mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Når mor arbejder fuld tid

Ville du gå hjemme, hvis du kunne?

21% Ja! Børn har bedst af at være sammen med deres forældre.
63% Nej, men jeg drømmer om at gå på deltid, så mine børn får kortere dage i institution.
1% Aldrig! Men deres far skal være velkommen til at droppe jobbet.
12% Niks. Børn har godt af at komme i institution, hvor de får venner og lærer en masse, som vi forældre ikke kan give dem.

Sådan stemte over 2000 kvinder på voresborn.dk

 

Hold nu op! Det er kun 13 % af alle kvinder med børn, som gerne vil være på arbejdsmarkedet på fuld drøn.

Altså, 87 % som enten gerne vil være hjemmegående eller arbejde på nedsat tid.

Det er denundenlyneme mange, synes jeg.

 

Jeg selv har altid haft fuld knald på arbejdslivet; først som fuldtidsjordemoder i 2½ år og derefter på fuld tid som pædagogisk medarbejder og afdelingsleder på et bosted for psykisk syge voksne – hvor jeg desuden er i gang med en diplomuddannelse ved siden af. Og altså, jeg føler helt ærligt ikke, at jeg har skruet ned for familielivet af den grund. Jeg føler ikke, at jeg har været mindre tilstedeværende overfor min store søn, som jo af gode grunde er den eneste af mine børn, som har oplevet mig værende i fuldtidsarbejde. Han har været i institution de fleste dage fra 7.30-15.30, men med fare for at I ryger i flæsket på mig, så synes jeg faktisk det har været helt ok.

 

Og så alligevel.

 

For jeg ville lyve, hvis jeg ikke (også) sagde at jeg drømmer om mere tid til min familie. Mere tid til mine børn.

 

Alligevel kan jeg nu, i min barsel, stadig ikke holde snitpølserne fra mit arbejde og bruger stadig nogle timer om ugen på det. Oftest dog hjemme fra divaen. Jeg elsker mit arbejde og det giver mig så meget god energi, selvom jeg måske allerhelst bare vil bruge al min tid på at forgude min egenavl.

 

Mit arbejde har dog givet mig så meget positivt, at jeg nu har fået lyst til udvikle mig indenfor mit nye fag. Jeg har fået lyst til at dygtiggøre mig, for at kunne gøre en endnu større forskel for mennesker, som i den grad har brug for hjælp.

 

Derfor vil jeg gerne studere. Og som bonus, ja, så forventer jeg alt andet lige, at et fuldtidsstudie vil give mig mere tid sammen med mine børn.

 

Jeg er selvfølgelig klar over, at der både er forelæsninger og lektier når man skal studere, men sidstnævnte er jeg jo selv herre over hvornår jeg vil bruge tid på, så det forestiller jeg mig faktisk ofte vil blive efter puttetid. I hvert fald i de perioder hvor min mand turnerer og jeg alligevel sidder hjemme alene og bruger til på tant og fjas – eller altså, facebook, instagram og webshopping, som klart rangerer højt over listen af yndslings-alene-aktiviteter.

IMG_5033[1]

Hvad siger I? Er jeg helt ude i hampen? Er mine forventninger fordrejede? Og hvordan vil koblingen mellem familie og karriere være mest optimal for Jer? Læg gerne en kommentar 🙂

 

Kys fra Cana, som søger inspiration.

Hvis du har lyst, kan du følge med på facebook, instagram og bloglovin.

Skriv din kommentar

Kommentarer (21)

 1. Spændende emne at tage op☺️
  Om det er at man arbejder fuldtid, deltid eller går hjemme, så skal man gøre det der føles rigtig og det der kan fungere for dig og din familie. Vi står og skal til at købe hus og jeg er pt studerende og min mand arbejder fuld tid. Vi har været i banken og låne penge med forbehold på at jeg kun skal ud og arbejde 25 timer (som pædagog) når jeg er færdig uddannet. Vi vægter korte dage i institution og familieliv højest. Og vi synes det er bedst for barn og os at vi kan give barnet nogle korte dage og meget tid med os som forældre.
  Dermed ikke sagt at man som forælder ikke er god nok når ens barn har lange dage.
  Men vi tror bare at det er bedst for barnet med meget tid med os.

  1. Kære Nikoline,
   Tak for dit svar!
   Jeg tror 100 % du har ret i at børn har det allerbedst sammen med deres forældre. Allerhelst hele tiden.
   Men når nu du siger “vi vægter familieliv højest” – er det så både du og din mand der går ned i tid (altså, når du er færdig med at studere, selvfølgelig).
   KH Cana

 2. Havde du spurgt mig for 1 år siden, så havde jeg klart svaret at jeg gerne ville gå hjemme. Men nu efter andet barn, så vil jeg måske gerne ændre det til et deltidsarbejde og børnene har korte dage. Medmindre at flere af ens skønne veninder også gik hjemme med deres avl, så kunne det være mega hyggeligt at fortsætte som en stor mødregruppe. Jeg egner mig bare ikke til at gå herhjemme alene for længe, jeg skal ud blandt andre.
  Når min barsel ender skal jeg tilbage til min uddannelse og det glæder jeg mig til, selvom det er hårdt og svært til tider at få presset de mange afleveringer og få læst de lange tekster om aftenen, ja så er det bare fedt og skønt alligevel. Så glæd dig!

  1. Kære Ida,
   Tak for dit svar 🙂
   Må jeg spørge hvad du studerer, siden der er mange afleveringer osv? Måske er det fordi det efterhånden er længe siden jeg har gået på fuldtidsstudie, men jeg husker egentlig ikke at der var andet skriftligt arbejde, end skriftlige eksamen(sopgaver)?
   KH Cana

   1. Jeg studerer digital design på Aarhus universitet. Der er både mange oplæg og rapport året rundt plus alle teksterne er tunge og tekniske, så det tager mange mange timer at få læst alt stoffet. Men igen, friheden er det hele være.

 3. Nu startede jeg fuldtidsstudie efter min anden barsel, hvilket var skønt fordi jeg har kunnet være fleksibel mht børnene. Men i bagklogskabens lys, skulle jeg have ventet et par år, or det har samtidigt været benhårdt med læsning og afleveringer samtidig med at jeg jo gerne ville have at mine børn fik alle gevinsterne ved en fleksibel mor. Det har kostet mange sene nætter, hvor jeg stadig har skullet op kl 6 når den mindste vågnede. Og mange dage med dårlig samvittighed over for både studie og børn. Mange på mit studie (kandidat i pædagogisk sociologi) har taget studiet på deltid, det ville jeg lidt ønske at mit eget kontrolgen havde tilladt mig også at gøre. Men jeg skulle jo selvfølgelig klare det hele på normeret tid. Dog fik jeg mulighed for at skubbe underskriften speciale

  1. Nu startede jeg fuldtidsstudie efter min anden barsel, hvilket var skønt fordi jeg har kunnet være fleksibel mht børnene. Men i bagklogskabens lys, skulle jeg have ventet et par år, or det har samtidigt været benhårdt med læsning og afleveringer samtidig med at jeg jo gerne ville have at mine børn fik alle gevinsterne ved en fleksibel mor. Det har kostet mange sene nætter, hvor jeg stadig har skullet op kl 6 når den mindste vågnede. Og mange dage med dårlig samvittighed over for både studie og børn. Mange på mit studie (kandidat i pædagogisk sociologi) har taget studiet på deltid, det ville jeg lidt ønske at mit eget kontrolgen havde tilladt mig også at gøre. Men jeg skulle jo selvfølgelig klare det hele på normeret tid. Dog fik jeg mulighed for at skubbe underskriften på min specialekontrakt lidt fordi min datter var slemt angrebet af hendes astma i foråret. Det var jo en luksus som man ikke har på job.

   Men alt kan lade sig gøre hvis man ønsker det.
   Kh C

   1. Kære Camilla,
    Tak for din ærlighed! Det er lige præcis det jeg har brug for. I min verden giver et fuldtidsstudie meget færre timer end et fuldtids(+)arbejde, men måske er jeg helt galt på den i forhold til den reelle arbejdsbyrde. Gosh, jeg synes det er svært.
    KH Cana

    1. For mig har det også handlet om at ved et fuldtidsarbejde havde min hverdag været fuldstændigt struktureret med mødetider og ansvar overfor andre end mig selv. Og jeg har haft enormt svært ved at passe mit “arbejde” de dage hvor ungerne har sovet dårligt og har haft brug for en tidlig dag eller hvis de skulle til lægen, tandlægen, osv osv. De fleste uger har jeg ikke brugt mere end maks 30 timer på studiet, hvilket har bidt sig selv i halen når afleveringerne stod for døren… Men når jeg nu alligevel var hjemme med en læsedag, så kunne min trætte prinsesse jo godt bruge en dag hjemme hos mig… Hun kunne jo bare sidde og tegne og se en tegnefilm mens jeg arbejdede… Det er bare svært med en pige på 1-2-3 år… Det er nemmere med den 4-5-6 årige dreng, men selv det har været svært.
     Men for mig har det alligevel været en luksus jeg ikke har villet undvære og nu overvejer jeg endda at blive selvstændig efter endt studie, dels fordi jeg har en ide og dels fordi jeg egentlig gerne vil udvide min fleksibilitet samtidig med at jeg udvikler min karriere…
     Intet er definitivt og livet er kort, så lad os kaste os ud i alt det vi ikke har prøvet før

     1. Du er modig, sej og den bedste mor i hele verden for dine børn, Camilla!
      Jeg kan godt forstå at du gerne vil udvikle dig selv og din karriere imens du gerne vil bevare en fleksibilitet overfor dine børn; og det lyder som om du har formået at gøre begge dele, til trods for at det har været hårdt.
      Jeg håber på at kunne gøre det samme.
      KH Cana

     2. Hej Cana
      Har faktisk gået og tænkt lidt. For jeg synes, at en vigtig detalje hører med i dine overvejelser. Noget af det jeg har synes var sværest ved at læse, er faktisk at det ofte har været min mand Peter, der har måttet undvære mig i alt den tid jeg har skullet prioritere på uddannelse og børn. Det er rimelig nemt at planlægge at man vil læse om aftenen, men det tager bestemt fra kvalitetstid med manden og det kan virkelig være hårdt for et parforhold. Ihvertfald for vores. Men når alt dette er ovre (for mig om 5 uger!!!) så har vi kæmpet en virkelig sej kamp sammen og det er sgu virkelig noget af en bedrift. For børnene har jo skulle prioriteres, uddannelsen har skullet prioriteres, mens Camilla og Peter har måttet tage hvad de kunne få…
      Så den 10. november skal vi fejre det og jeg glæder mig til at slappe af sammen, hvilket vi ikke har gjort særligt meget af de sidste 2 år…
      Men derfor vil jeg sige, at støtte fra manden din er alfa og omega, for ellers bliver det virkelig hårdt, hvis ikke han er klar til at skulle nedprioriteres lidt.
      Men pøj pøj!
      Knus

     3. Kære Camilla,
      Tak for din tanke – “heldigvis” er jeg i forvejen rigtig meget alene med børnene; særligt om aftenen. Inden jeg fødte var jeg udover min 37+ timers stilling igang med en diplomuddannelse (to faktisk), som krævede en del læsning. Dengang gik det fint med at læse hver aften; mest intensivt når Thomas ikke var hjemme, selvfølgelig. Det betyder også, at jeg nu faktisk forventer et mindre pres rent arbejds- og studiemæssigt end jeg tidligere har haft. Til gengæld har jeg selvfølgelig fået et ekstra barn at tage mig af og elske 🙂
      Rigtig rigtig god fejring d. 10.november!
      KH Cana

 4. Hej Cana.

  Jeg gik på uni, fuldtid, da jeg fik min første. Der var simpelthen så dejligt <3 Han.havde aldrig lange dage i institutionen og der var alligevel masser af tid til at læse. Indimellem krævede det dog lige en hjælpende hånd i eksamensperioder, da jeg er alene og derfor kunne det blive en anelse presset.
  Luge nu er jeg på barsel med nr. 2 og påtænker at få skrevet mit manglende speciale når min barsel er slut, for lige at kunne nyde lidt af den studie/baby tid igen.
  Jeg er en af dem der drømmer om deltid, eller at kunne arbejde hjemmefra. Hvorfor jeg nok også må indse at jeg ikke skal være lærer alligevel.
  Jeg siger stort GO til fuldtidsstudie og børn 🙂

  Kh. Trine

  1. Kære Trine,
   Sikke en vidunderlig kommentar! Jeg håber det er det samme for mig; at det er toppen med studie. Jeg tror det 🙂
   KH Cana

 5. Hej…
  Jeg ville for alt i verden ikke skifte mit fuldtidsjob ud!!! Med en 9 mrd gammel datter læste jeg til SSA og det var så dejligt og fleksibelt. (Skal siges vi har fantastiske bedsteforældre der hjalp i praktik perioden) kefter endt uddannelse gik jeg på barsel med sønniken og valgte igen efter 10 mrd at begynde at arbejde igen. Hvorfor??? Fordi jeg ikke var nok for mine unger! De trængte til udfordringer fra andre, kammeratskab og andre oplevelser jeg ikke kan give dem. Begge unger har elsket deres dagpleje samt nu deres børnehave. Det tager sjældent mere end 2 min og aflevere og ofte syntes de, vi henter dem for tidligt! Jeg arbejder normalt 7-15 eller 7-13 samt hver anden weekend. Og det er GULD. Når jeg skal arbejde spiser de morgenmad i børnehaven og har jeg fri så spiser de hjemme og kommer først afsted til kl 9 har jeg tidligt fri blir de hentet tidligt.
  Elsker mit job, mine kollegaer og de ældre! Ville ikke undvære det eller de muligheder mit job giver mig til mine unger

  1. Kære Signe,
   Det er dejligt og befriende at høre, at der fortsat er nogen som befinder sig godt med 37 timers arbejde 🙂
   KH Cana

 6. Hej Cana

  Jeg startede arbejde med min første da han var 9 måneder.
  Nu anden gang er jeg startede på merkonom fag under barsel (baby 7 måneder) og fuldtidsarbejde om 2 uger, han bliver 9 måneder. Studiet kræver lektier om aftenen efter putte tid eller mens den lille sover lur, indtil videre er det gået godt. Synes stadig der er tid til familien 😀

  Mvh
  Katrine

 7. Jeg gik på HGV sidste år og er nu i gang med at tage en 2 årige HHX hvor jeg efter dette, skal læse marketing på CBS !! Er alenemor til en dreng på 3 år. og ja det er hårdt, men man kan hvad man vil 🙂 Jeg laver lektier hver aften når bassen er lagt. Vi står lidt tidligere op om morgenen og sidder og hygger med morgenmad og “røverhistorier” 😉 Vi tager weekenden som vores. vi laver lige hvad han har lyst til (med begrænsninger) 😉

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven