mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Den bedste citronkage – med sejt edderkoppespind

Jeg siger det bare lige – denne her citronkage, ik’? Den er altså god!

Indrømmet; bloggen var fuld af galde i går. Først over uigennemtænkt seksualundervisning og senere over travlhed på landets fødeafdelinger. Derfor har den i dag stået afstresning, efter mit blodtryk i går vidst ramte uanede højder, sammen med antallet af bandeord jeg åbenbart kunne få presset ind i ét indlæg. Og hvad er mere afstressende end at bage? Okay, jeg kan godt se mig selv alene i en kingsize på et lækkert hotel, med reality i fjerneren og bobler on the side, men bagning er – for mig – et udemærket hverdagsalternativ.

Derfor har jeg bagt en bette kage. En citronkage.

Min store dreng er sendt afsted til Halloweenfest i børnehaven, så den stod på børneuhyggelig kage, som han kunne få med.

citronkage

Kagen er en supernem citronkage betrukket med citronfondant

Citronkage
 • 250 gram blødt smør
 • 5 æg
 • 250 gram sukker
 • 250 gram mel
 • 2 tsk bagepulver
 • ½ tsk vanillepulver (mere hvis du bruger vanillesukker)
 • skal og saft fra 2 økologiske citroner

Smør og sukker piskes indtil det er luftigt. Æggene tilsættes under piskningen – 1 af gangen. Mel sigtes sammen med bagepulver og vanille og vendes i dejen sammen med den revne citron. Dejen hældes i en smurt og melbanket springform og bages ved 170 grader i knap en time.

Citronfondant

 • 12 marshmallows
 • Saften fra en citron
 • 1-2 spsk smagsneutral olie
 • Flormelis

Saften fra citronen koges ind i et par minutter og hældes i en dyb tallerken sammen med marshmallows og olie. Det hele sættes i mikroovnen i 20 sekunder og tages ud og omrøres. Dette gentages indtil det hele kan røres sammen til en ensartet masse. Massen æltes op med flormelis indtil den ikke længere klistrer. Fondanten kan herefter rulles ud og lægges sirligt hen over den afkølede kage.

Edderkoppespind

 • 1 tsk citronsaft
 • flormelis
 • sort pastafarve

Citronsaften varmes i mikroovnen og røres op med flormelis indtil det har den ønskede konsistens. Pastafarve tilsættes og så kan man ellers bare gi den gas med dekoreringen. Jeg hældte glasuren i en frysepose og klippede et lillebitte hul, så den fungerede som sprøjtepose.

Det havde helt sikkert givet en flottere finish at smøre kagen op inden fondanten lægges på, men med baby på armen og deadline klokken 17, blev det som det blev 🙂 Voila – citronkage!

Det er ren terapi for mig at bage; særligt når det går godt, that is.

Kys fra Cana

Hvis du har lyst kan du følge med ved at trykke på nedenstående. Så bli’r jeg glad 🙂

FACEBOOK

INSTAGRAM

Kagen fungerer også super godt, hvis den pyntes med en citron/mascarponecreme, som du kan se hvordan jeg gør mit indlæg med børnevenlige opskrifter her. 

citronkage

Skriv din kommentar

Kommentarer (6)

 1. Wauw hvor er den flot Cana!
  Jamen når du kan lide at bage er det da fantastisk vi snart skal tilbringe et par hyggelige dage sammen… For nu ligger landet sådan, at jeg faktisk elsker at spise kage! Og helst noget andre har bagt:)
  Jeg ser en total winwin situation

 2. Jeg synes personligt det var helt i orden galde du kom med i går. Begge gange!! For nej, teenagere ved udemærket godt hvordan børn bliver til. Hvad de åbenbart ikke har helt styr på er hvordan de beskytter sig selv mod andet end uønsket graviditet. P-piller duer jo ligesom ikke mod klamydia og et vi er kærester er sgu ikke altid ensbetydende med at parterne ikke går andre steder hen også.
  Jeg kender kun til travlheden fra min søster. Hun var også jordemoder på riget, men sagde op netop af grunde som ikke at få tid til at gøre sit arbejde ordentligt og være ret tæt på at blive stresset, hvilket sgu er for tidligt når man er i 20’erne!! Jeg mærkede ikke noget til travlhed under min første fødsel, jeg havde den samme jordemoder og jeg husker det som hun var på stuen under hele forløbet, pånær når hun lige hentede kaffe til min stakkels trætte mand. Hun har sikkert forladt stuen af andre grunde også men kom altid hurtigt tilbage uden vi havde behov for at kalde på hende. Så håber virkelig ikke det har ændret sig for meget på to år.

  Jeg bruger også bagning som en slags terapi. Det er så hyggeligt også smager det jo oftest godt. Jeg har dig ikke leget med fondant endnu, men det tror jeg da jeg skal prøve. Det ser godt ud og det lyder ikke så svært.

  1. Tak for din kommentar – dejligt du ikke syntes galden var for meget 🙂
   Pøj pøj med fondanten; det er SÅ nemt.
   KH Cana

 3. Hej Cana.

  Hvor stor er den springform du har brugt? Jeg skal nemlig bage to bunde med en diameter på 20 cm, så jeg skal blot vide om, jeg skal lave dobbelt portion af citronkagen/citronmånen.

  Svar gerne hurtigt, da jeg skal bage kagen på torsdag.

  Kh.
  Rikke

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven