eksempel altid ønsket mig, at nogen ville holde en surprise-fest for mig. Jeg tænker det er en kærlighedserklæring, når nogen gør sig besværet med at arrangere noget i det skjulte, for at glæde andre. Derfor, kan jeg selvfølgelig også selv godt lide at lave overraskelser for andre.

Hver anden uge mødes jeg med min mødregruppe; 4 andre søde kvinder med bedårende babyer og ligeså meget (eller lidt) fritid som jeg selv. Én fra gruppen, har som jeg også en 3-årig, udover babyen. Og netop hun har fødselsdag i dag, hvor vi skulle mødes hos mig. Jahuu! Anledning til at gøre én glad! Okay, jeg havde faktisk fortalt på forhånd at jeg nok skulle bage kage, men altså, i morges fik jeg skrevet sådan helt casual til hende, at hun bare kunne komme, når hun havde afleveret den store i børnehave. Uden at sige tillykke, that is, så hun (måske) troede jeg havde glemt det.


Læs om hvordan jeg senere slog op med mødregruppen HER


Derfor bagte jeg min all time yndlingskage – en gulerodskage med creamcheesefyld- og frosting – lavet med kraftig inspiration fra Copenhagen Cakes’ opskrift, som du han finde her. Jeg har dog tilføjet lidt ekstra gulerod og ananas, som gør kagen (endnu mere) svampet og lækker; og så selvfølgelig ekstra frosting, fordi det bare smager så megagodt! Og så lavede jeg ikke fire, men kun to bunde og beklædte i stedet hele kagen med “roser” (ja ok, min teknik er ikke så fin – som i overhovedet ikke! – men det fungerede nogenlunde).

Der blev pyntet op med et lillebitte flag og fødselaren var vild med kagen og (vidstnok) glad for at jeg – på trods af min tarvelige morgenbesked – havde husket hendes fødselsdag. For ja, éns egen fødselsdag er stadig vigtig selvom man er blevet nogens mor.

verdens bedste kage gulerodskage

 

Gulerodskage
2 æg
1 dl smagsneutral olie
100 gr sukker
25 gr brun farin
1 dåse ca. 400 gr finthakket ananas
1 tsk vaniljesukker
125 gr mel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
0,25 tsk salt
1 tsk kanel
1/4 tsk muskat
En knivspids stødt nellike
250 gr revet gulerod

Creamcheese-frosting
600 g flormelis
100 g usaltet smør, stuetemperatur
250 g flødeost naturel (ikke light), køleskabskoldt

 • Forvarm ovnen til 185 °C.
 • Smør en springform (jeg brugte ø24 cm) med smør og drys den med mel. Bank det overskydende mel ud.
 • Pisk æg og sukker sammen med en elpisker indtil det bliver luftigt.
 • Tilsæt olie og brun farin under piskning.
 • Pres ananassaften ud af ananasringene i et viskestykke ved at lægge dem i et viskestykke og vride viskestykket stramt over en håndvask. Hak ananas i en minihakker og bland det i blandingen.
 • Bland mel, bagepulver, natron, vaniljesukker, salt, kanel, muskat og stødt nellike i æggeblandingen.
 • Rør gulerødder.
 • Hæld dejen i springformen.
 • Bag kagen 20-25 minutter eller indtil du kan stikke en nål i kagen der trækkes rent ud.
 • Lad kagen køle godt af når den er færdigbagt.
 • Frosting
 • Flormelis og smør piskes sammen ved medium hastighed indtil det er godt blandet.
 • Tilsæt al creamcheese på én gang og pisk indtil det er inkorporeret. Skru op på høj hastighed og pisk videre indtil frostingen er let og luftig, det tager ca. 5 minutter. Pas på ikke at piske for længe, da frostingen så bliver tynd og flydende.
 • Kagen samles
 • Skær den færdigbagte (og helt afkølede) kage igennem, således du nu har to bunde.
 • Smør frosting mellem bundene, og slut af med at froste kagen.

 

Kys fra Cana

Hvis du har lyst, kan du følge med på:

Bloglovin

Facebook

Instagram

Skriv din kommentar

Kommentarer (8)

 1. Hey, havde lige bestemt at ville bage gulerodskage til ældstesønnens klassearrangement i morgen – og så får man lige en ny og lækker opskrift serveret….. Det bliver da vist den jeg skal prøve….. Og må kaste mig ud i roser……

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven