mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Når mælken forsvinder

Gosh!
Enhver jordemoders mareridt. Vi er i folkemunde også kendt som ammemafiaen og jeg skal da heller ikke se mig for fin til altid at have tænkt mit når kvinder beklagede sig over at de “ikke havde mælk nok”. Ha! Det handler simpelthen om udbud og efterspørgsel, så hvis der ikke er mælk nok, er det nok fordi man ikke prøver hårdt nok. Særligt efter at have ammet min store dreng blev min holdning skærpet – hvor svært kan det være?! Når altså amningen er etableret, that is. Ammeopstart er en helt anden snak!

Denne gang gik ammeopstarten efter bogen, baby blev fed og mæt og jeg ammede og ammede og ammede. Sådan er det sådan set stadig; problemet nu er bare, at jeg har en fornemmelse af, at jeg ikke har mælk nok.

For nogle uger siden – efter mit indlæg om vægttab, som du kan se her – gik jeg sammen med en veninde på “nu-skal-fødeflæsket-smides-kur”.
Og efter 5 dage med (meget lidt mere) motion og sund kost (læs: næsten uden slik og kage), sad jeg en aften med en sulten baby ved brystet – uden at kunne tilfredsstille ham. Han suttede og suttede og intet skete. Begge bryster. Ammethe. Hvidtøl. Intet hjalp.
Fortvivlet sendte jeg Thomas afsted efter modermælkserstatning til trods for at vi i de seneste 2 måneder havde forsøgt at få den lille til at tage en flaske med friskudmalket modermælk, uden held.

Uden et kny drak vores baby 170 ml modermælkserstatning fra flasken – og faldt i søvn. Til de af jer som ikke har børn, kan jeg fortælle, at det altså ikke (!) er meningen at en baby skal kunne drikke SÅ meget efter 3 timers mere eller mindre uafbrudt amning.

I dagene herefter aflyste jeg – i bedste ammemafiastil – alle aftaler jeg kunne komme afsted med og ammede og ammede og ammede imens jeg drak ammethe, spise kage og forsøgte at slappe af. Hver aften det samme scenarie – suuulten baby, træt mor, tomme bryster og fuld flaske.
Nåmen, som bonus blev nætterne lidt sjovere med en baby som nu sov 5 timer i træk fra putning til 1.amning. Hurra!
Måske skal det bare være sådan hos os?
Problemet er så nu, at jeg fortsat har en fornemmelse af at jeg ikke helt har mælk nok. Om natten, om morgenen og om formiddagen er det fint og så går det altså ned af bakke! Fra ca. 16-tiden vil min baby helst sutte hele tiden, fordi han altså ikke bliver mæt af hverken 20, 30 eller 60 minutters amning. Gosh! Tænk at det skulle overgå ammemafiaens klamme håndlanger.
Derfor stod den her til morgen på hjemmelavet müsli ud fra fri fortolkning af “mælkebomben”, så jeg kan få sat skub i mejeriet!
Og som ekstra bonus, så smager det bare sådan heeeelt vildt godt.

IMG_6879[1]
Mælkebombemüsli:
50 gram mandler
30 gram hasselnødder
50 gram græskarkerner
50 gram solsikkefrø
30 gram sesamfrø
30 gram hørfrø
30 gram kokosmel
50 gram brun farin

Nødderne hakkes groft og blandes med de øvrige ingredienser – sørg for at få smuldret den brune farin godt ud over det hele, da den gør hele smags(og kalorie-)forskellen 🙂
Blandingen bredes ud på en bageplade og bages i varmluftsovn i ca. 1 time på 100 grader.

IMG_6878[1]

Jeg ved endnu ikke om det hjælper, men det er et forsøg værd – og hvis ikke, tror jeg måske alligevel godt at jeg kunne forfalde til denne müsli. Bare fordi det smager godt.

Kys fra Cana

Hvis du har lyst til at blive fast læser på bloggen, kan du gøre det her:

http://www.bloglovin.com/blog/12747775

 

Skriv din kommentar

Kommentarer (14)

 1. Du ved det jo sikkert godt – din profession taget i betragtning – men min SP fortalte at det er ret normalt at mælken er tyndere om eftermiddagen og aftenen så baby ikke bliver mæt. Vi gav derfor i en periode en suppleringsflaske når jeg havde ammet omkring aftensmadstid og det var et hit da vores dreng ofte drak 200 ml – vel og mærke efter at have tømt to bryster

  1. Hej Nina,
   Som du skriver, så ja, jeg ved det godt. Jeg tror netop det er for jeg er “ekspert” på området, at jeg synes det er SÅ frustrerende..
   KH Cana

 2. Mit bedste råd er hvidtøl, søvn og opvartning. Jeg tror det påvirker rigtig meget i de perioder, hvor man føler sig lidt presset på søvn og overskud.
  Jeg kunne ikke selv få det til at fungere og måtte supplere med en flaske om aftenen til C. Det var lidt den pris jeg betalte for at være supermor til 2 resten af tiden…
  Til gengæld ville amningen aldrig fungere med D, så der måtte jeg ty til flasken – med udmalket mælk fra starten. Så min illusion om at amning altid kan lade sig gøre forsvandt for mig for længe siden.
  Du kan også prøve at malke ud efter amning for at stimulere lidt mere.
  Når alt er sagt er jeg jo totalt fan af mme også. D fik suppleret erstatning fra starten, sov 6 timer i streg om natten da han var 4 (!!) dage gammel, voksede kolossalt og er sjældent syg.
  C derimod blev fuldammet til hun var 4 mdr, hvorefter jeg supplerede lidt med mme. Hun blev indlagt pga for lidt vægtøgning da hun var 2 uger, sov ikke igennem før hun har halvandet og sover fortsat dårligt om natten. Derudover har hun astmatisk bronkitis og samler alle vira op… Så alt godt om modermælk, men herhjemme virker det som om mme har haft mange fordele også

  1. Hvor er jeg glad for din kommentar, Camilla! Tak for den. Det betyder virkelig meget for selvværdet, at der sidder en supermor i den anden ende og kan nikke genkendende til noget af det. Her har vægtøgning osv aldrig været noget problem – min basse er 3½ mdr og vejer vel omkring 8 kilo – til gengæld tror jeg det er dér jeg skal finde en del af problemet. Han store korpus kræver simpelthen så meget mælk, at min trætte krop ikke kan følge med, når jeg også skal have tid og overskud til den store – og i øvrigt har det svært med at “lave ingenting”…

 3. Der har jeg også været!! Jeg troede jeg skulle begynde at løbe med bebs i babyjogger (og lige smide de sidste kilo) men nixen – tror den går for nogen, og ikke for andre – (læs: os slanke 😉 ) Kan iøvrigt anbefale ammetheen fra Weleda, jeg var igennem en del, og det var helt klart den der hjalp bedst her – og smagte bedst….Og så ingen kur/motion mm – måske bare prisen man må betale for et succesfuldt ammeforløb og så må smækkerkroppen vente et par mdr. Tak for en super blog/IG!! 🙂

 4. Hej Cana.
  Har müslien givet noget resultat endnu? Jeg er selv lige startet med den. Synes slet ikke jeg har mælk som sidste gang, og hvidtøl hjælper ikke en døjt desværre 🙁
  Vil sørens gerne amme 5-6 måneder endnu så håber jeg kan få opret produktionen lidt 🙂
  Tak for en.hyggelig blog, Trine.

  1. Kære Trine,
   Dejligt du synes bloggen er hyggelig 🙂
   Hm, jeg ved ikke om müslien hjalp – både og. Problemet for mig har formentlig været at min krop er særligt sensitiv overfor “stress” og det første der bliver “sparet væk” er mælken. Jeg har været ret hængt op med mine 2 små drenge alene hjemme de fleste dage og hverken fået sovet eller hvilet hvad jeg burde. Derfor er min mælk så godt som forsvundet.. Af alle mine kostmæssige forsøg, har müslien dog klart været den med mest succes 🙂
   Pøj pøj til dig.
   KH Cana

   1. Åh ja, jeg står alene med en på fire og en på 21 uger, men er så heldig at de begge sover hele natten 🙂 Nu giver jeg det et skud med müslien, om ikke andet så smager den i hvert fald godt.
    Kunne lige læse at du har valgt at gå over til flaske. Det har jeg ingen erfaring med, vil bare sige held og lykke, og håber at du så får ro omkring det i stedet for en amning der fylder i hovedet og ikke i maven.

 5. Hej Cana
  Det lyder fuldstændig som mit forløb med nummer to. Havde jeg dog bare vidst der var noget der hed amme-müsli! Jeg forsøgte mig med en amme-te fra Matas og den smagte simpelthen af kompost med støv i. Hvidtøl prøvede jeg også…heller ikke fan af det.
  Men jeg ammede faktisk alligevel i 9 mdr. med supplerende MME og tror egentlig bare det var en overgang og at der kom mere gang i mælken senere eller drengens behov blev lidt mindre 🙂
  Dejlig blog du har og superskønne drenge 🙂
  Kh
  Sus

 6. Det er et “gammelt” indlæg, jeg ved det godt. Jeg faldt over det, da jeg ledte efter en opskrift på mælkebomben.
  Det står nemlig sådan til at min skønne basse-pige fra oktober ’17 ikke synes at være tilfreds med mine visne babser mere. Ville jo amme så længe som muligt, og er ved at tude over at vores amme-stunder vist er ved at være ovre. Har været ude at investere i flasker og mme, og pigen æder!
  150 ml uden at blinke.
  Min datter blir mæt og træt. Og jeg snøfter lidt over det.
  Meeeen så hører jeg idag om mælkebomben, så imorgen prøver jeg den.. Og ser hvad der sker.
  Men altså øv..

 7. Hej Cana,
  Jeg ved ikke om du ser det her, da det er et gammelt indlæg…

  Jeg er pt i samme situation som du beskriver i indlægget. Barn nr 2 – uro og hidsighed over slatne og tomme babser sidst på dagen og aftenen. Supplering i flasken – men barnet er ikke fan og har oplevet et lille knæk i vægtkurven fra sidste vejning. Ikke noget kritisk endnu, men mor her vil ha gang i mejeriet igen så frem med Google. Og vola din opskrift på mælkebomben kommer frem. Jeg har lavet den og om ikke andet, så smager den skønt ? mit spørgsmål er – er det nogen guideline på hvor meget müsli jeg skal spise om dagen?
  Kh Penille

 8. Hej Cana.
  Nu skal denne opskrift afprøves i mit lille hjem. Panikken spreder sig hos mig og jeg prøver at gribe i et eller andet…
  Men, hvordan skal jeg opbevarer denne müsli når den er lavet?
  Tak for dig❤️

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven