mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Amning eller ej?!

Nogle emner kan åbenbart ikke uddebatteres; amning i det offentlige rum for eksempel.

Da jeg var på barsel med Jens for tre år siden lød der ramaskrig landet over, fordi en café i Illum ikke længere tillod amning i caféens lokale. Der var megaprotester og jeg selv, som dengang var storammende, boycuttede naturligvis Illum totalt på den bekostning. Til trods for at det ellers var ret bekvemt “on a rainy day” at spadsere rundt derinde, eftersom jeg boede en spytklat derfra og stavrede byen rundt med min stroller hver dag. Altså, hver evig eneste dag. I tre timer. TRE.

Nuvel, debatten raser igen og i går blev en Amme Flashmob skudt af på banegårde over hele landet, hvor mødre ammede deres børn i stor stil. Oh well, jeg er vild med det! Men når det så er sagt, så tror jeg på ingen måder det er en konstruktiv måde at angribe det tilsyneladende problem på. Det kan skabe debat og provokation, men jeg tror på ingen måder at organiserede bare bryster til sultne babyer får dem som græmmes ved amning til at ændre holdning. Tværtimod.

I hvert fald er Venstres (horrible, ja undskyld) Ungdom kommet med et udspil om, at de mener at “…din lokale caféejer selv bør bestemme, hvad der er tilladt på caféen. Om det er smøger, amning til kaffen eller noget helt tredje. Er du utilfreds, kan du altid gå et andet sted hen. Det er det smukke ved privat ejendomsret” Fuck nu Jer Venstres Ungdom! Ja, undskyld. Jeg er med på at den private ejendomsret er pissefed og jeg kan også godt forstå princippet i, at enhver må bestemme over sit ejet, men for mig at se handler det om at vi eller skulle jeg måske sige de – vores folkevalgte som samfundets lovgivende magt, bliver nødt til at definere hvad vi vil og ikke vil se og tillade offentligt.

For mig er det selvklart; alle bør have ret til at spise. Alle steder. Hvad der serveres eller hvordan det anrettes bør være fuldstændigt underordnet. Bøf eller babs, I don’t care!

Og nej, man kan ingenlunde sammenligne amning med rygning. I’m sorry newbies fra Venstres Ungdom, men dér jokker I sgu poterne endnu længere ned i den ko-lort som allerede er gledet op imellem tæerne på Jer. Rygning er skadeligt! Både for den udøvende ryger, såvel som alle andre i den umiddelbare nærhed. Amning er ikke skadeligt. Hverken for den serverende, den spisende eller eventuelle tilskuere, som måtte føle behovet for at følge med i hvordan der så bliver spist af dén tallerken.

Come on, Danmark! Jeg bliver sgu så træt af hykleri og navlepilleri på den arrogante måde, som jeg oplever det her som.

Det var bare det jeg ville.

Kys fra Cana.

Hvis du har lyst (og ikke er blevet skræmt over al min galde her i indlægget), kan du følge med på:

BLOGLOVIN

FACEBOOK

INSTAGRAM

Hvem kan det her dog i virkeligheden provokere?! (billedet er lånt fra politiken.dk)
Hvem kan det her dog i virkeligheden provokere?! (billedet er lånt fra politiken.dk)

Skriv din kommentar

Kommentarer (8)

 1. Jeg er helt enig hvad angår amning. En fuldstændig tåbelig debat, som åbenbart er et af de first-world-problems, vi har valgt at slås om i vores lille andedam. Det giver igen mening i min verden – men det gør de der amme-protester med fælles brystflash altså heller ikke. Synes det er et underlig skingert indslag i debatten.
  Anyway, er meget pro-amning, meget lidt pro-VU, men egentlig også til dels ret meget pro-‘fri ejendomsret’. Synes der kan være fornuft i at lade de enkelte restauratører selv bestemme og så må hver enkelt – ammende eller ikke ammende – tage hensyn derefter. Det kan jeg ikke se det store ståhej i. Men det kan naturligvis ikke sammenlignes med rygning – det er jo bare dumt og uovervejet på alle leder og kanter.
  “alle bør have ret til at spise. Alle steder. Hvad der serveres eller hvordan det anrettes bør være fuldstændigt underordnet.” – jeg tror godt jeg forstår din pointe, men hvis du tager den bogstaveligt kan det vist have nogle noget store kontroverser i sig end amning vs ikke-amning:-)
  God fredag aften! 🙂

 2. Jeg skrev et indlæg på min (nystartede) blog om lidt af det samme i går, hvis du skulle have lyst til at kigge forbi 🙂
  Venstres Ungdom er nogle klaphatte og det kan da kun være nogle kåde, unge knejte, der har fundet på den der “Ret til at vise bryster?” de har skrevet på deres facebook i dag. Seriøst! RET TIL AT VISE BRYSTER?!
  Nej, retten til at drage omsorg for mit barn/baby også i det offentlige rum. Færdig slut!

 3. Generne ved passiv amning er heldigvis til at overse – så enig, sammenligningen med rygning er lidt en hat! Privat ejendomsret – tjo, så længe det kun er ammende mødre, der pludselig ikke er velkomne kan den måske gå, men hvad så med den cafeejer, der ikke bryder sig om andre etniciteter..? Fjollet debat, underlig argumentation! Synes nu alligevel, at det er sjovt at læse kommentarerne på facebook, hvor mænd i ramme alvor skriver, at de mister appetitten af at skulle se på nøgne bryster..! Siden hvornår?

 4. Godt brølt! Alle må amme hvor de vil og når de vil – når børn er sulte er de sultne. Er evigt forundret over nogle kan være imod det! Men synes nogle gange lidt hele “ret til at amme” debatten drukner lidt den fact at vi er godt 30% det ikke lykkedes for. Og det er pis’hamrende hårdt når man må give fortabt og indse at man ikke kan give sit barn mad på den “rigtige” måde. Ud over bebrejdelserne på sig selv, og sin baby, over det ikke gik, Kommer alt bøvlet med flasker, udgifter til mælk, folks “betænksomme” kommentar (Ej, hvorfor ammer du ikke!?!?) og den ene efter den anden artikel om hvor meget dummere, tykke og syge flaskebørn bliver og, min yndlings, psykisk ustabile fordi de ikke er ligeså fysisk tæt på mor som dem der ammes…! (Hvordan er det lige de tror man giver en flaske!?) Ja ja, jeg er vel lidt sur og bitter og stadig ikke helt over en meget hård amme fiasko – men nogle gange når “ret til at amme” debatten raser, kan man godt i sit stille sind tænke “i det mindste Kan i amme!” Bare et lille bjæf her fra. (Og det er heller ikke lige det letteste i verden at få en cafe til at varme mælk!)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven